Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Mona Lisa’nın Gözlerindeki Sırlar Ortaya Çıktı!

Yayınlanma:
ABONE OL

Sanat tarihçileri,

Leonardo Da Vinci’nin gizemli Mona Lisa tablosunda,

Mona Lisa’nın gözlerine resmedilmiş küçük sayılar ve harfler buldu.

 

Da Vinci’nin 500 yıllık Rönesans dönemi şaheseri, sanat tarihçileri ve çoğu insan açısından uzun zamandır merakı sürekli taze tutan bir bilmece gibiydi.

 

 

 

Mona Lisa

(La Gioconda veya La Joconde olarak da bilinir)

İtalya, Floransa‘daki Rönesans sırasında Leonardo da Vinci tarafından kavak bir pano üzerine resmedilmiş 16. yüzyıl yağlıboya portresidir.

 

Çalışma halen Fransız Hükümeti tarafından özümsenmektedir ve Paris‘teki Louvre Müzesi‘nde Francesco del Giocondo’nun karısı, Lisa Gherardini Portresi başlığı altında sergilenmektedir.

 

Tabloda oturmuş bir bayan resmedilmiştir, bayanın yüzünün kime ait olduğu hala gizemini korumaktadır.

Yüz ifadesindeki belirsizlik, kompozisyonundaki anıtsallık, atmosferdeki ilginçlikler, tablo hakkındaki çalışmaları devam ettirmektedir.

Bu tablo, geniş ölçüde tanındı; karikatürleri yapıldı, araştırıldı ve Louvre Müzesi’nin en önemli eserlerinden olarak düşünüldü. (alıntı)

 

Mona Lisa ile ilgili sıkça yeni bir şeyler çıkıyor. Bilmece gibi bir tablo. Uzun yıllarr yüzünün bir tarafı gülüyor bir tarafı ağlıyor diye konuşuldu.

Sonra; Leonarda Da vinci kendi resmini yapmış denildi.

Bir başka zamanda bir kontesin resmi ama leonardo ile yasak aşk yaşayan biri denildi.

Sonra Da Vinci’nin eşcinsel olduğu, kendini kadın giysileri içinde resmettiği anlatıldı.

 

Dan Brown’un; Da Vinci’nin Şifresi kitabında Leonardo ustanın tablolarından bir hayli söz ediyordu. Şifreler olduğunu yazıyordu…

Mantıklı açıklamaları da vardı.

Özetle bu resim yapıldığından beri, dillerden düşmedi. Bazen çok iyi bir film yaparsınız ya da çok iyi bir kitap yazarsınız, hatta şansı bol olsun dersiniz, ondan çok umutlusunuzdur, ama olmaz. Sonra harhangi ummadığınız bir eseriniz fevkalade ses getirebilir.

Muhakkakki Leonardo gibi bir ustanın en iyi eseri Mona Lisa değildir. Ya da Mona Lisa gibi bir çok eserleri de vardır. Bu tablo şanslı…

 

Şimdilerde de tablodaki gözlerde şifreler ortaya çıkmış.

Siyah yerinde yazılmış, bu günkü teknoloji ile büyütüldüğünde görüldüğünde.

Şimdi insanı şaşırtan; bugünkü teknolojide ortaya çıkan bu göz merceğindeki bir hayli küçük ve siyah olan simgenin Leonardo tarafınan hangi incelikle işlendiği…

 

Bugün bile tablodaki albenili bir gülümsemesi olan ve bir o kadar da gizemli kadının gerçek kimliği hala kesin olarak bilinmiyor.

 

Şimdi ise İtalyan Ulusal Kültür Mirası Komitesi üyeleri, Mona Lisa tablosunun yüksek çözünürlükle büyütülmüş fotoğraflarında Mona Lisa’nın gözlerinde harflerin ve numaraların görülebildiğini ortaya çıkardı.

 

Komite başkanı Silvano Viceti,

“Çıplak gözle bakıldığında bu semboller görülemiyor, ama yüksek çözünürlükte büyütülerek bakıldığında net bir şekilde görülebiliyorlar” diye konuştu.

