Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Sıkı dur Avrupa, Türkiye seni kurtarmaya geliyor!

Yayınlanma:
ABONE OL

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Bağış’tan yeni slogan: -”Sıkı dur Avrupa, Türkiye seni kurtarmaya geliyor”

 

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AB sürecinde yeni sloganın ”Sıkı dur Avrupa, Türkiye seni kurtarmaya geliyor” şeklinde olacağını söyledi.

 

Bağış, Estonya’nın önde gelen gazetesi Avalda Arvamust’a verdiği mülakatta, AB katılım müzakerelerinde karşılaştıkları siyasi engellerden rahatsızlık duyduklarını belirterek ”Bazı dar düşünceli ve dar görüşlü Avrupalı politikacılar üyeliğimizi geciktirmeye çalışıyorlar fakat kendi reform sürecimizi durduramazlar” dedi.

 

Kimsenin, Türkiye’nin Avrupalılığını sorgulama hakkı olmadığını vurgulayan Bağış, ”Tarihimizin en kötü döneminde, imparatorluğumuz çökerken bize ‘Avrupa’nın hasta adamı’ dediler. Kimse ‘Asya’nın hasta adamı’ demedi. Şimdi tarihimizin en iyi dönemindeyken de kesinlikle Avrupalıyız” ifadesini kullandı. Türkiye’nin üye olması halinde AB içinde en büyük oy hakkına sahip olacağı iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirten Bağış, ”En büyük değil ikinci büyük üye oluruz. Tahminlere göre Türkiye’nin nüfusu asla Almanya’nınkini geçmeyecek. Büyük ve genç nüfusu nedeniyle (üyelik yolunda) ne Türkiye’ye iyilik yapılsın ne de cezalandırılsın. Payımıza düşeni adil şekilde alalım” şeklinde konuştu.

 

Büyük iç pazarı, enerji kaynaklarına yakınlığı, genç nüfusu ve güçlü ordusuyla Türkiye’nin AB’ye büyük katkı yapacağını ve ”kıtasal bir barış projesi olan AB’yi küresel barış projesine döndüreceğini” anlatan Bağış, Türkiyeli bir AB’nin İran Körfezi’nden Ortadoğu, Kafkaslar ve Balkanlar’da ve Arap Baharı sürecinde etkisini artıracağını kaydetti.

 

Egemen Bağış, ”Yunanistan’ın Türkiye korkusuyla silahlanırken iflasın eşiğine geldiğini” söyleyen Estonyalı gazeteciye şu cevabı verdi:

”Bizim hatamız nedeniyle mi mali zorluğa düştüler? Ya onlara silah, gemi ve uçak satan ülkeler? İki yıl önce Atina’da, ne Yunanistan ne de Türkiye’nin yeni tank, denizaltı ve savaş uçağına ihtiyacı olmadığını, tam aksine daha iyi okullara, yollara ve hastanelere ihtiyaç duyduğumuzu söyledim. Her iki ülkenin NATO standartlarına göre savunma harcamalarını düşürmeleri gerekiyor. Ne yazık ki 11 milyonluk bir ülke, 74 milyonluk bir ülkeyle rekabete başladı. Bu mantıklı değildi ve bizi de harcamaya zorladı. Bugün gururla söyleyebilirim ki Türk Silahlı Kuvvetleri asker sayısı, deneyim ve ekipman bakımından Avrupa’nın en güçlüleri arasındadır.”

 

Türkiye’nin aynı zamanda Avrupa’nın en hızlı büyüyen ekonomisi haline geldiğini ve bu yılın ilk yarısında Türkiye’ye doğrudan yabancı sermaye yatırımlarının yüzde 92’sinin AB ülkelerinden geldiğini anlatan Bağış, Türkiye’nin önemini kavramada Avrupalı ekonomi çevrelerinin politikacıların çok daha ötesine geçtiğini dile getirdi.

 

Türkiye’de ”hiçbir gazetecinin mesleği nedeniyle hapiste olmadığını” vurgulayan Bağış, ”Medya çalışanı olmak kimseye suç işleyince dokunulmazlık sağlamaz” dedi.

Bağış, Avrupa en iyi zamanları geride kalmasına rağmen Türkiye’nin neden hala üyelik istediğinin sorulması üzerine ”Bu nedenle yeni bir sloganımız var: ‘Sıkı dur Avrupa, Türkiye seni kurtarmaya geliyor’. Fakat biz AB’yi ne ekonomik ne de siyasi birlik olarak görüyoruz. Biz AB’yi insanlık tarihinin en büyük barış projesi olarak değerlendiriyoruz. Bu herşeyden daha önemli” cevabını verdi

İlgili Haberler

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

İBB Başkan Adayı Murat Kurum Tersane İşçileri İle Bir Araya Geldi
Belediye
22 Mart 2024
İBB Başkan Adayı Murat Kurum Tersane İşçileri İle Bir Araya Geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Tuzla’da Kuzey Star tersanesini ziyaret etti, işçilere seslendi. Konuşmasına “Verilen vaatlerin hatırlanmadığı bir sürece hep birlikte şahitlik ediyoruz.” Diyerek başlayan Kurum, “bu ülke büyüyecekse, bu şehrin sorunları halledilecekse eğer, bu şehre, aziz İstanbul’a ilgi göstermeniz lazım. İstanbul’a sevgi göstermeniz lazım.” sözleriyle devam etti. Kurum, daha sonra birlik ve […]