Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Mahkeme Yasağı Kaldırdı Trolcüler Adalar’a Akın Etti!

Yayınlanma:
ABONE OL

Yasak olmasına rağmen trolle balık avcılığı bir türlü önlenemiyor. Attıkları kurşunlu ağlarla, deniz dibini tarayarak balık yumurtalarını ve yavrularını yok eden trolcüler şimdi de Marmara Denizi’ndeki Adalar civarında ava çıkmaya başladı.

Adalar Sulh Ceza Mahkemesi’nin, trolle balığa çıkan bir avcı lehine aldığı kararla yediemin uygulamasına son verilmesi, trolcülerin Adalar bölgesini mesken tutmasına yol açtı.

Geçtiğimiz şubat ayında İstanbul Valiliği öncülüğünde balık komisyonu toplanmış ve yasa dışı avlanmaya karşı bir dizi karar almıştı. Bu kararlardan en önemlisi İstanbul’a yediemin limanı kurulmasıydı. Balıkların geçiş güzergâhında bulunan İstanbul’da kaçak avlanan teknelerin kolluk kuvvetleri tarafından yakalanıp el konulduğunda çekilebileceği bir yediemin limanı olmaması sebebiyle yakalanan tekneler yine tekne sahibinin üzerine zimmetleniyor ve kaçak avcılar, bir miktar para cezası kesilerek serbest bırakılıyordu.

Bunun üzerine komisyon, İstanbul Yenikapı Limanı’nın bir kısmını yediemin limanı olarak tahsis etmiş ve yakalanan teknelerin buraya çekilmesine karar vermişti. Geçtiğimiz günlerde Adalar Sulh Ceza Mahkemesi’nin aldığı bir karar, yediemin uygulamasının son verilmesine neden oldu ve kaçak avcılığın yeniden önünü açtı.

Adalar civarında kaçak trol avcılığı yaparken Sahil Güvenlik tarafından yakalanan ve teknesi yediemine çekilen Hasan Akbulut, orada avcılık yapmak için bulunmadığı gerekçesiyle Adalar Sulh Ceza Mahkemesi’ne dava açtı. Mahkeme, Akbulut’u haklı buldu ve teknenin kendisine iade edilmesine karar verdi. Sahil Güvenlik Komutanlığı, teknenin yakalandığında üzerinde avcılıkta kullanılan malzemeler olduğunu belirterek karara itiraz etti. Ancak mahkeme bu itirazı da geçersiz saydı ve tekne sahibi Akbulut’u haklı buldu.

İstanbul Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Erdoğan Kartal, bu karardan sonra özellikle Adalar civarında kaçak avcılığın arttığını belirtiyor. Denizde kaçak avcılık yaparken yakalanan tekneler, işlem için yakalandığı muhitteki mahkemeye çıkartılıyor. Örneğin bir tekne Adalar civarında yakalanırsa bu teknenin işlemleri için Adalar Sulh Ceza Mahkemesi’ne gidiliyor, eğer Boğaz’da yakalanırsa İstanbul’daki diğer mahkemeler sorumlu oluyor.

Erdoğan Kartal, kaçak avlananların bunu bildiğini ve bu karar sonrasında Adalar’ın yasa dışı avlanan teknelerin mekânı haline geldiğini söyledi. Denizdeki kolluk kuvvetlerinin mücadele şevkinin de kırıldığını belirten Kartal, “Yediemin limanı, kaçak avcılığı bitirme noktasına getirmişti. Çünkü yakalanan her tekne bağlanıyor ve bir daha limana çıkmasına izin verilmiyordu.” dedi. Kartal, ancak mahkemenin söz konusu kararından sonra kaçak avcılıkta yine eskiye dönüldüğünü kaydetti.

Bu uygulama, şimdilik sadece Adalar’da uygulanıyor. Balıkçıların asıl korkusu ise diğer mahkemelerin de bu kararı örnek göstererek tüm Boğaz’da kaçak avcılığı bir nevi serbest hale getirmesi.

Telefonla ulaştığımız deniz polisi ve Sahil Güvenlik yetkilileri, kaçak avcılıkla mücadelelerinin devam ettiğini ancak özellikle Adalar bölgesinde yakalanan teknelerin mahkeme kararından dolayı kendilerine direndiğini bildirdi. Karar sonrası kaçakçılara karşı yaptırımlarının azaldığını belirten kolluk kuvvetleri, bu uygulamadan dönülmesinin kendilerini de memnun edeceğini aktardı.Zaman Gazetesi

 

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
07 Nisan 2024
MABEL MATİZ’DEN SABA TÜMER’E ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Saba Tümer’in yapımcılığını Hann Yapım’ın üstlendiği, Peyman’ın sponsorluğunda kendi kanalında yayınlanan “Saba Tümer’le” isimli YouTube programının bu haftaki konuğu Mabel Matiz oldu. Mabel Matiz, Hann Sahne’nin ev sahipliği yaptığı, Saba Tümer’in YouTube programı “Saba Tümer’le” de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aşk Aşeriyorum İLGİLİ HABER Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen görevine başladı Saba Tümer, programının […]