Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Öğretmen, akademisyen ve memura 0 zam!

Yayınlanma:
ABONE OL

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan milletvekillerine %100’e varan oranda yapılan zam hakkında yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

‘‘Geçtiğimiz hafta milletvekili maaşlarına %100’e varan oranlarda artış getiren kanun tasarısı TBMM’de kabul edildi. Ancak bu arada, aynı tasarı içinde, vatandaşlardan hastanelerde alınan katkı paylarının artırılması da yasalaştı. Kabul edilen bu kanunla birlikte milletvekili emekli maaşları artıyor, ayrıca muayenelerde ve reçetelerde vatandaştan alınan katkı payları da artırılıyor.

Sağlıkta yapılan son düzenlemelere göre;

  • Aile Hekimlerinin yazdığı reçetelerden de 3 TL katılım payı alınacak (daha önce alınmıyordu)
  • Bir reçeteye 3’ten fazla ilaç yazılırsa ilaç başına ayrıca 1 TL katkı payı daha alınacak
  • Devlet ve Üniversite Hastanelerinde 8 TL olan katkı payı 9 TL’ye çıkacak
  • Acil Serviste yalnızca ilaç yazdırılması durumunda alınan 5 TL, 6 TL’ye çıkacak
  • Özel Hastanelerde katkı payı 12 TL’den 14 TL’ye çıkacak

Hal böyle olunca da milletvekillerinin süreceği sefanın, cefasını çekmek de vatandaşa, dar ve sabit gelirlilere düşecek.

Sendikamızın Araştırma Geliştirme Merkezi’nin yaptığı araştırmaya göre 2011 yılında yalnızca hastanelerde yapılan muayene ve reçetelerden alınan katkı payı nedeniyle vatandaşların cebinden 3 milyar 512 milyon TL dolayında para çıkmıştı. Katkı paylarına yapılan bu artış sonucunda 2012 yılında vatandaşın cebinden 831 milyon 329 bin TL fazladan para çıkacak ve toplanan katkı payı miktarı 4 milyar 344 milyon TL’ye ulaşacak.

Katkı paylarına 2012 yılı için yapılan zam %23,6

Toplamda ise vatandaşın cebinden 831 milyon 329 bin TL daha fazla para çıkacak. Böylece milletvekili emekli maaşlarına %100 artış getiren kanun, vatandaşın sağlık harcamalarını da %23,6 oranında artıracak.

Hükümet, vatandaşı müşteri olarak görüyordu; şimdi de kendisini patron ilan etti

Emekli milletvekili maaşlarını 8 bin TL’ye çıkaran yasanın memur, işçi, emekli, dul ve yetimlerden hastanelerde alınacak katkı paylarını artıran bir teklifin arasına sıkıştırılması yakışık almamıştır.

Ülkenin kurtuluşunu 800 TL maaş alan emekli, işçi, dul ve yetimlerin hastanelerde ödediği katkı payının artırılmasında görenler, aynı kanun içerisinde kendi emekli maaşlarını 8 bin TL’ye yükseltmişlerdir. 2012 yılında enflasyonun %6 olacağını hesaplayanlar, hangi gerekçe ile vatandaşın sağlık harcamasına %23,6 zam yapmıştır?

Bu haksızlık yetmiyormuş gibi basında yer alan haberlere göre; Doğalgaza da % 20 zam yapılması planlanıyor.

Bugün öğretmenlerin ve akademisyenlerin çoğunluğunun maaşı kamudaki en düşük ücret seviyelerinden biri haline gelmiştir. Nitekim 9/1’deki öğretmenin maaşının 1577 TL, araştırma görevlisinin 1875 TL, 5/3’deki bir öğretim görevlisinin 1879 TL, 5/2’deki yardımcı doçentin 2210 TL, 3/1’deki doçentin 2320 TL, üniversite mezunu yeni memur 1330 TL maaş alıyor.  Bu vefasızlığı gelecek nesilleri yetiştiren ve bu ülkenin kilometre taşı olan öğretmenler ve akademisyenler asla unutmayacaktır. Öğretmen ve akademisyen maaşlarına bugüne kadar iyileştirme yapmayanlar, bu meslek grubunu görmezden gelenler büyük vebal altına girmektedir. Özlük haklarının düzeltilmesi gereken öğretmen, akademisyen ve memurlarımızın %60’ından fazlasının bu şekilde mağdur edilmesi ülkemizin tarihine kara bir leke olarak geçecektir.

Yıllık enflasyon beklentisinin % 6 olduğu bir ülkede işçi, asgari ücretli, emekli, dul ve yetim aylıklarına %6 artış yapacaksınız. 15 ayda bir kanunu çıkaramayıp, memur maaşlarını anayasaya aykırı bir şekilde Bakanlar Kurulu’nun iki dudağı arasına bırakacaksınız. Ama kendi maaşlarınıza %100 zam yapacaksınız. Bununla da yetinmeyip, vatandaşın sağlığı ile oynayacaksınız ve vatandaştan hastanelerde aldığınız katkı paylarını %23,6 artıracaksınız, doğalgaza da %20 zam yapacaksınız. Bunun adı insafsızlıktan başka bir şey değildir. Ne yazık ki, sosyal devlet ölmüştür. Vatandaşı müşteri olarak gören anlayış, artık kendisini de patron olarak görmeye başlamıştır. Bunun sonucu, vatandaşın köleye dönüştürülmesine doğru gitmektedir.’’

 

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
07 Nisan 2024
MABEL MATİZ’DEN SABA TÜMER’E ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Saba Tümer’in yapımcılığını Hann Yapım’ın üstlendiği, Peyman’ın sponsorluğunda kendi kanalında yayınlanan “Saba Tümer’le” isimli YouTube programının bu haftaki konuğu Mabel Matiz oldu. Mabel Matiz, Hann Sahne’nin ev sahipliği yaptığı, Saba Tümer’in YouTube programı “Saba Tümer’le” de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aşk Aşeriyorum İLGİLİ HABER Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen görevine başladı Saba Tümer, programının […]