Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

‘Asli kusurlu!’ küçük Yusuf, hayat mücadelesini kaybetti

Yayınlanma:
ABONE OL

Ataşehir’de, lüks bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan 7 yaşındaki Ahmet Yusuf Kaya, 70 gün süren hayatta kalma mücadelesini kaybetti. Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yoğum bakım ünitesinde aylardır hayata tutunmaya çalışan Küçük Yusuf’un ölümü, ailesini yasa boğdu. Küçük Yusuf’un cenazesi Ataşehir Hacı Rıza Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.
Önceki gün hayatını kaybeden Yusuf’un cenazesi önce kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Buradaki işlemleri tamamlanan Ahmet Yusuf Kaya’nın cesedi cenaze aracı olmadığı gerekçesiyle özel bir araçla evine getirildi. Babası tarafından Ataşehir’deki evine götürülerek annesine gösterilen cenaze, dualar eşliğinde Hacı Ali Rıza Cami’ine götürüldü. Burada Yusuf’un minik cesedi musalla taşına konulunca duygulu anlar yaşandı.
Cenaze namazına Ahmet Yusuf’un ailesi, yakınları ve komşuları katıldı. Namaz sırasında Baba Cengiz Kaya’nın güçlükle ayakta durabildiği görüldü. Kar yağışı altında kılınan cenaze namazından sonra Kaya’nın cenazesi toprağa verilmek üzere Samandıra Veysel Karani Mezarlığı’na götürüldü.

ÇARPAN SÜRÜCÜ SERBEST BIRAKILMIŞTI
Kasım ayında, Ferhat Paşa Mahallesi, Yeditepe Caddesi’nde meydana gelen kazada, Ahmet Yusuf Kaya, annesiyle birlikte pazara giderken lüks bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanmış, daha sonra da Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Küçük Yusuf, yoğun bakım ünitesinde hayatta kalma mücadelesi verirken, ona çarpan sürücü serbest bırakılmıştı. Kaza tespit tutanağında ‘yola fırladığı’ gerekçesiyle ‘asli kusurlu’ kabul edilen Küçük Yusuf’un babası Cengiz Kaya ise, oğluna çarpan sürücünün serbest bırakılmasına tepki göstermişti. Hastane bahçesinde soruları cevaplayan baba Cengiz Kaya, oğluna çarpan üniversite öğrencisinin mahkeme tarafından serbest bırakılmasına tepki göstermişti. Trafik kurallarının esnek ve yoruma açık olduğunu belirten baba Kaya, oğluna çarpan sürücünün şehir içinde hız limitini aştığını iddia etmişti.
KAZA ANINI KAMERALAR KAYDETMİŞTİ
Kaza çevredeki bir iş yerine ait güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedilmişti. Kamera kayıtlarına yansıyan görüntülerde annesi ve kardeşleriyle birlikte kaldırımda yürüyen Ahmet Yusuf Kaya, yolun karşısına geçen kız kardeşinin peşinden gitmeye çalışmıştı. Tam caddenin ortasına gelen küçük çocuğa hızla gelen lüks bir otomobil çarpmış, çarpmanın etkisiyle Ahmet Yusuf Kaya metrelerce sürüklenmişti.

AYAKKABILARI OLAY YERİNDE KALMIŞTI
Yoğun bakım ünitesinde 73 gün uyutulan Ahmet Yusuf Kaya, kaldırımda yürürken aniden yola fırlamış, bu sırada hızla gelen Yeditepe Üniversitesi Öğrencisi O. A.’nın kullandığı 34 AK 045 plakalı otomobil küçük çocuğa çaparak ağır yaralamıştı. Önce cadde üzerindeki tıp merkezine, daha sonra da Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Küçük Yusuf, yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınmıştı. Yaklaşık 2.5 ay hastanede hayatta kalma mücadelesi veren Ahmet Yusuf Kaya’nın olay yerinde kalan ayakkabıları gören vatandaşları duygulandırmıştı.

KÜÇÜK ÇOCUK KUSURLU BULUNDU
Öte yandan, kaza sonrası trafik ekipleri tarafından tutulan ‘Trafik Kazası Tespit Tutanağı’nda Ahmet Yusuf Kaya asli kusurlu bulunmuştu. Kaza yeri raporunda, Ahmet Yusuf’un, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun yaya kusurlarında yer alan (03) ‘Duran aracın önünden, arkasından çıkmak’ kuralını ihlal ettiği öne sürülmüştü. Aynı tespit tutanağında, sürücü Oğuzhan Adıyaman’ın ise KTK’nun tali kusurlar kısmında yer alan (52-1b) Araçların hızlarını, aracın yük ve teknik özelliklerine, görüş, yol, hava ve trafik durumunun gerektirdiği şartlara uydurmamak’ kuralını ihlal ettiği belirtilmişti. Kaza sonrası gözaltına alınan Oğuzhan Adıyaman, savcılık tarafından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmiş, ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

BABA YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ’NDE ‘UYAN’ DİYE YALVARMIŞTI
Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Yoğun Bakım Ünitesi’ne giren Baba Cengiz Kaya, solunum cihazına bağlı oğlunun uyanması için adeta yalvarmıştı. Baba Kaya’nın elini tuttuğu oğluna, ‘Yusuf, ne olursun artık uyan. Seni çok özledik’ diyerek yalvarması kameralara yansımıştı.

 

İstanbul CHA

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]