Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

UEFA Avrupa Şampiyonası’nın Kazananı Dolandırıcılar Oldu!

Yayınlanma:
ABONE OL

Trend Micro uzmanları, devam eden UEFA Avrupa Futbol Şampiyona’sına özel, sosyal mühendislik teknikleriyle hazırlanmış sahte bağlantıların sosyal medya ve arama motorlarında cirit attığını, bu bağlantılara tıklayan kişiler sayesinde de siber dolandırıcıların hem kullanıcıların kişisel bilgilerini çaldıklarını hem de reklam gösterim ücretlerinden gelir elde ettiklerini tespit etti.

 

Tüm hızıyla devam eden UEFA Avrupa Şampiyonası 2012, siber suçluların zararlı yazılımları bulaştırmak için kullandıkları son spor organizasyonu oldu. UEFA Avrupa Şampiyonası 2012’nin resmi sitesinin alan adı ve sayfalarına benzer siteler yaratan saldırganlar, kullanıcıları tehdit ediyor.

 

Trend Micro Analisti Paul Pajares’in verdiği bilgilere göre, www.uefa.com/uefaeuro/ bağlantısının benzerini üreten saldırganlar, sahte sitenin altına birçok zararlı yazılım ve Truva atı yerleştirdi. Zararlı yazılım sisteme bir kez sızdığında, sahte bir antivirüs programı gibi davranarak bilgisayarın taranması ve aktif hale getirilmesini istediği görüldü. Sahte yazılımın aktivasyon sayfasına giden kullanıcılar, hassas verilerin sızdırılması için oluşturulmuş bir web sitesiyle karşılaştı. Bu site kullanıcıların online bankacılık işlemlerinde kullandıkları verileri çalmaya odaklanmış ZBOT/Zeus türü zararlı yazılımların bilgisayara sızmasına sebep oldu. Ayrıca, zararlı yazılımın web tarayıcılarını da kullanılamaz hale getirdiği tespit edildi.

 

Arama motoru üzerindeki oyunlar da sürdü

Avrupa Şampiyonası’nın resmi web sitesinin benzeriyle yetinmeyen siber suçlular, maçların canlı yayınları için oluşturdukları sayfalardan da zararlı yazılım saçmaya devam etti. Arama motoruna “Portekiz Çek Cumhuriyeti Canlı İzle” yazanların karşısına, hemen ilk sayfada zararlı yazılım dolu bir web sitesi çıktı.

 

 

 

Web sayfasına ulaşmak için tıklandığında canlı bir video yayını yerine, başka bir yere yönlendirme yapıldığı görüldü. Yönlendirmeye tıklandığında web sitesinin kullanıcıların konum ve IP adresine eriştiğini gördü. Bunun yanında dolandırıcıların tek hedefi kullanıcıların verilerini çalmak olmadı. Dolandırıcıların hazırladıkları bu sayfalarda dönen reklamlar önemli bir “haksız kazanç” elde edilmesine sebep oldu. Reklam geliri elde etmek amacıyla yapılan dolandırıcılık, İtalya ve İngiltere arasında gerçekleşen müsabaka sırasında gerçekleşti. Tüm futbolseverler için büyük önem arz eden karşılaşma için oluşturulan sahte sitede yine maçın canlı yayını olduğu vaadi kullanıcıların karşısına çıktı. Ancak sitenin sadece reklam geliri elde etmek istediği ortaya çıktı.

 

Facebook ve Chrome da saldırılara platform oluşturdu

Trend Micro uzmanları yaptıkları analizlerde, internet tarayıcısı Google Chrome’un resmi mağazası Chrome Web Store’da sahte bir eklenti tespit etti. Kullanıcılar bu eklentiyi indirdiklerinde tarayıcı doğrudan sahte bir web sitesine yönlendi. Bu sitenin de reklam geliri amacında olduğu kısa sürede ortaya çıktı.

 

Saldırganlar Avrupa için bu futbol yazında hemen her platformu saldırı için değerlendirdi. Facebook kullanıcılarının duvarlarına gelen sahte bağlantılar, futbolseverleri canlı maç yayınları olduğu söylenen sitelere yönlendirdi. Ancak web sitelerine gidildiğinde dolandırıcıların yalnızca para kazanma amacında olduğu belirlendi.

 

Trend Micro Kıdemli Araştırmacısı Rik Ferguson da özel olarak hazırlanmış e-postalar tespit ettiğini açıkladı. Avrupa Şampiyonası’ndaki maçlardan haber verdiğini iddia eden e-posta, kullanıcıları sahte ilaç satışı yapan bir siteye yönlendirdi.

 

Trend Micro bu tür tehditlere karşı koruma sağlıyor

Trend Micro kullanıcıları, Smart Protection Network sayesinde, zararlı bağlantılar ve yazılımlar ile istenmeyen mesajların da aralarında bulunduğu tüm tehditlere karşı koruma altında. UEFA Avrupa Şampiyonası 2012 gibi geniş kitlelerin takip ettiği etkinlikler, saldırganların sosyal mühendislik hamlelerini kullanmaları için önemli bir fırsat sunuyor. Kullanıcıların internette gezinirken sitelerin gerçek olup olmadığına her tıklamadan önce dikkat etmesi gerekiyor.

 

 

 

 

Trend Micro Hakkında

 

Global pazarda bulut güvenliği konusunda lider olan Trend Micro (TSE: 4704), iş dünyası ve tüketiciler için içerik güvenliği ve tehdit yönetimi çözümleri ile dijital bilgi paylaşımında daha güvenli bir dünya yaratır. Sunucu güvenliği konusundaki 20 yılı aşkın öncülüğü ve deneyimi ile müşterileri ve iş ortaklarının istemci, sunucu ve bulut bazlı güvenlik konusundaki güvenlik ihtiyaçlarını, yeni tehditleri daha hızlı şekilde durdurarak ve fiziksel, sanal ve bulut ortamlarındaki datayı koruyarak sağlar. Trend Micro’nun Trend Micro™, Smart Protection Network™ ve dünya genelindeki 1000’in üzerinde sanal tehdit uzmanı ile desteklenen bulut güvenliği altyapısı, endüstri lideri bulut bilişim güvenlik teknolojisi, ürünler ve servisler sayesinde tehditler internet üzerinde daha gelişme aşamasındayken durdurulur.

 

 

İlgili Haberler

Büyükşehir
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı.   İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Büyükşehir
26 Nisan 2024
7. İSTANBUL ÇOCUK VE GENÇLİK SANAT BİENALİ BAŞLADI

12 ülkeden 5.250 çocuk ve genç ‘umut’ için İstanbul’da buluşuyor   İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali başladı. İki yılda bir düzenlenen bienalin bu yılki konsepti ‘Umut’ olarak belirlendi. Bienal kapsamında 5 bin 250 çocuk ve gencin 579 projesi bir ay boyunca İstanbul’un farklı merkezlerinde sergilenecek. 2010 yılından bu yana 31 ülkeden katılımın olduğu 7. İstanbul […]