Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Mesleki Eğitime Almanya´da Denklik İmkanı!

Yayınlanma:
ABONE OL

Almanya´da 1 Nisan 2012´den itibaren yürürlüğe giren yabancı diplomaların tanınması yasasının uygulanmasını kolaylaştırmak için kurulan IHK FOSA, endüstri, ticaret, gastronomi ve hizmet sektörlerinde edinilen mesleki diplomaların eşdeğerliliğinin tek noktadan denetimini gerçekleştiriyor. Almanya çapında faal 77 Sanayi ve Ticaret Odası´nın katılımıyla Nürnberg kentinde hayata geçirilen kurum, elde edilmiş mesleki diplomanın uygunluk kriterlerini taşıması halinde resmi ve hukuki güvenceye sahip bir denklik belgesi tahsis ediyor.

ESSEN-27.06.2012. Almanya´da nüfusun yaşlanması nedeniyle artan uzman personel ihtiyacı pek çok sektörde kendini artan biçimde hissettiriyor. Bu ihtiyacın ülke içindeki kaynaklardan karşılanması yönünde atılan önemli adımlardan biri olan „Yabancı Diplomaların Tanınması Yasası“ kapsamında hayata geçirilen IHK FOSA, yasanın yürürlüğe girdiği 1 Nisan 2012 tarihinden itibaren çalışmalarına başladı. Uhlrich Pahlmann yönetiminde kurulan 20 kişilik ekip, 16 farklı dilde hizmet veriyor.

Mesleki tecrübeler dikkate alınıyor

Sanayi ve ticaret odalarının görev alanına giren mesleklerde diplomaların tanınması işlemini gerçekleştiren IHK FOSA, yurtdışında edinilen mesleki diplomaları içerik ve süresini göz önünde bulundurarak, Almanya´daki benzeş meslekle eşdeğerliliğinin denetimini gerçekleştiriyor. Bu karşılaştırma sürecinde kişinin sahip olduğu mesleki tecrübe ve aldığı ek eğitimler de dikkate alınıyor.

Karşılaştırma neticesinde yabancı ülkede edinilmiş diploma ile Almanya´daki referans meslek arasında önemli farklılıklar görülmemesi halinde, başvuruculara resmi nitelikte ve hukuken güvence altına alınmış bir denklik belgesi veriliyor. Bu belge aynı zamanda denklik için eksik eğitimleri de tespit etme noktasında yarar sağlıyor. Belgeyi alan kişi ilgili mesleğe denklik alabilmek için ihtiyac duyduğu eğitimleri tespit edebiliyor.

Başvuru için neler gerekli?

Kurumun internet sitesinde (www.ihk-fosa.de) yer alan formların eksiksiz olarak doldurularak; kimlik belgesi fotokopisi, yurtdışı meslek diplomasının onaylı fotokopisi, mesleki tecrübe ve kursları gösteren belgelerin fotokopilerinin IHK FOSA´ya (Ulmenstr. 52g, 90443 Nürnberg) gönderilmesi yeterli. Almanca dışında dillerde hazırlanmış belgelerin yeminli tercüman tarafından çevirilip onaylanması gerekiyor. Ücrete tabi denklik işleminin maliyeti 100 ile 600 Avro arasında değişiyor. Bu maliyetlerin bağlı bulunulan İş Ajansları veya „JobCenter“lar tarafından karşılanma ihtimali bulunuyor.

Yeni yasa ile yabancı ülkelerde edinilmiş mesleklerin, mesleki tecrübe de hesaba katılarak denkliğinin sağlanmasının hem başvurucu konumundaki bireyler, hem de nitelikli personel ihtiyacı bulunan işletmeler bakımından önemli yararlar sağladığını kaydeden IHK FOSA Danışmanı Gökhan Aras, ilgilileri bölgelerindeki Sanayi ve Ticaret Odaları veya kendileri ile irtibata geçerek, kendilerine sunulan olanaklardan yararlanmaya çağırdı.

Almanya´da yasal olarak düzenlenmiş yaklaşık 360 meslek kolunun 250´si sanayi ve ticaret odalarının görev alanına giriyor.

1 Nisan 2012´de yürürlüğe giren yasadan yararlanma ihtimali bulunanların sayısının sanayi ve ticaret odasının görev alanına giren mesleklerde 115 bin dolayında olduğu tahmin ediliyor. Buna ek olarak her yıl Almanya´ya yeni giriş yapan vasıflı göçmenlerin de yasanın sunduğu olanaklardan yararlanmaları bekleniyor.

 

 

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
07 Nisan 2024
MABEL MATİZ’DEN SABA TÜMER’E ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Saba Tümer’in yapımcılığını Hann Yapım’ın üstlendiği, Peyman’ın sponsorluğunda kendi kanalında yayınlanan “Saba Tümer’le” isimli YouTube programının bu haftaki konuğu Mabel Matiz oldu. Mabel Matiz, Hann Sahne’nin ev sahipliği yaptığı, Saba Tümer’in YouTube programı “Saba Tümer’le” de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aşk Aşeriyorum İLGİLİ HABER Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen görevine başladı Saba Tümer, programının […]