Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

28 Şubat Soruşturmasında frene basılmasın!

Yayınlanma:
ABONE OL

HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Erdoğan, Başbakan’ın “Böyle bir, iki üç, dört dalga filan, bunlar toplumun huzurunu kaçırıyor, ciddi manada rahatsızız” sözlerinin, 28 Şubat soruşturmasına fren gibi yansıtıldığı belirterek “28 Şubat soruşturmasında kimse frene de, gaza da basmasın. Son darbeci ifade verinceye kadar soruşturma devam etsin” dedi. 27 Nisan’ın muhtıra olmadığını söyleyen Başbakan’ın aksine “27 Nisan açık bir muhtıradır” diyen Erol Erdoğan, Ocak ayında başlatılan 27 Nisan soruşturmasını da yakından takip ettiklerini söyledi.

*

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Şu anda 28 Şubat ile ilgili süreç işliyor. Ancak böyle bir dalga, iki dalga, üç dalga, dört dalga filan. Bunlar toplumun huzurunu kaçırıyor. Ciddi manada rahatsızız. Bu dalgalar böyle arka arkaya geldikçe o dalgalarda ülke boğulur. Bu iş uzatılmamalıdır” şeklindeki sözlerini değerlendirdi. Başbakanın sözlerinin bazı medya organlarınca “28 Şubat soruşturmasına fren” şeklinde yansıtıldığını belirten Erol Erdoğan “Biz, Başbakan’ın sözlerini böyle yorumlamak istemiyoruz. Çünkü 28 Şubat soruşturmasında frene basmak, darbecileri yüreklendirmek olur” dedi.

HAS Partili Erol Erdoğan’ın 28 Şubat soruşturmasıyla ilgili açıklaması şöyle;

“28 Şubat darbesi için suç duyurusu yapan bir parti olarak, soruşturma ve yargılama sürecini sonuna kadar takip edeceğiz. 12 Eylül, 28 Şubat ve 27 Nisan’ın tam anlamıyla deşifre edilmesi, haksızlıkların giderilmesi ve suçluların cezalandırılması gerekir. Bunu hem adalet için hem de sivil, demokrat ve katılımcı yeni siyasetin inşası için talep ediyoruz.

 

Son darbeci ifade verinceye kadar soruşturma devam etsin!

Ayrıca, “Darbeci paşalar yargılansın ama darbenin hiyerarşik yapısında görev almış TSK mensubu olmayan siviller soruşturulmasın” demek de makul bir talep değildir. Suç işleme veya darbe yapma özgürlüğü olan sınıflar, meslekler veya sektörler mi var?

Başbakan’ın sözleri bazılarınca “28 Şubat soruşturmasına fren” gibi algılandı ve yansıtıldı. Başbakan’ın sözlerini böyle yorumlamak istemiyoruz. Kaldı ki Başbakan, MÜSİAD konuşmasında “28 Şubat’ı, 12 Eylül’ü, 27 Mayıs’ı sorgulayacak, karanlık dönemleri hep birlikte aydınlatacağız” demişti. Bizim beklediğimiz budur.

28 Şubat soruşturmasında kimse frene basmasın, gaza da basmasın. Kimsenin buna hakkı yok, Başbakan’ın da yok, medyanın da yok. Son darbeci ifade verinceye kadar soruşturma devam etsin; davanın ucu kime değerse değsin. Adalet yerini bulsun.

 

27 Nisan Muhtıra değildir, derseniz 27 Nisan’ın üzerini örtersiniz!

27 Nisan’ın muhtıra olmadığını söyleyen Başbakan’ın aksine “27 Nisan açık bir muhtıradır” diyen Erol Erdoğan, Ocak ayında başlatılan 27 Nisan soruşturmasını da takip ettiklerini söyledi.

HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Erdoğan’ın 27 Nisan’la ilgili açıklaması da şöyle;

“Başbakan Erdoğan bir ara “27 Nisan muhtıra değildir” demişti. Geçtiğimiz günlerde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik’in de benzer mesajları oldu.

“27 Nisan muhtıra değildir” dedikten sonra 27 Nisan’ı nasıl sorgulayacaksınız? 27 Nisan açık bir muhtıradır. Muhtıra metni yıllarca MGK sitesinde durdu. HAS Parti’nin çabalarıyla siteden kaldırıldı. Madem muhtıra değil; metin neden TSK sitesinden kaldırıldı?

27 Nisan muhtırası, siyasi iradeyi ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerini hedef almıştı. Dolayısıyla, 27 Nisan girişimi tarihe “muhtıra” olarak geçmelidir. Muhtıracılar hedefine ulaşsalardı, muhtıranın darbeye dönüşme ihtimali bile vardı.

Evet, 27 Nisan’da AK Parti hükümeti muhtıraya karşı durdu. Bu işin takdir edilecek kısmı. Ama “27 Nisan muhtıra değildir” demek, tehlikeli bir söylemdir. Bu söz, siyasetin kendi ayağına kurşun sıkması demektir.

27 Nisan’la ilgili Ocak 2012’de soruşturma başlatılmıştı. Aradan 3 ay geçti. Nasıl bir gelişme oldu, bunu bilmiyoruz. 27 Nisan’ın da en ciddi şekilde deşifre edilmesine ihtiyaç var. Süreci yakından takip edeceğiz.

 

 

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]