Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Okan Üniversitesi’nden İş Garantili Eğitim!

Yayınlanma:
ABONE OL

Üniversiteye giriş sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler ve ailelerini tercih telaşı sardı. Öğrenciler bugünlerde üniversitelerin kapılarını aşındırırken uzmanlar ve üniversite yetkilileri de öğrencilere tercihlerini doğru yapmaları konusunda  yardım etmeye çalışıyor.  Okan Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ali Kahriman, öğrencilerin önemli bir dönemeçte bulunduğunu belirterek, ailelere ve öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Prof. Dr. Ali Kahriman vakıf Üniversitelerinin öğrencilerinin önemli bir bölümünü burslu okuttuğunu belirterek öğrencilerin burslu programları dikkatle takip etmesini istedi. Burs olanaklarının yanısıra iş garantili programlara da dikkat çeken Kahriman Okan Üniversitesi Meslek Yüksekokulu hakkında şu bilgileri verdi:

İŞ GARANTİLİ PROGRAMLAR

‘İş yaşamına en yakın üniversite’ sloganı yoluna devam eden Okan Üniversitesi Meslek Yüksekokulu sektörün ihtiyaçları doğrultusunda; sektörle işbirliği yaparak programlarını açıyor. Ders programları, ilgili sektör temsilcilerinin yer aldığı danışma kurullarının önerileri dikkate alınarak, yeni teknoloji uygulama ve yöntemlerinin derslere eş zamanlı olarak uyarlanmasıyla planlanıyor. Eğitim öğretim faaliyetlerinin önemli bir bölümü, yerinde eğitimve staj şeklinde ilgili sektör kuruluşlarında fiilen gerçekleştiriliyor. Örneğin, Optisyenlik programını Türkiye Optik ve Optometrik Meslekler Derneği’nce birlikte kurduk. Dernek  öğrencilere burs, uygulama eğitimi desteği ve mezun olunca istihdam desteği verileceği garantisi sağlandı. 26 Haziran 2004 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe giren 5193 sayılı Optisyenlik Hakkında Kanun’un 4.’üncü maddesi gereği    ‘’… optisyenlik mesleğini icra edebilmek için optisyenlik alanında en az ön lisans seviyesinde mesleki eğitim ve öğretim veren yüksekokul mezunu olmak gerekir.’’ şartı getirildi. Bu yasayla birlikte Optisyenlik diplomasına sahip olmak çık önem kazandı. Sektör eğitimli eleman açığı nedeniyle Okan Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu’ndan mezun olacak öğrencileri bekliyor. Öğrenciler, mezun olduklarında yüksek ücretlerle çalışma olanağına sahipler.

Çağrı Merkezi Hizmetleri programımız da sektörün talepleri doğrultusunda, sektörle birlikte kuruldu. Bu program bizim lokomotif programımız. Bankacılık ve Sigortacılık, Halkla İlişkiler başta olmak üzere bir çok programımız Çağrı Merkezi programından dersler alıyor. Yandal sertifikası alan öğrencilerimiz mezun olduklarında çağrı merkezlerinin aradığı nitelikli elemanlar oluyorlar.

İş garantili meslek yüksek okulumuzda ayrıca Adalet, Aşçılık, Bankacılık ve Sigortacılık, Bilgisayar Programcılığı, Çağrı Merkezi Hizmetleri, Çocuk Gelişimi, Deniz ve Liman İşletmeciliği, Dış Ticaret, Enerji Tesisleri İşletmeciliği, Gıda Teknolojisi, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık, Grafik Tasarımı, Harita ve Kadastro, İnşaat Teknolojisi, İnsan Kaynakları Yönetimi, Optisyenlik, İş Sağlığı ve Güvenliği, İşletme Yönetimi, Lojistik, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Turizm ve Otel İşletmeciliği,Mimari Restorasyon, Moda Tasarımı, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları,  Radyo ve Televizyon Programcılığı, Yapı Denetimi, Yerel Yönetimler; Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik, Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri gibi iş dünyasının ihtiyaç duyduğu programlar bulunuyor. Optisyenlik, Çocuk Gelişimi, Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik programlarının da aralarında bulunduğu bir çok programımızın 2. Öğretimleri de mevcut.

