Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Anadolu Yakası’na İlkleri Taşıyacak “BUYAKA” Alışveriş Merkezi 21 Mart’ta Açılıyor!

Yayınlanma:
ABONE OL

Artell Koytür A.Ş’ tarafından hayata geçirilen “buyaka” yaşam projesinin, alışveriş merkezinin yönetim ve kiralamasını, dünyanın önde gayrimenkul ve mülk yönetimi şirketlerinden biri olan Alman Bilfinger Berger bünyesindeki EPM Türkiye yürütüyor. 110.000 m2’ lik inşaat ve 42.000 m2’ lik kiralanabilir alışveriş merkezi alanı, 5.000 çalışana ev sahipliği yapacak her biri 21 kattan oluşan 3 ofis kulesi ve 22 katlı 1 rezidansı ile çok fonksiyonlu bir proje olan ve toplamda 350 milyon USD yatırımla gerçekleştirilen “buyaka”, Anadolu Yakası’ na yeni bir yaşam tarzı sunuyor.

Bünyesinde ulusal ve uluslararası 140 mağazası ile yüzde yüz doluluk oranını yakalayan “buyaka” alışveriş merkezi moda, eğlence, teraslı cafe restoranları ve yeme-içme alanlarının yanı sıra dört kattan oluşan ve 1200 araç kapasiteli otoparkı ile dikkatleri çekiyor.

 

Türkiye’ ye ilk kez girecek olan dünya markaları “buyaka”da…

“buyaka” alışveriş merkezi yeme-içme sektöründen tekstile kadar ulusal ve uluslararası birçok ünlü markayı bünyesinde barındıran seçkin marka karmasıyla da dikkatleri çekiyor. Dünyaca ünlü giyim markalarından American Eagle, Aeropostale, Promod, Gymboree, multibrand ayakkabı markası Superstep, gözlük markası Hut Sunglass ve yeme – içme sektöründe isim yapmış Villa Italian Kitchen, Steak & Fries, Paul Cafe gibi seçkin markaları ilk kez Türkiye’ de bünyesinde bir araya getiriyor. Dünyada sadece Dubai ve İngiltere’ de uygulanan özel konsepti ile dikkatleri çeken Samsung, bu konseptini Türkiye’ de ilk kez “buyaka” da görücüye çıkarıyor. Çocuklara yönelik eğlence merkezi anlayışını farklı ve sosyal bir konsept çerçevesinde sunan İsveç kökenli SPI\VIZZKIDSPLAY Çocuk Eğlence Merkezi de yine Türkiye’ de ilk olarak “buyaka” da açılıyor.

 

Anadolu Yakası’ nda markalar ilk kez bir alışveriş merkezinde “buyaka” da biraraya geliyor…

Shaya Group; The Body Shop, Starbucks, Miss Selfridge, Top Shop, Pinkberry, Le Pain Quotidien ve American Eagle markaları ile bir ilke imza atıyor ve Anadolu Yakası’ nda tüm bu markalarını “buyaka” da buluşturuyor. Bu markalara eşlik eden diğer markalar arasında ise Carlotta, Mezzaluna Exspress, Canpanola, Kiehl’s bulunuyor.

Türkiye’nin en prestijli spor kulüplerinden birisi olan Mars Athletic Club ( MAC ), sıra dışı tasarımın ileri teknoloji ile birleştiği, eğlence ve sporun bir arada sunulduğu yeni konsepti “MAC Fit”  ile Anadolu yakasında ilk kez  “buyaka” da yer alacak.

Dünyanın en önemli perakende gruplarından biri olan Inditex Group, Zara, Massimo Dutti, Stradivarius, Bershka, Oysho ve Pull&Bear markalarının yeni konseptlerini “buyaka” ya taşıyor.

Hipermarket alanında Migros’ un, elektronik market alanında  ise  Bimeks ve Darty’nin yer alacağı projede biraraya gelen diğer markalar arasında,  Marks&Spencer, Mudo, Paşabahçe, Beymen Club, Sephora, Yargıcı, Tomy Hilfiger, W Collection, US Polo, Desa, Vepa 62, Divarese, Deriden, Home Store, Network, Lacoste, Camper, Nezih, Mavi Jeans, Puma ve Dexter bulunuyor.

“buyaka”   teraslı café restoranları ile de fark yaratıyor!

Seçkin marka karması ile birçok ilki ziyaretçilerine sunacak olan “buyaka” , yiyecek-içecek markaları ile oldukça iddialı. Özel teraslara sahip cafe restoranlar arasında; Midpoint, Carlotta, Mezzaluna Express, Le Pain Quotidien, Starbucks, Kirpi Café,Paul Café, Burger House gibi markalar misafirlerini bekliyor. Farklı damak tadlarına hitap eden, iş yemekleri için ideal cafe restoranları dışında, günün yoğun temposuna uyum sağlayan yiyecek-içecek bölümünde bulunun alternatifler ile “buyaka” tam bir lezzet merkezi.

