Slot Siteleri Giriş En iyi Casino Slot Demo Online

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Ulaşım Zammında Öğrencilere Müjde!

Yayınlanma:
ABONE OL

Toplu ulaşıma yapılan zamlarla ilgili konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, öğrencilerle ilgili bir çalışma yaptıklarını belirterek, “Ulaşım zammı konusunda biraz daha ‘öğrencileri rahatlatacak adımlar atabilir miyiz?’ diye çalışıyoruz. Öğrencilerden aldığımız ücret toplam gelirimiz içerisinde büyük bir oran değil. Biz öğrencilere bir gelir olarak bakmıyoruz.” dedi.

İtalya’da düzenlenecek ‘6. Dünya Kentsel Forumu’ toplantısına katılmak üzere Napoli’ye giden İBB Başkanı Kadir Topbaş, hareketinden önce basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Maslak’ta bir inşaat denetlemesi sırasında kaza geçiren İBB Genel Sekreteri Adem Baştürk’ün sağlık durumu hakkında bilgi veren Topbaş, şuurunun açık olduğunu, fakat yoğun bakımda tedavisinin devam ettiğini belirtti.

Gazetecilerin toplu taşıma araçlarına yapılan zamlarla sorusuna Topbaş, yüzde 50 zam diye bahsedilen zammın jetona yapıldığını, bunun tüm dünyada bu şekilde olduğunu söyledi. Zammın jetona yönelme olmaması, elektronik kartın teşvik edilmesi adına yapıldığını dile getiren Topbaş, “Mesela Bursa’da bunun karşılığı 4 lira gibi, bizde 3 lira. Halbuki elektronik bileti yanınızda bulundurursanız bu rakamlar değil. Burada yapılan zam da yüzde 9.48 gibi bir oran. Bu da 14 ay sonra yapıldı.” diye konuştu.

Mümkün olduğunca toplu taşıma araçlarına zam yapmamaya çalıştıklarını dile getiren Topbaş, “Özellikle öğrenciler konusunda arkadaşlara ısrarlıyım. Zam konusunda hassas olmalarını ve öğrencileri çok düşünmeleri gerektiğini vurgulamaktayım. Ama diğer tarafta halk otobüsleri var. Aynı zammı oda alıyor. Şu anda halk otobüsleri bundan memnun değil. Halk otobüsleri farklı bir zam yapsa tercih edilmeyecek. Burada dengeleri kurmak kolay değil. Bizim yılda yapmakta olduğumuz bu hizmetin karşılığındaki zararımız 180 milyonu geçiyor. Biz bu zarara bakmıyoruz. Ulaşım ve öğrencilerle, dar gelirliyle olan hizmetin daha desteklenmesine inanan bir kişiyim.” ifadesini kullandı.

Öğrencilerle ilgili çalışma yaptıklarını vurgulayan Topbaş, “Biraz daha ‘öğrencileri rahatlatacak adımlar atabilir miyiz?’ diye çalışıyoruz. Öğrencilerden aldığımız, toplam gelirimiz içerisinde büyük bir oran değil. Biz öğrencilerde bir gelir olarak bakmıyoruz. Diğer kurumları düşünerek atılan bir adımdır. Onları ‘rahatlatacak tedbirler alabilir miyiz?’ diye arkadaşlarımıza söyledik. Öğrenci her zaman gerçekten sıkıntıyla eğitim hayatını devam ettiren, dar gelirli ailelerin ağırlıklı olan aileler olan bir kısım olduğu için hassasiyeti gösteriyoruz.” şeklinde konuştu.

‘OTOBÜSLER IŞIĞA TAKILMAYACAK’

Otobüs yolu projesi hakkında da bilgi veren Topbaş, bunun Türkiye’de ilk defa yapılan bir uygulama olduğunu anlattı. Avrupa’da gördükleri ve inceledikleri bu uygulamanın İstanbul’da ilk etabını bir cadde üzerinde gerçekleştireceklerini kaydeden Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bariyerlerle yolu ayırmayacağız. Sabah 07.00-10.00 ile akşam 16.00-20.00 aralığında buradan sadece otobüsler geçebilecek. Bu da toplu taşımayı özendirmek ve daha rahat hareket ettirebilmek adına yapılan bir çalışmadır. Burada ayrım sadece renklerle, ufak bir yazı ile belirtilecek. EDS kameralarla tespit edilecek. Uygulama saatlerinde oraya özel araç giremeyecek. İleri de bu tip yerlere 3 yolcu ve fazlasını taşıyan normal araçlarda girebilecek.”

Tercihli otobüs yolundan giden otobüslerin kavşaklara geldiğinde kırmızı ışık yanıyorsa 100 metreden algılanacağını dile getiren Topbaş, bu ışıkların yeşile döneceğini, bu sayede otobüslerin hiç beklemeyeceğini söyledi. Topbaş, daha akışkan, daha doğru daha hızlı erişim imkanı veren bir sistem uygulamaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.(CHA)

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]