STAJ OLANAKLARI

Akademik eğitimin yanında pratiğe yönelik çalışmalara da büyük önem veriyoruz. Okan Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğrencileri 2 yıllık ön lisans eğitimi süresince yaptıkları 40 günlük stajla derste öğrendiklerini, uygulamaya dönük çalışmalarla pekiştirerek iş hayatına hazırlanıyorlar.. Öğrenciler, stajların yanı sıra “Girişimcilik Seminerleri” ile iş ve siyaset dünyasının seçkin isimlerinin deneyimlerinden faydalanma fırsatı buluyorlar.

YENİ PROGRAMLAR

Değişen dünya ve Türkiye koşullarını dikkate alarak yeni programları bünyemize katıyoruz. Bu yıl Optisyenlik programının yanı sıra, Moda Tasarımı, Enerji Tesisleri İşletmeciliği, Gıda Teknolojisi, Mimari Restorasyon programlarını açtık. Sektörün desteğiyle açtığımız bu programlar, sektörün ihtiyacı olan nitelikte eleman yetiştirecekler.

MODERN LABORATUAR VE UYGULAMA MERKEZLERİ

Türkiye’deki ilk Çağrı Merkezi Programı’nı açan Okan Üniversitesi Meslek Yüksekokulu, sektörün desteği ile Maltepe Kampüsü’nde “Çağrı Merkezi Laboratuarı”nı kurdu. Öğrenciler, modern teknolojiyle donatılmış laboratuarda derslerini uygulamalı olarak gerçekleştiriyorlar. Çeşitli firmalara hizmet veren öğrenciler okurken paralarını kazanıyor ve böylece ailelerine yük olmuyorlar. Aşçılık öğrencilerinin Maltepe Kampüsünde uygulama mutfakları bulunuyor. Öğrenciler derslerini modern uygulama mutfağında gerçekleştiriyor. Maltepe Kampüsünde ayrıca İş Sağlığı ve Güvenliği uygulama laboratuarı bulunuyor.

Kadıköy Kampüsü’nde ise Çocuk Gelişimi Programı’na ait uygulama Ana Okulu bu yıl hizmete girdi. Öğrenciler teorik bilgilerin yanında, yapacakları uygulamalarla mesleklerini çok sağlam bir şekilde hazırlanmış oluyorlar. Kadıköy Kampüsü’nde ayrıca Radyo ve Televizyon Programcılığı ile Fotoğrafçılık ve Kameramanlık programları bünyesinde modern teknolojiyle donatılmış stüdyo ve prodüksiyon bölümü bulunuyor.

DİKEY GEÇİŞTE % 50 BURS OLANAĞI

Mezun öğrencilerimizin, fakültelere giderek eğitimlerini dört yıla tamamlamalarına çok önem veriyoruz. Mezun öğrencilerimiz, Okan Üniversitesi’ndeki dört yıllık lisans bölümlerine not ortalamalarını yüksek tutmak kaydıyla %50 bursla geçebiliyor. Mezun öğrenciler, fakültelerle yaptığımız protokol sayesinde iki yıl daha okuyup mezun olma imkanına sahip. Örneğin Adalet programımızdan mezun olan öğrencilerimiz, geçtikleri Hukuk Fakültesi’nde iki yıl daha okuyup Hukuk Fakültesi diploması alabiliyor.

Ayrıca, öğrencilerimizin Dikey Geçiş Sınavında başarı olmaları için okulda ücretsiz kurs veriyoruz.

ÇİFT DİPLOMA

Okulumuzdaki Bilgisayar Programcılığı ve İşletme Yönetimi programlarımızda çift diploma olanağı sağladık. Bu amaçla Londra’daki iki saygın meslek yüksekokulu ile işbirliği yaptık. Öğrenciler hazırlık programının ardından bir yıl burada bir yıl İngiltere’de okuyarak iki diploma sahibi oluyorlar.

ŞEHİR MERKEZİNDE ULAŞIMI KOLAY İKİ MODERN KAMPÜS

Okan Üniversitesi’nin Kadıköy ve Maltepe olmak üzere iki modern kampüsü bulunuyor. Bu kampüslere İstanbul’un her bölgesinden kolayca ulaşılabiliyor. Kadıköy Kampüsü metrobüs durağına sadece 5 dakika, tren istasyonuna ise 7 dakika uzaklıkta. Maltepe Kampüsüne ise İdealtepe tren istasyonuna oldukça yakın. Bu kampüsümüze minübüs yolundan da kolayca ulaşılabiliyor.

 

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]