Sağ gözde, LV harflerinin ressamın isminin kısaltması olarak yer aldığı belirtilirken, sol gözdekilerin bazı semboller olduğu, ancak henüz tanımlanmadığı kaydedildi.

 

Viceti,

“Bunları tam olarak netleştirmek çok zor, ama CE ya da B harfleri gibi görünüyor. Resmin neredeyse 500 yıllık olduğunu ve ilk resmedildiğindeki kadar net ve canlı olmadığını unutmamak gerekiyor. Arka planda köprünün kavisinde 72 sayısı görülebiliyor ya da bu L harfi ile 2 rakamı da olabilir” diye konuştu.

 

Louvre’da sergilenen tabloyu incelemek için Paris’e giden Vinceti, komite üyesi Luigi Borgia’nın bir antika dükkânında eski bir kitap keşfettiğini ve bu 50 yıllık kitabın Mona Lisa’nın gözlerinin çeşitli işaretler ve sembollerle dolu olduğunu anlattığını belirtti…

Vinceti,

“Bu araştırmanın henüz başındayız ve bu gizemin çok derinlerine inebileceğimizi ve mümkün olduğu kadar daha çok detayı ortaya çıkarabileceğimizi umuyoruz” dedi.

 

Vinceti ayrıca,

“Bu sembolleri daha önce kimsenin farketmemiş olması dikkat çekici ve ilk incelemelerimizin ardından bir hata yapmadığımızdan ve bunların sanatçı tarafından tabloya konulduğundan eminiz” diye ekledi.

 

Vinceti, Fransız yetkililerden Da Vinci’nin kalıntılarının Loire Vadisi’ndeki Amboise Şatosu’ndaki mezarındaki kalıntılarının çıkarılması için izin isteyen grupta yer alıyor.

Grup, eğer ressamın kafatasını bulabilirlerse, bunu inceleyerek yüzünün resmini ortaya çıkarmak ve Mona Lisa’nın sanatçının kendi portresi olup olmadığını belirlemek istiyorlar.

 

Buna inanan çok sayıda kişi var.

Bazı tarihçiler ise Da Vinci’nin eşcinsel olduğunu ve bilmecelere olan sevgisi nedeniyle kendisini kadın gibi çizdiğini düşünüyor.

 

Bir başka teori ise Mona Lisa’nın, Floransalı tüccarın karısı Lisa Gheradini ya da sanatçının annesi olduğu yönünde.

Altı ay önce Vinceti yine dünya çapında yankı uyandıran bir keşfe imza atarak, Rönesans ressamlarından Caravaggio olarak da bilinen Michelangelo Merisi’nin kemiklerini İtalya’da Porto Ercole’de bir kilisenin bodrumunda unutulmuş halde bulmuştu.

 

Vinceti,

“Da Vinci, Mona Lisa’ya özel olarak önem veriyordu. Hayatının son yıllarında tabloyu gittiği her yere götürdüğünü ve onu güvenli bir çantada taşıdığını biliyoruz.

Da Vinci’nin çok ezoterik olduğunu, çalışmalarında mesajlar vermek için semboller kullandığını da biliyoruz. Diğer tablolarını da inceledik ve benzer sayılar ve harfler bulmadık.

Konuştuğumuz ressamlar ayrıca bunların buraya yanlışlıkla konulmasının mümkün olmadığını söylediler, yani burada Da Vinci’den bir mesaj olduğundan ve özel olarak onun tarafından gözlere gizlendiğinden eminiz.

Daha da ilginç kılan şu, bunlar gözün en karanlık yeri olan gözbebeklerine işlenmiş. Yani daha fazla görünmelerini isteseydi, gözün daha beyaz bölümlerine işleyebilirdi.

Soru, bunların ne anlama geldiği. LV’nin isminin kısaltması olduğunu biliyoruz, peki ya sayılar ve harfler? Belki de tablodaki kişiye bir aşk mesajı bile olabilir” diye konuştu.(alıntı)

 

Yeni güzel tabloların sırlarında buluşmak dileğiyle…

 

Nazan Şara Şatana

 

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]