Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Erzurumlular Pendik’te türkülerle buluştu!

Yayınlanma:
ABONE OL

Pendik Belediyesi ile Erzurum Aziziye Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği “Yediveren Kültür Kardeşliği, Pendik – Erzurum” etkinlikleri Pazartesi günü resim sergisi ve “Türkülerle Erzurum” konseri ile başladı.

Üstadlardan doyumsuz Erzurum Türküleri!

26 Mart Pazartesi günü saat 14:00’te Pendik Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde el sanatları ve fotoğraf sergisinin açılışıyla başlayan etkinliklerin akşamında Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde Kaynarca Erzurumlular Derneği Bar Ekibi’nin gösterisi ardından Mükerrem Kemertaş, Tuncay Kemertaş, Aysun Gültekin, Mehmet Çalmaşur ve Didem Dilara Duman türküleriyle katılımcılara güzel dakikalar yaşattılar.

Başkan Şahin, teşekkür etti

Pendik Belediye Başkanı Dr. Salih Kenan Şahin, “Bizi biz eden değerleri Anadolu insanının hasretini yeniden yaşamak adına bu organizasyonda emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Cengiz, Erzurum’dan selam getirdik!

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, tanıtım günlerinin amacına ulaşması için Erzurum’daki sivil toplum örgütlerinin ve ilgili kurumların yanı sıra İstanbul’daki Erzurumlularla bir araya geldi.


Programın amacına ulaşmasından istişarenin önemine vurgu yapan Başkan Cengiz, “Yaklaşık iki aydır hazırlık çalışmalarını yürüttüğümüz bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Erzurum için ne kadar güzel bir iş yaptığımızın bugün farkına vardık. Sizlerle bizleri buluşturduğu için Pendik Belediye Başkanına teşekkür ediyorum.

Yediveren Kültür Kardeşliği etkinliği Erzurum’un tanıtımı açısından büyük önem arzetmektedir..” ifadelerini kullandı ” dedi.

İSTANBUL’DAN ERZURUM’A KÜLTÜR KÖPRÜSÜ

Başkan Cengiz, Pendik Belediyesi ile kardeş belediye olduklarını da hatırlatarak, “Türkiye’de sosyal belediyecilik bağlamında yaptığı başarılı çalışmalarla dikkat çeken Pendik Belediyemiz ile kardeş belediye olmanın ayrıcalığını her zaman yaşıyoruz. Bir çok projemizde işbirliği ve dayanışma içerisinde olduğumuz Pendik Belediyesi ile İstanbul’dan Erzurum’a bir kültür köprüsü kurduk. Yaptığımız bir çok projede bize rehberlik ederek, yol gösterdiler. Son olarak Yediveren Kültür Kardeşliği projesi Erzurum’un tanıtımı için atılmış çok önemli bir adımdır.” diye konuştu.

Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy,  “ Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Böyle büyük bir aile topluluğuna hitap etmek kolay değil. Bu gece gurbette Erzurum’u yaşattığı için emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Ak Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, Belediye Başkanlarımızı cani gönülden kutluyorum. Erzurum’un gelenek görenek ve kültürünü böyle güzel ortamlarda da görebilmek bizleri memnun etmektedir. Bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Yoğun bir katılım sağlandı!

Yediveren programına, Ak Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, Pendik Belediye Başkanı Dr. Salih Kenan Şahin, Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Atilla İpek, Ak Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, Erzurum Kültür ve Turizm İl Müdürü Fikret Öztürk, Pendik Halk Eğitim Müdürü Binvar Kurbanoğlu, Erzurum Dernekler Federasyonu Başkanı Murat Taşlıçay, Kartal Erzurumlular Vakfı Başkanı İlhami Özer, Erzurumlular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Suha Dengizek, Pendik Erzurumlular Dernek Başkanı Bünyamin Özbek, Ervak Başkanı Erdal Güzel,

 

Erzurum basınından da önemli isimler vardı!

Erzurum basınından Kadir Sabuncuoğlu, Öztürk Akkök, Feridun Fazıl Özsoy, Cahit Hınıslı, Vedat Refayeli, İsmail Bingöl, Hanifi İspirli, İ. Gürkan Çelebi, Kenan Gülerci, Tahsin Kara.

Karşılıklı hediyeler verildi!

Programdan sonra Pendik sahilde bir mekanda gazeteciler siyasetçilerle sohbet ettiler.

KÜLTÜR VE SANATTA DA ERZURUM OLACAK
Programın ikinci gününde 27 Mart Salı Günü Saat: 20:00’de Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde Nurullah Genç, Şeref Akbaba, İsmail Bingöl, Ali Kurt, Orhan Ceylan ve Hanefi İspirli Erzurum şiirlerini seslendirecekler.
Cumhur Seval ve Semih Yetimoğlu’nun “Fıkralarla Erzurum” programı 28 Mart Çarşamba günü saat:20:00’de yine Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşirken, akşam programları Prof. Dr. Mustafa Ağırman ile Prof. Dr. Ömer Özden’in konuşmacı olarak katılacakları Alvarlı Efe Hazretleri Anma programıyla sona erecek.

Program, 29 Mart Perşembe günü saat: 20:00’de Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek.

Haber: Kenan Gülerci

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
07 Nisan 2024
MABEL MATİZ’DEN SABA TÜMER’E ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Saba Tümer’in yapımcılığını Hann Yapım’ın üstlendiği, Peyman’ın sponsorluğunda kendi kanalında yayınlanan “Saba Tümer’le” isimli YouTube programının bu haftaki konuğu Mabel Matiz oldu. Mabel Matiz, Hann Sahne’nin ev sahipliği yaptığı, Saba Tümer’in YouTube programı “Saba Tümer’le” de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aşk Aşeriyorum İLGİLİ HABER Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen görevine başladı Saba Tümer, programının […]