Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Bürokrat Dadaşlar Kadıköy’de iftarda buluştular!

Yayınlanma:
ABONE OL

Başkan Atalar, öğrenci burs havuzu oluşturuyoruz!

 

 

Kadıköy’de faaliyet gösteren İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı binasında, Erzurumlu bürokratların özel davetli olduğu iftar yemeğine renkli isimler katıldı.

İstanbul Erzurumlular Vakfı muhteşem tesisinde verdiği deniz manzaralı iftar yemeğinde hemşerilerini bir araya topladı.

Merkezi Kadıköyde bulunan Baba ocağı olarak nitelendirilen İstanbul Erzurumlular Vakfı kendi binasının teras katında verdiği iftar yemeğinde dadaşları bir araya topladı.

 

 

Vakıfın lokal katında yapılan iftar davetine, Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, İstanbul eski Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, M. Ü. İlahiyat Fak. Öğr. Üyesi Doç. Dr. Nihat Temel, İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı A. Hadi Atalar ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Maltepe’de hizmet veren Erzurumlular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakıf Başkanı Suha Dengizek, İBB AK Parti Meclis Üyesi Abubekir Taşyürek, Eratün Başkanı Fatih Şener, Avukat Erdinç Okanlı, Kurtlar Vadisi dizisinde Mete Bey rolünü canlandıran Erzurumlu sanatçı Recep Cinisli, ErzurumluTRT Sanatçısı Yavuz Değirmenci, İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Gençlik Kolları ve çok sayıda bürokrat – işadamı katıldılar.

 

Başkan Atalar, öğrenci burs havuzu oluşturuyoruz!

İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı A. Hadi Atalar , “ Böyle güzel bir iftar yemeğinde çok kıymetli dostlarla beraber olmaktan memnuniyet duyduğumu belirtmek isterim. Vakıf olarak bizim öncelikle görevi devir aldığımız günden beri olmazsa olmazlardan bir tanesi öğrenci burs konusu oldu. Göreve geldiğimizde 19 öğrenciye burs verilmekteydi, şimdi ise 187 öğrenciye burs veriyoruz.

 

Bu anlamda bu burslu öğrenci sayısını daha genişletmek için daha çok burs vermek için sizlere ihtiyacımız var sizin desteğiniz olmadan olmaz Erzurumlunun desteği olmadan olmaz. Erzurumlunun bizim bu vakıfa yapacağı sorumluluk duyacağı en önemli şey öğrenci okutmaktır.

 

Bu talebelerin adetini fazlalaştırmamız lazım hatta bir duyum üzerine Erzincan vakfının 4300 adet burs verdiğini duyduk. İstanbul da Erzurumlu okuyan talebelerinin asgari rakamı 2000 ile 2500 arası bizde bu bursu verebiliriz. Onun için bir proje geliştirdik biz burs havuzu düşünüyoruz. Bu burs havuzunun içine bizim hazırda olan 180 bursumuzu başlangıçta biz atıyoruz. Ve bütün Erzurum vakıflarıyla dernekleriyle beraber o havuzu 2000’li sayılara taşımak istiyoruz. Bu havuzun başına da ehil insanları güvenilir insanları getirip bütün talebelerimize burs vermeyi düşünüyoruz. Lütfen bu anlamda daha duyarlı davranmanızı rica ediyoruz” dedi.

 

 

Gürtuna, Erzurum bu ülkenin kalbidir beynidir!

İstanbul eski Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, “Erzurum denilince aklıma İbrahim Hakkı Hz. Yüce gönlü gelir, Nene Hatun’un o yüreği gelir, Abdurrahman Gazi Hz., Kılıçarslanların yiğitliği gelir, bütün bunları düşündüğün zaman da Erzurum’un Dadaş’ı gelir. Türküde geçer Doğunun sınırtaşı Erzurumun Dadaşı denir ama ben bu fikre şöyle katılmıyorum. Erzurum doğunun sınır taşı değil doğunun sınır taşı Grozni’dir, Bakü’dür, Erzurum bu ülkenin kalbidir beynidir.

