Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Taşyürek, “İBB İlçe Belediyelerine Toplam 65 Milyon Tl Yardım Yapacak

Yayınlanma:
ABONE OL

İBB Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Abubekir Taşyürek, “İBB, İlçe Belediyelerine Toplam 65 Milyon Tl Yardım Yapacak”

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nce 2012 Mayıs ayı toplantısında alınan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ilçe belediyelerine toplam 65 milyon lira tutarındaki şartlı yardım yapması kararının ardından ilçe belediyeleri harekete geçti.

Belediye yasasına göre şartlı bağışların kabulü için belediye meclisinin karar alması gerektiğinden, 2012 Ağustos toplantılarında ilçe belediye meclisinde İBB yardımının kabulü gündem konusu yapılarak görüşülüyor.

Kartal Belediye Meclisi’nin 8 Ağustos Çarşamba günkü toplantısında 1,963 Milyon TL tutarındaki İBB bağışının kabulü konusunun görüşülmesi sırasında söz alan AK Parti Kartal ve İBB Meclis üyesi ve İBB Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Abubekir TAŞYÜREK konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

“İBB İSTANBUL HALKININ EMANETİNE ASLA İHANET ETMEDİ.”

 

Meclis üyelerince ilgiyle takip edilen konuşmasındaAbubekir Taşyürek, İstanbul ilçe belediyelerine yapılacak olan İBB yardımlarının dağılımı konusunda İBB bürokrasisinin ciddi hazırlıklar yapığını söyledi. İBB Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı ve Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı’nın en uygun dağıtım yöntemi bulmak için çeşitli değerlendirme ve çalışmalar yaparak önerilerini İBB meclisine sunduklarını anlatanAbubekir Taşyürek, kendilerinin bu konudan, yardım kararının İBB meclisinden ilçe belediyelerine yardım kararı çıkması öncesinde Plan ve Bütçe Komisyonu çalışmaları sırasında haberdar olduğunu belirterek “yardımların ilçe belediyelerine dağılımında iki katsayının dikkate alındığını” söyledi.

 

İBB “HALKA HİZMETİN HAKKA HİZMET OLDUĞU ANLAYIŞIYLA YEREL SİYASET TARİHİNDE EFSANE İŞLERİ BAŞARDI.”

 

Oluşturulan iki dağıtım katsayısının birinin “yol katsayısı” diğerinin de “nüfus katsayısı” olduğunu belirtenAbubekir Taşyürek, “ilçenin yol uzunluğunun toplam İstanbul yol uzunluğuna oranlamasıyla “yol katsayısının,” ilçenin nüfusunun İstanbul’un toplam nüfusuna oranlamasıyla da “nüfus katsayısının” bulunduğunu anlattı.

Asfalt, döşeme taşı, bordur gibi yol yapım ve bakım malzemelerinin bağışında ilçenin yol katsayısı ile nüfus katsayısının müştereken, ağaç, çiçek ve diğer park ve bahçe dizayn malzemesi bağışında ise; sadece nüfus katsayısını dikkate aldığını, bununda en uygun yöntem olduğunu anlatanAbubekir Taşyürek, “bu kıstaslara göre hiçbir ayırım yapmadan tüm belediyelere ayni kıstaslar uygulanarak, kararlaştırılan bağış tutarının ilçe belediyelerine pay edildiğini” açıkladı.

İBB ’nin “parti/ilçe farkı gözetmeden yardım ve desteklerini yaptığını” ve bu kapsamda belirtilen katsayılar uygulanarak, mesela Kadıköy Belediyesine 2,140 Milyon TL, Ataşehir Belediyesine 1,723 Milyon TL, Adalar Belediyesine 148 Milyon TL ve Zeytinburnu Belediyesine de 1,301 Milyon TL yardım yapılacağını belirtenAbubekir Taşyürek, “İBB yönetimi halka hizmetin hakka hizmet olduğu anlayışıyla” yerel siyaset tarihinde efsane işleri başarmış bir belediyedir” dedi.

Bazı belediye meclislerinde dağıtım konusundaki bu hassasiyeti bilmeden bir takım haksız eleştiriler yapıldığını ancak, “İBB yönetiminin halkın emanetine asla ihanet etmediğini” ifade edenAbubekir Taşyürek“umuyorum zaman zaman İBB‘yi bu ve benzeri konularda haksızca eleştirenler, bu açıklamalardan sonra vicdanlarının sesini dinleyerek,  eleştirilerinde daha hassas davranmalıdır. Çünkü bu kurumlar hepimizindir. Bu kurumları gereksiz yere yıpratmanın kimseye faydası yoktur” dedi.

Konuşma sonrasında meclis üyelerinin soruları Abubekir Taşyürektarafından cevaplandırılarak oylamaya geçildi. Yapılan oylamada İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Kartal Belediyesi’ne yapacağı 1,963 Milyon TL şartlı bağış oy birliği ile kabul edildi.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
07 Nisan 2024
MABEL MATİZ’DEN SABA TÜMER’E ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Saba Tümer’in yapımcılığını Hann Yapım’ın üstlendiği, Peyman’ın sponsorluğunda kendi kanalında yayınlanan “Saba Tümer’le” isimli YouTube programının bu haftaki konuğu Mabel Matiz oldu. Mabel Matiz, Hann Sahne’nin ev sahipliği yaptığı, Saba Tümer’in YouTube programı “Saba Tümer’le” de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aşk Aşeriyorum İLGİLİ HABER 08 – 14 Nisan 2024 Astroloji haftalık yorum: 08 Nisan Güneş Tutulmasına […]