Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

İSKİ İstanbul’u sırtında taşıyor!

Yayınlanma:
ABONE OL

Marmara Belediyeler Birliği tarafından İSKİ personeline yönelik düzenlenen 6 aylık geniş kapsamlı eğitim programı başladı. İlk eğitimde “Verimlilik ve Performans” konusunda sunum yapan Prof. Dr. Recep Bozlağan, “İSKİ İstanbul’u, İstanbul Türkiye’yi sırtında taşıyor” diye konuştu.

 

Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen İSKİ Hizmet içi eğitim programları başladı. Altı ay sürecek ve Mevzuat-Yönetmelik eğitimlerinden, kişisel gelişim programlarına kadar toplam 192 eğitimin gerçekleştirileceği organizasyon, Eylül ayında sona erecek. Eğitim programı kapsamında ilk olarak “Verimlilik ve Performans” konferansı düzenlendi. Marmara Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Recep Bozlağan, “İSKİ’nin İstanbul için ne kadar özel, ne kadar değerli bir kurum olduğu bilinmeli. İSKİ’nin çalışanı, kurumunun itibarını en yüksek seviyede tutmakla mükellef. İstanbul Türkiye’yi sırtında taşıyor, İSKİ de İstanbul’u sırtında taşıyor” diyerek sözlerine başladı.

 

 

“HER İNSAN BİR DERYADIR”

Kurumlarda öneri sunma uygulamasının geliştirilmesinin çok önemli olduğunu belirten Prof. Bozlağan “Her insan bir deryadır. İnsan kaynağı, sadece emeğinden, iş gücünden faydalanmak demek değildir. Her insan bir beyindir. Her beyin de aslında bir evrendir. Kurumun tepesindeki yöneticinin bile göremeyeceği bazı şeyleri en aşağıdaki çalışanlar çok rahat bir şekilde görebilir. Bu nedenle bu insanların fikirlerinden, görüşlerinden yararlanılması gerekiyor” diye konuştu.

 

“TOPLANTILAR, AMİRLERİN ARENASINA DÖNÜŞMEMELİ”

Sunumunda toplantı yönetiminin önemine değinen Prof. Dr. Recep Bozlağan, “Toplantıların çok iyi organize edilmesi ve yönetilmesi gerekiyor. Maalesef bizde toplantılar amirlerin arenasına dönüşüyor. Böyle olmamalı. Saatler geçiyor fakat ciddi bir sonuç alınmıyor. Bu da kurum içinde personelin performansını ciddi bir şekilde olumsuz etkiliyor” dedi.

 

“HERKES İLTİFAT DUYMAK İSTER”

Prof. Dr. Bozlağan, “Kurum yöneticilerinin etrafında sürekli iltifat eden insanlardan oluşan bir ekip değil de, kendilerine gerçekleri söyleyen, kendilerini gerektiğinde uyarabilen insanlar olmalı. Bütün yöneticiler iltifat duymak ister, kimse gerçekleri duymak istemez. Oysa hayat gerçektir ve gerçeklerin bilinmesi ve ona göre de tedbir alınması gerekiyor” diye konuştu.

 

“LİDER, FEDAKÂRLIK EDER”

Düzenli bir çalışma ortamının sunulması gerektiğinin de altını çizen Prof. Dr. Recep Bozlağan, “Bir tepe yöneticisinin odası adeta bir kralın dairesi gibiyken, onun altındaki insanların çalışma alanları bakımsız olursa, bu insanlardan verimlilik elde edemeyiz. Lider, fedakarlık eder. Yönetici, maddi-manevi kazandığını başkalarıyla paylaşıyorsa o kurumda verimlilik artar. Maalesef özel sektörde prim sistemi uygulayan birçok kurum, ya primleri zamanında ödemez ya da eksik öder. Günümüz asgari ücreti istenen seviyede değil. Ülke geneli için baktığımızda, yüksek düzeyde arttırılması mümkün olmayabilir ama nitelikli işlerde çalışan insanların ücretinin de çok daha nitelikli olması gerekiyor. Özel sektör olsun, kamu olsun; insan eğer karnı dolu ise, cebi dolu ise evine mutlu ve huzurlu gidiyor” dedi.

 

“AMİRLİK, MOTİVASYON MAKAMIDIR”

Teşekkür etmeyi bilmeyen bir yöneticinin başarılı olamayacağına da dikkat çeken Prof. Bozlağan, “Başarı, koltuğu kazanmakla değil, koltuğun hakkını vermekle olur. Bu da ilk önce erdemle olur. Teşekkür dahi etmeyi bilmeyen veya astlarına teşekkür etmek istemeyen bir yönetici başarılı olamaz. Amirlik, iltifat ve motivasyon makamıdır” diyerek sözlerini tamamladı.

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
07 Nisan 2024
MABEL MATİZ’DEN SABA TÜMER’E ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Saba Tümer’in yapımcılığını Hann Yapım’ın üstlendiği, Peyman’ın sponsorluğunda kendi kanalında yayınlanan “Saba Tümer’le” isimli YouTube programının bu haftaki konuğu Mabel Matiz oldu. Mabel Matiz, Hann Sahne’nin ev sahipliği yaptığı, Saba Tümer’in YouTube programı “Saba Tümer’le” de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aşk Aşeriyorum İLGİLİ HABER Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen görevine başladı Saba Tümer, programının […]