Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Türkiye’nin ilk sağlık kampüsünün temeli atıldı

Yayınlanma:
ABONE OL

Marmara Üniversitesi tarafından inşa edilecek Türkiye’nin en kapsamlı sağlık kampüsü Başıbüyük Kompleksi’nin temeli atıldı.

Maltepe ilçesi Başıbüyük mevkiinde inşa edilecek kompleksin Temel Atma Töreni’ne; AK Parti İstanbul Milletvekilleri İdris Güllüce ve Prof. Dr. Mustafa Şentop, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Gül, Türk-Alman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ziya Şanal, üniversite dekanları ve öğretim görevlileri katıldı.

Eğitim çalışmaları ve bilimsel araştırmaların yanı sıra sağlık hizmetlerinin de verileceği kampüsün temel atma töreni öncesi konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili İdris Güllüce, sağlık alanında yapılan tüm çalışmaları can-ı gönülden desteklediğini belirterek kompleksin İstanbullulara hayırlı olmasını diledi.

TÜM BİRİMLER BİR ARADA OLACAK

Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Gül ise temeli atılan komplekste tüm birimlerin bir araya geleceğini söyledi. Komplekte, Acil ile beraber 720 yataklı bir hastane de bulunacağını belirten Gül, “2011 yılında fakülte ve eğitim birimlerimizin altyapısının projesi başladı. 2015 yılında bu kampüsü bitirmek istiyoruz,” dedi ve projenin detaylarını anlatan bir sunum gerçekleştirdi.

VALİ MUTLU: BİZLERİ HEYECANLANDIRAN BİR PROJE HAYATA GEÇİYOR

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise sağlık alanında yapılan çalışmaların vatandaşların daha iyi hizmet alabilmesi için olduğunu belirtti. TÜİK’in yaptığı son açıklamaya göre bugün itibariyle İstanbul’un nüfusunun 74 bini geçtiğini dile getiren Vali Mutlu, “Sağlık, eğitim alanlarında yurttaşlarımıza en iyi hizmeti vermek için çalışıyoruz. Burada bizi heyecanlandıran bir projenin hayata geçirildiğini görüyoruz. İstanbul’un deprem risklerinin göz önünde bulundurarak çok güzel bir proje hazırlanmış. Marmara Üniversitesi, ismi gibi Marmara bölgesinin her yanını sarmıştır,” şeklinde konuştu.

“NEREDEYSE 39 İLÇEMİZDE HASTANELERİMİZ VAR”

Sağlık sektörünün Türkiye’nin en yoğun ve güçlü alanı haline geldiğini aktaran Vali Mutlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sağlık alanında yapılan işleri görünce göğsüm kabarıyor. Sağlık sektöründe çalışanlarımız en mükemmel tesislerde görevlerini icra edecek ve vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunacaklar. Göztepe, Kartal ve Okmeydanı Eğitim ve Araştırma hastanelerimiz de uygun bulunan arazilerde tekrar inşa edilerek hizmet verecekler. İlk olarak Göztepe’de Mayıs ayı içerisinde çalışmalara başlayacağız. Bu projeleri en hızlı şekilde yapıp, daha süratli şekilde realize edip hizmete sunacağız. İkitelli’de yapılacak şehir hastanemizin çok yakında temellerini atacağız. Bir zamanlar İstanbul’da birkaç marka hastanemiz vardı. Şimdi ise nereyse 39 ilçemizde hastanelerimiz var. Bununla ilgili projeler yapıyoruz.”

“BEYLÜKDÜZÜ İLE İLGİLİ HASTANE PROJESİ HAZIRLIYORUZ”

Sağlık hizmetindeki standartları güçlendirerek İstanbul’da hastanesi olmayan ilçe kalmayacağını ifade eden Vali Mutlu, büyük bir hastanesi bulunmayan Beylikdüzü ilçesine yapılması düşünülen hastane projesini de hazırlayıp hizmete sokmak istedikleri müjdesini vererek konuşmasını noktaladı.

Konuşmaların ardından Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çini işlemeli bir vazoyu İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’ya hediye etti.

Ardından temel atma töreni gerçekleştirildi ve AK Parti İstanbul Milletvekilleri İdris Güllüce, Prof. Dr. Mustafa Şentop, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Gül ile birlikte düğmeye bastı.

 

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]