Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

TEV’den 9500 Gence Burs İmkanı!

Yayınlanma:
ABONE OL

Türkiye’de 45 yıldır eğitime verdiği destekle 195 bin gencin geleceğine umut olan Türk Eğitim Vakfı (TEV), 2012-2013 öğretim yılında da 9500 öğrenciye burs verecek. TEV İzmir ve Trabzon’da açtığı kız öğrenci yurtları ile genç kızların barınma sorununa da çare olacak.

 

Türkiye’nin en köklü ve önde gelen vakıflarından TEV, 2012-2013 öğretim yılında yurtiçinde, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bursu, Yükseköğrenim (Üniversite)  İhtiyaç Bursu, Üstün Başarı Bursu, Yüksek Lisans-Doktora Bursu, İzmir ve Trabzon’da Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurt Bursu verecek.

 

TEV, maddi desteğe ihtiyacı olan 2800 Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencisine Mesleki Orta Öğrenim Bursu ile katkıda bulunacak. Burs için öğrencilerden, mesleki ortaöğrenime yeni başlayacaklarda giriş puanına göre önde olmaları, devam eden öğrencilerden ise bir önceki sınıftan başarısız dersi olmaması, genel not ortalamasının yüksek olması ve bir üst sınıfa geçiş hakkı kazanmaları koşulları aranıyor.  Mesleki Orta Öğrenim Bursu’nu almaya hak kazanan öğrencilere 9 ay süresince aylık 140 TL burs verilecek.

 

Yükseköğrenim (Üniversite) İhtiyaç Bursu için, yeni kayıt yaptıran öğrencilerden, yükseköğrenim giriş puan sırasına göre önde olmak, ara sınıf öğrencileri için ise genel başarı ortalaması 4 üzerinden 2,5/ 100 üzerinden en az 60 olması koşulu aranıyor. Yükseköğrenim İhtiyaç Bursları’ndan bu sene 6410 öğrenci aylık 370 TL olarak yararlanabilecek.

 

 

 

TEV’DEN ÜSTÜN YETENLİ GENÇLER İÇİN AYLIK 950 TL BURS

 

TEV, Türkiye’nin gelecekteki liderlerini destelemek amacıyla 2007 yılında 40. kuruluş yılı sebebiyle ayrıca TEV Üstün Başarı Bursu vermeye başladı. 2012-2013 öğrenim yılında 200 öğrenci TEV Üstün Başarı Bursundan yararlanacak. 2012-2013 öğrenim döneminde aylık 1.055 TL ile Türkiye’de verilen en yüksek burs olan TEV Üstün Yetenek Bursu’ndan yararlanabilecek öğrencilerin LYS’de Mühendislik-Mimarlık, Sağlık Bilimleri, İdari Bilimler, Sosyal Bilimler ve Hukuk alanlarında ilk 2000’e, Temel Bilimler alanında da ilk 3000’e girmeleri gerekiyor.

 

Bu bursa aynı zamanda hazırlık sınıfından 1. sınıfa geçen ve 2. sınıfa geçen öğrenciler de başvurabiliyor. Bu öğrencilerin başvuruda bulunabilmesi için, üniversiteye girdiği yıl LYS’de ilk 2000’e girmesi, hazırlık sınıfını en az 4 üzerinden 2,80, (100 üzerinden en az 70) 1. Sınıfı da en az 3,50 (100 üzerinden not verilen üniversitelerde en az 87,5)  not ortalaması ile tamamlamış olması gerekiyor.

 

TEV Üstün Başarı Müzik Bursu’na ise, Piyano, Arp, Gitar, Yaylı Çalgılar, Üflemeli ve Vurmalı Çalgılar Ana Bilim Dallarından 2. sınıfa geçmiş öğrenciler başvurabiliyor. Müzik bursiyerleri Devlet Konservatuarı Öğretim Üyeleri huzurunda gerçekleşen dinleti programı sonucunda seçiliyor.

 

TEV Yüksek Lisans-Doktora Bursu’nu kullanacak öğrenciler için ise lisans bitirme genel not ortalaması 4 üzerinden en az 3/100 üzerinden en az 75 olması şartı bulunuyor. Yüksek Lisans-Doktora Bursu, 50 master öğrencisine aylık 650 TL, 40 doktora öğrencisine aylık 950 TL olarak verilecek.

 

 

TEV’DEN İZMİR VE TRABZON’DA KIZ ÖĞRENCİLER İÇİN YURT VE BURS

 

TEV İzmir ve Trabzon’da açtığı kız öğrenci yurtları ile genç kızların barınma sorununa da çare olacak.  TEV, İzmir ve Trabzon’daki devlet üniversitelerinde öğrenim görmeye hak kazanan veya öğrenimini devam ettiren kız öğrencilere de bu yıl Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurtları Bursu (TEV Yurtlarında ücretsiz barınma imkânı) sağlıyor.

 

İzmir Balçova’da TEV Özel Cumhuriyet Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu ve Trabzon’da TEV Trabzon Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu’na başvurmak isteyen öğrencilerin ailelerinin şehir dışında ikamet etmeleri gerekiyor. Uzak ilçelerde oturan öğrencilerin kabulünü ise komisyon değerlendirecek.

 

Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurtları Bursu’ndan yararlanmak isteyen öğrencilerden yüksek öğrenime yeni kayıt yaptıranların; fakülte veya yüksekokula giriş puan sırasına göre önde olması, eğitimine devam eden öğrencilerin ise başarısız dersi olmaması veya genel başarı ortalaması 4 üzerinden en az 2,5/ 100 üzerinden 60 olması ile bir üst sınıfa geçiş hakkı kazanmış olması gerekiyor. Bunlara ek olarak üçten fazla dersten başarısız olmamaları şartı da bulunuyor. Her ders yılı sonunda başarılı olduğu belgelenen öğrencilere öğrenim süreleri boyunca burs verilmeye devam edecek.

 

Toplumdan gelen yardımları yine topluma kazandırmayı görev edinen TEV, 2012-2013 eğitim yılında 10.000’e yakın başarılı gencin hayallerini kurdukları eğitime kavuşmalarını sağlayacak.

 

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
07 Nisan 2024
MABEL MATİZ’DEN SABA TÜMER’E ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Saba Tümer’in yapımcılığını Hann Yapım’ın üstlendiği, Peyman’ın sponsorluğunda kendi kanalında yayınlanan “Saba Tümer’le” isimli YouTube programının bu haftaki konuğu Mabel Matiz oldu. Mabel Matiz, Hann Sahne’nin ev sahipliği yaptığı, Saba Tümer’in YouTube programı “Saba Tümer’le” de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aşk Aşeriyorum İLGİLİ HABER Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen görevine başladı Saba Tümer, programının […]