Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Öztürk, Gezen Ve Kutluay’a Teşekkür Ödülü

Yayınlanma:
ABONE OL

Sigara ve Sağlık Ulusal Komitesi, sigara ile mücadele eden ve bu konuda Türkiye’ye örnek olan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Sanatçı Müjdat Gezen ve Milli Basketbolcu İbrahim Kutluay’ı  ödüllendirdi.

Kadıköy Belediyesi’ndeki Ödül Töreninde konuşan Sigara ve Sağlık Ulusal Komitesi Dönem Başkanı Prof. Dr. Elif Dağlı, Türkiye’de her yıl 20 milyar doların sigara almak için harcandığını ve yılda 30 milyar doların da sigara kaynaklı hastalıkları tedavi etmek için sağlığa harcandığını belirtti. Sigara üretici ülkelerin, sigara yasağına karşı olduğunu ve kendi insanlarına sigara içirtmediği halde başka ülkelere sigara satarak ve içirerek para kazandıklarını kaydeden Prof.Dr. Dağlı, sigara ile mücadelenin milli bir mücadele olduğunu kaydetti. Sigara ve Sağlık Ulusal Komitesi’nin sigara ile mücadelede örnek olan kişi ve kurumları ödüllendirdiğini de belirten Dağlı, Kadıköy Belediyesi’nin ve Başkan Selami Öztürk’ün bu konudaki çabalarının ödülle layık görüldüğünü söyledi. Dağlı, “Kadıköy Belediyesi  sigara yasağı yasası çıkmadan önce yaptığı sigarayı bıraktırma kampanyaları, aktiviteler ve belediyeye bağlı tüm birimlerde sigara yasağı başlatarak bu konuda örnek oldu. Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün bu konuda bütün Türkiye’ye örnek çabalarına teşekkür ediyoruz.” Dedi. Başkan Öztürk’ün ödülünü İstanbul Tabib Odası Başkanı Doç.Dr. Özdemir Aktun verdi. Aktun, “Sigara içmeyerek bir çok hastalığı önlemek mümkün. Bu tür çabalara destek olmak önemli. Sayın Öztürk’ü kutluyoruz” dedi. Başkan Öztürk, sigara içmediğini uzun bir süre de sigara içen oğluna sigarayı bıraktırmaya çalıştığını belirterek şöyle dedi:

“Sadece oğluma değil, belediye çalışanlarına da sigara bıraktırdım. Yasadan önce belediyede sigara içmeyi yasakladık. Terasta içmeleri için kısa süreler koyduk ve içenleri de bizzat ben para cezasıyla cezalandırdım. Bu uluslar arası savaşın mücadelenin bir parçası. Sigara bir çok kötü alışkanlığın başlangıcı, bu nedenle herkese bir kez daha sigarayı bırakma çağrısı yapıyorum”

Gezen Ve Kutluay Da Ödüllendirildi

Gezen “Sigara Irak’taki Amerika gibi kesinlikle öldürür”.Törende Ünlü Tiyatro Sanatçısı Müjdat Gezen ve Milli Basketbolcu İbrahim Kutluay’a da ödülleri verildi. Ödülünü SSUK Dönem Başkanı Prof.Dr.  Elif Dağlı’nın elinden alan Gezen, 67 yıldır hiç sigara içmeyi merak etmediğini, kokusundan iğrendiğini anlatarak şöyle söyledi:

“Sigara içenler hep kül tablası gibi kokar. Bu nedenle nefret ederim.Ben Sigarayı Irak’taki Amerika’ya benzetirim. Kesinlikle öldürür”

Gençlere örnek davranışlarıyla ödüle layık görülen Milli Futbolcu İbrahim Kutluay da spor yaptığı için hayatı boyunca hiç sigara kullanmadığını söyleyerek “Gençleri sigaradan korumak için spora ve sanata yönlendirelim” dedi.

Törende Tepe Nautilus ile Beyaz Fırın da sigara içilmesini yasakladıkları ve yasaya örnek davrandıkları için ödüllendirildiler. Beyaz Fırın adına ödülü Nathalie Stayanof Suda aldı. . Oldukça neşeli geçen ödül töreninde, Başkan Selami Öztürk, uzun yıllar sigara içen ve bu alışkanlığını bırakmak istemeyen Kadıköy Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Figen Şenoğlu’na da sigarayı bıraktırma sözü verdirdi. Öztürk, ödül törenine gelmeyen Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi’nin ödülünü ise töreni izlemek için gelen Bilgi İşlem Müdürü’ne verdi. Şenoğlu, kameralar önünde ve katılımcılara sigara bırakma sözü verince, uzun süre alkışlandı.

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER Perinçek, Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır! Türkiye […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Büyükşehir
23 Mart 2024
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi & Wagner” Gala Konser

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, “Giuseppe Verdi & Richard Wagner” Gala Konseri ile, 30 Mart 2024 günü Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverle buluşuyor… İtalyan operasının babası olarak bilinen Giuseppe Verdi ve Alman opera literatürünün en büyük bestecisi olarak anılan Richard Wagner’in tezatlıkları ve ortak noktalarının buluştuğu konserde, bu iki bestecinin şan […]