“buyaka” nın çocukları da çok ayrıcalıklı olacak…

“buyaka” alışveriş merkezi, Türkiye’ ye ilk kez giriş yapacak olan İsveç markası SPI\VIZZKIDSPLAY çocuk eğlence merkezi ile çok özel bir sosyal sorumluluk anlayışına imza atıyor. Çocukları jetonlu oyun makinelerinden uzaklaştıran, zihinsel ve kişisel gelişimlerine yönelik aktiviteleri ve oyun grupları gibi eğitici bir eğlence anlayışı olan merkezde, artık çocuklar eğlenirken daha çok öğrenecek. 3-12 yaş grubu arasındaki çocuklar uzmanlar eşliğinde hayal dünyalarını geliştiren oyunlar oynarken, ebeveynlere özel olarak oluşturulan alanlarda ise anne ve babalar keyifli vakit geçirebilecekler. Türkiye’ de ilk kez açılacak olan çocuk giyim markası Gymboree’ nin yanı sıra çocuklara hitap eden diğer markalar arasında ise Gap Kids, e- bebek, B&G, Stride Rite&Crocs, Imaginarium ve Toyland markaları da dikkatleri çekiyor.

 

Modern mimarisi ile dikkat çekiyor…

Mimarisi “Uras X Dilekci” tarafından gerçekleştirilen “buyaka”, diğer karma projelerde görülen tek yapı tasarımlarından farklılık gösteriyor. “buyaka” bünyesinde yer alan ofis, rezidans ve alışveriş merkezi sinerjileri, tek fonksiyonlu mimari yapıdan uzaklaştırılarak farklı fonksiyon kurgusu üzerine şekillendirilmiştir. Sahip olduğu çok fonksiyonlu mimari kurgusu sayesinde, misafirlerine kolay ulaşım imkanı sağlarken, zamanınızı daha verimli ve etkin kullanma kolaylığını sunmaktadır.Kütle ve büyüklük açısından parçalara ayrılarak genel mimarisinde modern bir görüntü sergiliyen  “buyaka” cephesinin malzemeleri, algoritmik yaklaşımla yapılandırılarak ışıklandırılmıştır.

Yüksek katlı yapıların plan kurgusu, geniş alanlara sahip esnek planlama taleplerine ihtiyaç verilebilecek şekilde tasarlanmıştır. Yeşil  ve dinlendirici alanlar ile çevrelenen konut ve ofis mimari yapısında bulunan siyah cephe derisi,  yer yer yırtılarak daha büyük cam açıklıkları elde edilmesine yardımcı olmuştur. Tematik kurgu yerine, daha çok mimari unsurların ön plana çıkarıldığı “buyaka” alışveriş merkezi iç mimarisinde ise  yapay temalandırmadan uzaklaşılmıştır. İç mekan mimarisinde görülen parçalanmalar, ışık kullanımı ve malzeme seçimleri, projenin genel mimari yapısıyla barışık bir çalışma sonucu ortaya çıkmıştır. Genel mimariden bağımsız bir ifade üstlenilmeden, kullanılan kütlesel parçalanmalar iç mekan ile dış mekan arasındaki geçişi sağlamaktadır.

Ayrıcalıklı konum, kolay ulaşım …

“buyaka” alışveriş merkezi Ümraniye Tepeüstü’ nde yer alan lokasyonu ile İstanbul’ un en büyük çekim merkezlerinden birinde yer alıyor. Projenin önemli iş ve konut alanlarına ev sahipliği yapan lokasyonunun çevre bakışı Tem Otoyolu ve Şile Bağlantı Yolunun kesişim noktasındadır. Karayolu ulaşımının kolaylığıyla da dikkatleri çeken “buyaka”,  Ataşehir, Çekmeköy, FSM Köprüsü ve Boğaziçi Köprüsü’ ne 10 dakika,  Kozyatağı’ na ise 15 dakikalık mesafede yer alıyor. “buyaka”, Avrupa Yakası’ ndan Anadolu Yakası’ na ters yön ulaşım trafiği ile kolay ulaşım imkanı sağlayarak ayrıcalıklı bir konuma sahip olduğunu ortaya koyuyor.

Farklı mimari tasarımı, Türkiye’ nin ve Anadolu Yakası’ nın ilklerinden oluşan seçkin marka karması ile yepyeni bir deneyim sunan “buyaka” Anadolu Yakası’ nın yeni yaşam merkezi olacak!

 

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]