 

Erzurum’a hizmet etmek milli bir davadır

Onun için Erzurum’u idrak ederken Erzurum’luyu anlamaya çalışırken oradaki kültür derinliğini oradaki birikimi gerçekten bilmek gerekir. İlgi göstermek gerekir ve o birikimin sadece Erzurum’un kıymeti olmayıp bu ülkenin kıymeti olduğunu çok iyi idrak etmek gerekiyor. Onun için biraz evvel sofrada samimi duygumu söylemiştim Erzurum’a hizmet etmek sadece Erzurum’a hizmet etmek değildir, Erzurum’a hizmet etmek milli bir davadır, bu millete hizmet etmektir onun için önemsiyorum.

 

Dadaşlar güvenilir insanlardır!

İ.B.B. Başkanlığım sırasında da çevreden gelen bazı serzenişler oluyordu, “en önemli görevleri Erzurumlulara veriyorsun” diyorlardı. Belediyede nereye baksak en önemli görevlerde Erzurumlu vardır ama burada şu kadarını ifade etmek istiyorum, o arkadaşlarım burada yok ama Erzurum’lulara güvenip Erzurumlulara emaneti teslim etmekten hiç şikayetçi değilim aksine iyi yapmışız diyorum, bugünde olsa yine aynı şeyi yaparım.

 

O bakımdan bu dayanışmayı çok anlamlı görüyorum, büyük şehirlerde bu dayanışmalar bu kültürün korunması için çok önemli insanlarımıza yalnızlığı unutturmak için çok önemli büyük şehrin çarkları arasında insanların öğütülmemesi için bu ruh bu çatı bu beraberliği çok önemli buluyorum. O bakımdan emeği geçen herkese, önceki başkan Gani beye bugünde nöbeti alan Hadi beye emekleri geçen herkese teşekkür ediyoruz. Ramazan münasebetiyle sofrayı paylaştık ramazanın ayrı bir kutsiyeti var malum vicdanlar yumuşar vicdanlar cüzdan arasındaki mesafe kısalır hırçınlıklar yumuşaklığa düşmanlıklar sevgiye dönüşür” dedi.

 

 

Koçak, 130 öğrenciyle başlayan üniversitemiz 200 bin mezun vermiş!

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, ise konuşmasında Atatürk üniversitesinin çalışmaları ve projeleri hakkında bilgiler verdi ve iftarı organize edenlere teşekkür ederken birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı. “Bu senede 55.  kuruluş yılımızı kutluyoruz. 55 yılda şöyle geriye dönüp baktığımızda 130 öğrenciyle eğitime başlayan üniversite bugün artık mezunlar derneğimiz başkanı da burada rahatlıkla söyleyebiliyorum 200.000 yaklaşan bir mezun vermişiz.

 

Ne kadar gururlansak ne kadar övünsek azdır çünkü nereye gitseniz hangi kuruma hangi üniversiteye gitseniz bir hoca bir öğretim görevlisiyle karşılaşıyorsunuz. Şu anda 60 çalışan 25’in üzerinde rektör bulunmaktadır üniversiteli olarak. Onun için üniversitemiz gerçekten üstlendiği misyonu devam ettiren üniversite kuran üniversite misyonunu devam ettiren bir kurum olarak yüksek öğretimdeki vazifesini devam ettirmeye çalışıyor.

 

Erzurum Türkiye’nin kalbi başbakanıma da aynısını söylediğim için burada aynısını söylemekte mahsur görmüyorum. Sayın başbakanın üniversiteye ziyaretinde önemli bir projemiz vardı. Erzurum için önemli olan bu projeyi sayın başbakanımıza bunu sunarken kalp cerrahı olarak şöyle bir misal verdim. Eğer bir organ nakli yapacaksanız kalp durmadan almanız gerekir. Eğer kalp durduktan sonra nakil yaparsanız bir anlamı kalmaz. Vücuttaki kalp ne ise Türkiye’nin kalbide Erzurum’dur. Erzurum’a sahip çıkmak lazım sayın başkanıma da aynı şeyi ifade ettiğim için rahat rahat konuşuyorum” dedi.

 

İftar sonrası vakfın terasında limonlu çaylar içilerek sohbete devam edildi.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]