Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Havalanı özel hattı açıldı

Yayınlanma:
ABONE OL

Sultanbeyli Belediyesi toplu ulaşımda önemli bir adım daha attı. İETT yetkilileriyle varılan mutabakatla, Sultanbeyli’den Sabiha Gökçen Havaalanı’na direkt seferlerin yapılacağı 18 H hattı seferlerine başladı. Vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda hizmete giren yeni hat ile havaalanına ulaşım artık çok daha rahat olacak.

 

Son dönemde her alanda hızlı bir gelişim sürecine giren Sultanbeyli’de, Belediye ve İETT yetkilileri, vatandaşların ulaşımda rahat etmeleri için çalışmalarına devam ediyor.

Bu doğrultuda, geçtiğimiz günlerde yeni hatlar, güzergâhlar ve otobüs durakları hizmete girmiş ve vatandaşların büyük takdirini toplamıştı.

 

İnsan odaklı hizmet politikası sürdüren Başkan Hüseyin Keskin ve ekibi, yine vatandaşlardan gelen istekler doğrultusunda Sabiha Gökçen Havaalanı’na yeni bir hattın açılması için İETT yetkilileri ile temasa geçerek bu eksikliğin giderilmesi için protokole vardılar.

 

Yapılan protokol ile Turgut Reis Mahallesi’nden hareket edecek 18 H hattının hizmete konulması kararlaştırıldı ve yeni hat seferlerine başladı.

 

18 H hattının güzergahı…

Sultanbeyli halkının Sabiha Gökçen Havaalanı’na daha rahat ulaşımını sağlayacak 18 H hattından hareket eden otobüsler, Hasanpaşa Mahallesi’nden kalkıyor. Fatih Bulvarı, Turgut Reis ve Mecidiye Mahallesi’nden devam eden otobüsler Viaport Alışveriş Merkezi ve Harmandere güzergâhını takip ederek havaalanına ulaşıyor.

 

Gelişen Sultanbeyli

Sultanbeyli halkının zamandan ve ekonomiden tasarruf etmesinin yanı sıra, daha rahat ve konforlu seyahat edebilmesi için çalışmalarını aralıksız sürdüren Sultanbeyli Belediyesi, hizmete giren 18-H Sabiha Gökçen Havaalanı hattının yanı sıra geçtiğimiz aylarda da Üsküdar ve Kadıköy için, 18 Ü ve 18 K numaralı hatları ilçeye kazandırmıştı.

 

Ayrıca, 132 V numaralı Kartal-Sultanbeyli-Battal Gazi Mahallesi hattı, yine talepler ışığında, Sultanbeyli peronlarından Battal Gazi Mahallesi’ne uzatılıp Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim Araştırma Hastanesi güzergâhını kullanmaya başlanmıştı. Buna ek olarak 132 P numaralı Kartal-Veysel Karani Mahallesi hattına 3 adet araç ilavesi yapılmış ve o da 16 KH ile birlikte hastane güzergâhını kullanmaya başlayarak hastane yolcularının, Sultanbeyli’den direkt otobüs kullanma rahatlığına kavuşmaları sağlanmış oldu.

 

Bu çalışmalara ilave olarak, mevcut hatlara araç ilavesi yoluyla seferler de sıklaştırıldı. 131 numaralı Sultanbeyli – Ümraniye, 18 Ü ve 11 ÜS numaralı Sultanbeyli-Üsküdar, 18 K numaralı Sultanbeyli-Kadıköy, 14 KS numaralı Sultanbeyli-Gölet-Kadıköy hatlarına araç ilaveleri yapılırken, 132 C numaralı Sultanbeyli-Kartal hattı indirimli hat statüsüne alındı. İlave araçlardan faydalanan 131 B numaralı Çiftlik Mahallesi-Ümraniye hattı, Sultanbeyli Lisesi öğrencileri, öğretmenleri ve diğer yolcuların ulaşımı için okul önüne çekilerek hareket saatleri okul giriş-çıkışlarına göre yeniden düzenlendi.

 

Yenilenen duraklar…

Sultanbeyli Belediyesi ve İETT yetkilileri Sultanbeyli halkına yakışır durakları oluşturulması noktasında da karar almış ve Sultanbeyli Battalgazi Mahallesi’ndeki Selçukhan Caddesi isimli açık durak ile Antalya Caddesi üzerinde bulunan Kemah isimli sac durak yeni İETT durakları ile değiştirilmişti.

Sultanbeyli Fatih Bulvarı üzerinde bulunan Gün Caddesi ve Fatih Sultan Mehmet Camii isimli duraklar modern duraklara kavuşurken, Ahmet Yesevi Mahallesi’nde bulunan Hasanpaşa isimli durağa da “Akıllı Durak” sistemi eklendi.

 

Sultanbeyli’den TEM Otoyoluna bağlanan yeni hatlar…

Gelişen Sultanbeyli’de toplu ulaşım sorununun çözümü konusunda kararlı olan Başkan Keskin ve ekibinin İETT yetkilileri ile yaptıkları görüşmeler sonunda, yakın zamanda eklenmesi düşünülen yeni hatlar ve otobüsler ise şu şekilde:

 

18 S – Sultanbeyli – Altunizade metrobüs durağı: Sultanbeyli’den kalkacak otobüs, uzun süredir sıkıntı çeken metrobüs yolcuları için düşünüldü. 18 S’nin en güzel yanı, Sultanbeyli gişelerinden TEM otoyoluna bağlanacak olması ve Şile yolu üzerinden Altunizade’ye gitmesi.

18 M – Sultanbeyli – Uzunçayır metrobüs durağı: Mimar Sinan Mahallesi’nden kalkacak olan 18 M de yine Sultanbeyli gişelerinden TEM’e bağlanacak ve Uzunçayır metrobüs durağına giden yolu yarı yarıya kısaltacak.

 

İlçe içi ring hat: İETT’nin çalışmaları, Sultanbeyli’nin diğer ilçelerle olan ulaşımı ile sınırlı değil. İlçe içinde de ring hatlara duyulan ihtiyacı karşılamak üzere; Veysel Karani Mahallesi – Hasanpaşa – Necip Fazıl Caddesi – Orman Caddesi – Kuran Kursu Caddesi –Fatih Bulvarı – Ahmet Yesevi Mahallesi – Kaptan-ı Derya Caddesi – Selçuk Han Caddesi – Kubbe Caddesi – Bosna Bulvarı – Fatih Bulvarı – Hasanpaşa – Veysel Karani Mahallesi güzergâhında ring hat hizmet verecek.

 

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]