Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

CHP İstanbul İl Başkanı Salıcı;

Yayınlanma:
ABONE OL

Gün, AKP’nin savaş çığırtkanlığına karşı barışın sesini yükseltme günüdür!

 

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Örgütü, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde basın açıklaması düzenleyerek, AKP Hükümeti’ni savaş yanlısı politikaları sebebiyle protesto etti. Basın açıklamasına başta CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, İstanbul Milletvekilleri Melda Onur, Mahmut Tanal, CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP İstanbul İl Kadın Kolu Başkanı Yüksel Çavuşoğlu, Kadın Kolu Üyeleri, İlçe Başkanları olmak üzere çok sayıda partili katıldı.

 

Taksim’deki basın açıklamasının ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri, her cumartesi Galatasaray Meydanı’nda oturma eylemi yaparak gözaltında kaybedilen yakınlarını arayan ‘Cumartesi Anneleri’ni ziyaret ederek, destek verdi.

 

AKP iktidarının savaş yanlısı politikalarını protesto amacıyla siyah kıyafetler giyen CHP’liler Taksim’de, ‘Savaşa Hayır!’ pankartı açtı, havaya beyaz balonlar bırakarak, barış simgesi beyaz güvercinler uçurdu, Taksim Cumhuriyet Anıtı’na kırmızı karanfiller bıraktı. CHP’liler adına basın açıklamasını CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı yaptı.

 

 

1 Eylül’ün, 50 milyon insanın hayatına mal olan 2. Dünya Savaşı’nın başlangıç tarihi olduğunu hatırlatan Salıcı, “2. Dünya savaşından bu yana da dünya üzerinde savaşlar durmadı; kan akmaya, insanlar ölmeye ve öldürmeye devam etti. Tüm dünyanın emperyalist amaçlar uğruna yeniden paylaşıldığı o acı günleri, 2. Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü’nün basiretli ve onurlu dış politikası sayesinde savaşa bulaşmadan atlattık” dedi.

 

‘AKP TÜRKİYE’Yİ SAVAŞ BATAKLIĞINA SÜRÜKLÜYOR’

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin iç dış politikasının kuruluşundan bu yana Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Ulusun hayatı tehlikeyle karşı karşıya kalmadıkça savaş bir cinayettir”, “Yurtta barış, dünyada barış” sözleriyle şekillendiğini vurgulayan Salıcı, “Bugün maalesef basiretsiz yöneticiler elinde açık bir savaş tehlikesiyle karşı karşıyadır.

 

Dün, “ileri demokrasi” vaadiyle iktidara gelen AKP hükümeti, içerde iç barışımızı, toplumsal huzurumuzu bozacak her türlü icraatı pervasızca sergiliyor. Gençler tutuklu, gazeteciler tutuklu, halkın seçtiği vekiller tutuklu. Kısacası, hükümetin istediği gibi düşünmeyen, davranmayan herkes içerde. Ülkemizde her gün terör bir saldırısı yaşanıyor, her gün bir eve ateş düşüyor. İçerde bizlere bunları yaşatan AKP iktidarı dışarıda da ülkemizi sonu belli olmayan bir bataklığa hızla sürüklüyor” diye konuştu.

 

‘AKP İKTİDARINDA ETRAFIMIZDA DOST ÜLKE KALMADI’

 

“Komşularımızla sıfır sorun” vaadiyle iktidara gelen AKP’nin 10 yıllık iktidarında Türkiye’nin etrafında bir tek dost ülke, komşu kalmadığına dikkat çeken Salıcı, “Bir yandan insani yardım kampları kurduğunu iddia ederek gözümüzü küllemeye çalışan AKP iktidarı diğer yandan Suriye’nin iç işlerine ve orada yaşanan çatışmalara doğrudan müdahil ve taraf oluyor.

 

Başbakanın ‘her metrekaresine hakimiz’ dediği bu ülkenin topraklarında bugün, milletvekillerinin giremediği, milletin hakim olamadığı kamplar bulunuyor. Başbakan Erdoğan, dün ortak bakanlar kurulu toplantısı düzenlemekten mutluluk duyduğunu ifade ettiği, ailecek tatile gitmekten geri durmadığı, Suriye’deki baskıcı rejimin lideri, dostu, arkadaşı Esad’ı bugün “şeytan” ilan edebiliyor. Esad’ın ismini ‘Esed’ yaparak düşmanlaştırıyor” dedi.

 

‘REJİMLER DEĞİŞSE DE HALKLAR YERİNDE KALIR’

 

AKP iktidarında Türkiye’nin onurlu bir dış politikadan uzaklaştığını ve kendi çıkarlarını savunmak yerine, üçüncü tarafların çıkarlarının savunucusu durumuna geldiğini ifade eden Salıcı, “AKP iktidarına ve lideri Erdoğan’a buradan bir kez daha hatırlatmak isteriz. Dünya tarihi göstermiştir ki; sınırlar değişse de, rejimler savaşla çökse de, iktidarlar gelip gitse de halklar daima yerinde durur.

 

Ve kendilerine gösterilen dostluğu unutmadıkları gibi düşmanlığı da asla unutmazlar. Seçimle iş başına gelen ve seçimle tarihin çöplüğüne göndereceğimiz AKP iktidarına tavsiyemiz, ülkemizin komşularıyla ilişkilerini gelecekte ipotek altına alacak bu politikalardan ve emperyalist heveslerin taşeronluğundan bir an önce vazgeçmesidir. AKP iktidarına sesleniyoruz; senin iktidarın bittikten sonra da halklar yerinde duracak ve biz komşularımızla barış ve kardeşlik içinde yaşamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

‘GÜN; BARIŞIN SESİNİ YÜKSELTME GÜNÜDÜR’

 

“Gün, savaş çığırtkanlığı yapan AKP’ye karşı, insanlığın ve barışın ortak sesini yükseltme günüdür” diyen Salıcı, “Gün; ölümü değil, hayatı savunma günüdür. Gün; ölülerimizi nasıl gömeceğimizi değil, dirilerimizi barış içinde bir arada nasıl yaşatabileceğimizi düşünme günüdür.

 

Gün; Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucusu olduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin onurlu üyeleri olarak, AKP iktidarının ülkemizi bir felakete sürüklemesine var gücümüzle direnme günüdür. Gün; savaş çığırtkanı AKP’ye karşı barış güvercinleri uçurmanın günüdür” şeklinde konuştu. Basın açıklamasının ardından CHP’liler, Ellerindeki balonları gökyüzüne bıraktı, beyaz güvercinler uçurdu ve Cumhuriyet Anıtı’na topluca kırmızı karanfiller bıraktı.

 

‘CUMARTESİ ANNELERİ’NE DESTEK ZİYARETİ

 

Taksim’deki basın açıklamasının ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri, her cumartesi Galatasaray Meydanı’nda oturma eylemi yaparak gözaltında kaybedilen yakınlarını arayan ‘Cumartesi Anneleri’ni ziyaret ederek, destek verdi.

 

 

 

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]