Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Gazeteciler Bayram Coşkusunu ‘Küllük’te Yaşıyor!

Yayınlanma:
ABONE OL

Gazeteciler, yazarlar, akademisyenler; haberlerine ve yazılarına ara vererek Basın Bayramı’nı Marmara Kıraathanesi’nde kutluyor.

1958 tarihinde Beyazıt’ta açılan Marmara Kıraathanesi, 1984’e kadar gazetecilerin, yazarların, akademisyenlerin bir araya geldiği bir mekân oldu. Necip Fazıl Kısakürek ile Sezai Karakoç kıraathanenin müdavimleri arasındaydı. Basın İlan Kurumu (BİK), bu efsane mekânı Basın Bayramı dolayısıyla yeniden açtı.

BİK, kıraathanenin aynısını Ayasofya Müzesi önünde kurdu. 200 kişi kapasiteli bu alanda her şey, Marmara Kıraathanesi’nde olduğu gibi aslına uygun şekilde düzenlendi. Yazarlar ve gazeteciler, 25 Temmuz’a kadar bu mekânda her akşam iftardan sahura kadar bir araya gelecek. Sadece basına açık olacak kıraathane ve etkinlikler, kıraathane dışına kurulacak bir platformla dışarıdan da izlenebilecek.

 

Basında sansürün kaldırılışının 104. yılı Bâb-ı Âli’nin yanı başında Sultanahmet Meydanı’nda kutlanıyor. Tarihi Marmara Kıraathanesi’nde kutlanan basın bayramına Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay’ın evsahipliğinde, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, RTÜK Başkanı Davut Dursun, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve ‘Küllük’ün deneyimli gazeteci ve yazarları katıldı.

“İstanbul bizatihi bir sanat eseridir” diyen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, İstanbul’un sanat, fikir ve düşünce açısından ne kadar zengin bir şehir olduğunun altını çizdi. Bakan Şahin, “İnsanoğlu sadece ekmeği, madeni icat etmemiş, maddi varlıklar dışında yaşamını düzenleyen davranış formatları icat ederek insanın manevi ve fikri ihtiyaçlarına da cevap vermiştir” dedi.

Dere yatağına; yazar da kıraathanesine kavuşacaktır

İnsanların gönül dünyasına yönelik eserlerin daha kalıcı ve insanlar üzerinde daha etkili olduğunu söyleyen Bakan Şahin, “19.yy’ın çalkantılı fikir hayatına Türkiye özellikle İstanbul’la dışında kalmadı. Fikir çatışmaları her dönem yaşanabilir, yeter ki ülke için yazılsın, ne yazılırsa ne düşünülürse düşünülsün Türkiye’nin özgürlüğüne katkı sunsun” temennilerinde bulundu. Basın Bayramı’nı ve Ramazan ruhunu birleştiren bu güzel programı düzenleyenleri takdir eden Bakan Şahin, “Dere yatağına; yazar da kıraathanesine kavuşacaktır” cümlesiyle konuşmasını sonlandırdı.

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]