Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Erzurum Teknik Üniversitesi Vakfının kuruluşuna güçlü destek!

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı ilk adımı attı!

 

Erzurum Teknik Üniversitesi Vakfı’nın kuruluşu münasebetiyle İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı’nın ev sahipliğinde bir toplantı yapıldı.

 

Kadıköy Hilton Otel’de gerçekleştirilen toplantıya Erzurum Valisi Sabahattin ÖZTÜRK, Milli Türk Talebe Birliği Eski Genel Başkanı ve Erzurum eski milletvekili Rasim CİNİSLİ, Sakarya Vali Yardımcısı Şakir ÖZDİKİCİ, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer YAYLALI, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdülhalik KARABULUT,

Erzurum Teknik Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. İrfan KAYMAZ, Sarıyer Kaymakamı Ömer KARAMAN, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Lütfi YÜCELİK, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Mehmet Hilmi SEZER, İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı eski başkanlarından Mete KILIÇ, ERVAK Başkanı Erdal GÜZEL, Güneş Vakfı Başkanı Prof. Dr. Alpaslan CEYLAN, Doğu Anadolu İhracatcılar Birliği Başkanı Cemal ŞENGEL, ERATÜN Başkanı Fatih ŞENER, MÜSİAD Erzurum Başkanı Mustafa GÜVENLİ,  Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihat TEMEL, Marmara Üniversitesi Yabancı Diller Okulu Müdürü Prof. Dr. Haluk Harun DUMAN, sinema sanatçısı Recep Cinisli, İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Danışma Kurulu ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte çok sayıda Erzurumlu bürokrat, iş adamı ve akademisyen katıldı.

 

Gecenin açılış konuşması toplantının hamisi ve ev sahibi sıfatlarıyla İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı A. Hadi ATALAR tarafından yapıldı.

Atalar, ETÜ bizi hem sevindirdi, hem de sorumluluk yükledi!

Konuşmasında Erzurum’dan uzakta olmalarına rağmen Erzurum’u asla unutmadıklarını vurgulayan ATALAR, Vakıf olarak Erzurum’a yapılacak her türlü hizmete katkı sağlamaya hazır olduklarının altını çizdi. Eğitimin önemine olan inancına binaen Erzurum Teknik Üniversitesi’nin kuruluşu münasebetiyle büyük bir heyecan duyduğunu belirten ATALAR, yeni üniversitenin Erzurum’a hem yetişmiş insan gücü hazırlama noktasında, hem de ekonomik katma değer yaratma noktasında büyük katkıları olmasını beklediğini ekledi.

“Yeni kurulmuş olan Teknik Üniversitemizin sayın rektörü ve yöneticilerinin sivil toplum kuruluşları ve iş dünyası ile olan iletişim bilgi alışverişini çok önemsiyoruz.

Ülkemizde iş dünyası- sanayi – üniversite arasındaki diyalog ve işbirliği eksikliğinin çok büyük kayıp olduğu maalesef bir gerçektir. Erzurum Teknik Üniversitesinin bu konulara başlangıçta el atması çok yerinde ve yararlı girişim olacaktır.

İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı olarak sanayici, akademisyen, mühendis, mimar ve işadamı üyelerimiz ve potansiyelimizle her türlü destek, katkı ve işbirliğine açık olduğumuzu önemle belirtir, Teknik Üniversitemizin ülkemiz, Erzurum’umuz ve tüm insanlık için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

Prof. Dr. Yaylalı, hedefimiz (YÜTAM) Yüksek Teknolojiler Araştırma Merkezi!

İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı A. Hadi ATALAR’dan sonra söz alan Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer YAYLALI ise Erzurum Teknik Üniversitesi’nin kuruluş çalışmaları ve hedefleri hakkında katılımcılara bir sinevizyon gösterisi sundu.

Üniversitenin en önemli hedeflerinden birisinin şu an Türkiye’de iki tane bulunan Yüksek Teknolojiler Araştırma Merkezlerinden birisini de Erzurum’da açmak olduğunu vurgulayan YAYLALI, söz konusu projenin yaklaşık maliyetinin  135 milyon TL olduğunu belirtti.

Vali Öztürk, ETÜ Erzurum’a yapılan yatırımları taçlandırdı!

Erzurum Valisi Sabahattin ÖZTÜRK ise konuşmasında Erzurum’un tarihi misyonuna dikkat çekerek Erzurumluları birlik ve beraberlik içerisinde olmaya davet etti. Erzurum’da son dönemlerde yapılan turizm yatırımlarının Erzurum Teknik Üniversitesi ile taçlandığını belirten ÖZTÜRK, Erzurum’u turizm, sağlık ve eğitim üssü haline getirmek için var güçleriyle çalıştıklarını belirtti. Bu hedeflere ulaşmak için sivil toplum kuruluşlarının da katkılarının çok büyük önem arzettiğine dikkat çeken ÖZTÜRK, Erzurum sivil toplum kuruluşlarının bu denli bir birlikteliklerini görmekten mutluluk duyduğunu sözlerine ekledi.

 

Ceylan, Türk Şölenini hem sahiplenmeli hemde katılmalıyız!

Toplantıya katılan Güneş Vakfı Başkanı Prof. Dr. Alpaslan CEYLAN ise bu sene Mayıs ayı içerisinde Erzurum’da 3. sü düzenlenecek olan Türk  Şöleni ile ilgili katılımcılara bilgiler vererek bütün Erzurumluları Türk Şöleni’ni sahiplenmeye ve katılmaya davet etti.

Toplantının sunumunu gerçekleştiren İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Alparslan KOTAN ise konuşmasında Vakfın en önemli misyonlarından birisinin İstanbul’da okuyan Erzurumlu öğrencilere burs vermek olduğunu hatırlatarak, İstanbul’daki devlet üniversitelerinde yaklaşık 2500 Erzurumlu öğrencinin bulunduğunu belirtti. İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı olarak bu öğrencilerden ancak 200 tanesine burs verebildiklerini belirten KOTAN, kısa vadede hedeflerinin 500 öğrenciye burs vermek olduğunu belirterek bütün Erzurumluları Erzurum’un entelektüel sermayesine ve geleceğine yatırım yapmaya ve burslar konusunda daha büyük hassasiyet göstermeye davet etti.

 

Ünlü ressam Fehim İBRAHİMHAKKIOĞLU’nun birbirinden enfes çakıl taşı tabloları ile bezenen toplantı salonunda ayrıca geçtiğimiz günlerde piyasaya çıkan ve ilk baskısı kısa sürede tükenen YANIKDERE – ERZURUM isimli roman, yazarı Mehmet DAĞISTANLI tarafından katılımcılara imzalandı.

Nurullah ŞİMŞEK yönetimindeki İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Bar Ekibi ise yaptığı muhteşem gösteriyle konuklara unutulmaz bir görsel şölen yaşattı.

Cinisli ilgi odağı oldu!

Kurtlar Vadisi dizisinde Mete Bey rolünde oynayan tecrübeli sanatçı Erzurum’lu Recep Cinisli’ye hemşehrileri yoğun ilgi gösterdi.

Aslen Erzurum Dumlulu olan Cinisli, TGRT prodüksiyon çalışmalarını yürütürken şu sıralar reyting rekorları kıran Kurtlar Vadisi dizisi ile yıldızı yeniden parladığı belirtiliyor.

Toplantının sonunda Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer YAYLALI tarafından İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı A. Hadi ATALAR‘a günün hatırasına bir plaket takdim edildi.

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]