Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Başbakan’ın evinin yakınında define kazısı

Yayınlanma:
ABONE OL

Üsküdar’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın evine 900 metre mesafede bulunan Nafız Paşa Konağı’nın yanında 2 metre çukur kazan şüpheliler, suikastçı sanıldı ancak defineci çıktı.

Olay, Üsküdar Kısıklı Caddesi Neşet Bey Sokağı’nda 19. yüzyılda inşa edilen II. Abdülhamid’in saray doktoru Nafiz Paşa’ya ait konakta meydana geldi. Alınan bilgiye göre, belediye işçisi kılığındaki A.G. (46), N.G. (36) ve İ.H. (31), İstanbul Kültür Mirası ve Kültür Ekonomisi Sivil Mimari Yapılar envanterinde bulunan konağın Başbakan Erdoğan’ın kullandığı Kısıklı Caddesi’ne bakan tarafına yılbaşı gecesi bir konteynır koydu. Şüpheliler, dikkat çekmemek için “Biz belediye çalışanıyız. Bu konteynırı soyunma kabini olarak kullanacağız” dedi. Üzerinde “Türkiye” yazan konteynıra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğunu gösteren bir tabela da asıldı. Konteynıra girerken işçi tulumu giyen şüpheliler, ilerleyen günlerde konteynırın altını delerek,2 metre derinliğinde çukur kazdı. Ancak şüphelilerin konteynırı halatla kaldırırken düşürmesi üzerine çevredeki güvenlik görevlileri durumu fark ederek polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, konteynırın alt kısmında bir delik açıldığını ve bu delikten inen şüphelilerin yaklaşık 2 metre derinliğinde çukur kazdığını, toprağı da konteynırın içinde gizlediğini belirledi.

Kazı alanının Başbakan Erdoğan’ın eski ikametgahına 250 metre, yeni ikametgahına ise 900 metre mesafede bulunması nedeniyle İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri olay yerini inceledi. İlk olarak muhtemel suikast girişimi üzerinde duran polis, define arama ihtimalini de değerlendirdi.

İncelemenin ardından konteynır, Üsküdar’daki yediemine çekildi. Şüphelilerin belediyeden geldiklerini zanneden konak çalışanları, “Konteynır getirmişler koymuşlar oraya, ondan sonra kazmışlar. Biz gördük ama belediye koydu zannettik. Yılbaşı gecesi Ümraniye Belediyesi’nin arabasıyla getirip bırakmışlar. Ceza vereceklerini zannetmiyorum, ufak bir kazı yapmışlar. Taşın dibinde bir şey var diye kazmışlar” dedi.

Güvenlik görevlisi Barış Baysal ise, “Yolun üstünde değil de tam o cepteydi. Biz gördük ama demek ki belediye koydu dedik. Pazartesi akşamı benden teslim alan arkadaş fark etmiş. Konteynırın içinde delik varmış, delikten doğru kazı yapılmış. Ne aradılar, kazı niye yapıldı onu bilmiyorum. İnsanın aklına her şey geliyor. Büyük bir risk alarak yapmışlar. Belediyenin yazısını koyunca her şey resmi olarak göründü. Buradaki arkadaşlar da konteynırı halatla kaldırırken düşmüş, o zaman fark etmişler. Biz konteynırı belediye oraya koydu, alacaklar diye biliyorduk” diye konuştu.

Polis ekiplerinin güvenlik kamera görüntülerini incelemesi sonucu kısa sürede yakalanan şüpheliler, A.G.’nin borçları yüzünden define aradıklarını iddia etti. Emniyetteki ifadelerinin ardından Üsküdar Adliyesi’ne sevk edilen şüpheliler, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. İSTANBUL (İHA)

İlgili Haberler

Büyükşehir
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı.   İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Büyükşehir
26 Nisan 2024
7. İSTANBUL ÇOCUK VE GENÇLİK SANAT BİENALİ BAŞLADI

12 ülkeden 5.250 çocuk ve genç ‘umut’ için İstanbul’da buluşuyor   İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali başladı. İki yılda bir düzenlenen bienalin bu yılki konsepti ‘Umut’ olarak belirlendi. Bienal kapsamında 5 bin 250 çocuk ve gencin 579 projesi bir ay boyunca İstanbul’un farklı merkezlerinde sergilenecek. 2010 yılından bu yana 31 ülkeden katılımın olduğu 7. İstanbul […]