Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Maltepe Erzurumlular Vakfında Herefene!

Yayınlanma:
ABONE OL

Sevilen işadamı Süha Dengizek başkanlığında güçlü bir kadroyla işbaşına gelen yeni yönetim göreve gelir gelmez vakıf adına aktif etkinlikler yapmaya başladı.

Erzurum kültürünü yaşatmak faydalı işlere imza atmak adına birlik ve beraberlik çerçevesinde güç birliği mesajlarını hayata geçirecek girişimler sergilemekte.

 

Geçtiğimiz hafta sonu Erzurum B. Belediyesporun Beylerbeyispor ile yaptığı karşılaşma için hem takım kafilesine evsahipliği yaptı, hemde taraftar desteği sağlayarak diğer vakıf ve dernekleri de harekete geçirdiği gözlendi.

 

Herefene toplantılarına devam!

Çiçeği burnunda ki vakıf yönetiminin ilk herefene toplantısına Dadaşlar da çok ilgi gösterdi. Ali Şahsuvaroğlu döneminde her ayın son Perşembe günü yapılan herefene  toplantısına bir süre ara verilmişti. Yeni yönetimle birlikte eski günlerdeki gibi herefene toplantıları tekrar start aldı. Düzenlenen ilk Herefene toplantısında vakfın yeni binasının tamamlanması gündemin ilk konusu oldu. Etli pilav, su böreği, kadayıf dolması ve ayrandan oluşan ikram servisi yapılan Herefene Programını Anadolu Tv de çekim yaparak yayınladı.

Dengizek, Vakfımızı bir kültür ocağı yapacağız

Maltepe Erzurumlular Vakfı Başkanı Süha DENGİZEK, herefene toplantısına gelen Dadaşlara kısa bir hoş geldiniz konuşması yaparak, “ 9 EKİM 2011 tarihinde vakfımızda yapılan olağan kongrede yeni yönetime seçilmiş bulunmaktayız. Vakfımızda bugüne kadar görev yapmış olan daha önceki görevindeki arkadaşlarımıza huzurlarınızda teşekkürlerimi saygılarımı sunuyorum. Arkadaşlarımızın bıraktığı yerden Erzurumluluk Dadaşlık şuurunu zirveye sizlerin desteğiyle çıkaracağımızdan vakfımızın bir kültür ocağı, sıcak bir yuva ve hemşerilerimizin paylaştığı bir merkezi birlikte yapacağımızdan hiçbir şüphemiz yoktur. Yapılacak olumlu hareketle yanımda olacağınızdan sizlerden alacağımız güç kuvvet ve destekle Erzurum’a ve Erzurumluya layık hizmet edeceğimizden emin olmalısınız.

Hatalarımızı kusurlarımızı yüzümüze söyleyin!

Değerli Hemşerilerim bizleri eleştirin, her eleştiri bizlerin ortak faaliyetleri daha verimli olarak sunmamıza ateşleyici bir güç olacaktır. Ama bizlerin arkasından dedikodu etmeyin. Hatalarımızı kusurlarımızı yüzümüze söyleyin. Bizlerle paylaşın. Bizlere öncü olun bizlere yol gösterici olun. Sizlere bu konuyla ilgili güzel bir olayı paylaşmak istiyorum. Emekli Albay Mahmut abimiz var, dedi ki 15 yaşında ben Erzurum’dan çıktım 44 yıldır Erzurum’dan Erzurumlulardan ayrıyım bende yönetimde sizlerle beraber olmak istiyorum, daha sonra toplantıdan sonra şöyle dedi ben 15 yaşındayım 15 yaşının heyecanı ve enerjisiyle vakfa ve Erzurumlulara hizmet etmek istiyorum. Arkadaşlar biz yönetimde 30 kişiyiz hepimiz birer Mahmut abiyiz. Hepimiz 15 yaşının heyecanı aşkıyla ve enerjisiyle siz Erzurumlulara hizmete tabiyiz. Siz değerli hemşerilerime yapılacak işler hakkında bazı kısa bilgiler sunmak istiyorum:

  1. Hizmet binamızı sizlerinde destekleriyle faal duruma getirmek istiyoruz.
  2. Vakfımızı bizlerden sonra emanet edeceğimiz yeni nesiller için gençlik kollarını kurduk. Kadın kollarını kurmak istiyoruz. Yeni vakıf binamıza taşındıktan sonra bu mevcut binayı kadın kollarına vermeyi düşünüyoruz.

 

Vakfımızda mevcut 121 olan mütevelli sayısını 164 e çıkardık. Amacımız bu üye sayısını binlere çıkarmaktır. Ne kadar sayımız artarsa faaliyetlerimizde o kadar genişlemiş olur. Siz hemşerilerimizden ricamız üye olanların üyelikleriniz yenilemeleri, olmayanlarında üyelik kayıtlarını yapmalarıdır. Ayrıca tanıdığımız bildiğimiz hemşerilerimizi vakfımıza yönlendirerek onların üyelik kayıtlarını yaptırıp birlik ve beraberliğimizi en üst seviyeye çıkarmaktır. Bazı arkadaşlarımız soruyor üye olurken aidat verecek miyiz bizim öyle bir şartımız yok isteyen verir isteyen vermez bizde bazısının duası bazısının parası.

 

Birbirimize Erzurum’a Erzurumluya sahip olalım iyi günde kötü günde beraber olalım bizi birbirimize bağlayan Erzurum’a neler yapabileceğimiz noktasında sizlerden yeni projeler ve fikirler beklemekteyiz. Bu bağlamda Dadaşlık şuurunu pekiştirmek geliştirmek ve yaymak ve birlik beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde atacağımız adımlar kadar alacağımız kararlara da sizlerin desteklerine olan inancımızla birlikte… Toplantımıza teşriflerinizden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz. Allah bu yolda yar ve yardımcınız olsun. Allaha emanet olun” dedi.

Ağırman, vakfımızı yeni binasına taşımalıyız!

Maltepe Erzurumlular Vakfı yönetim kurulu üyesi, İston Genel Müdürü Ahmet Ağırman, yeni vakıf binamızı mutlaka tamamlamalıyız dedi.

 

Ağırman, “Biz bu görevi sizlere güvenerek üstlendik. Önce Allaha sonra sizlere güvenerek böyle bir göreve geldik. Biz İstanbul’da bu kadar hemşerimizin olduğu yerde bu vâkıfı İstanbul’un yıldız vakıflarından birisi haline getirebiliriz.

 

Buradaki tek hedefimiz Erzurum’un Erzurumlunun derdiyle dertlenmek kültürüyle yaşamak sevinciyle sevinmektedir. Bütün hesabımız budur. Bunu yapabilmek içinde bu binamızı bir an evvel bitirmemiz gerekiyor.

 

Bize yakışır biçimde, öyle inşaat halinde Erzurumluların vakfının beklemesi bize yakışmıyor dostlar dadaşlar. Bunun için hepinizden ciddi manada destek bekliyoruz. Diğer beklentimiz de şudur biz öyle ya da böyle bir araya gelebiliyoruz ama biz diyoruz ki gençler de bu vakfa gelsin.

İçimizdeki bazı arkadaşlarımız bazı ağabeylerimiz ellerinden geldiği kadar İstanbul’da okuyan gariban Erzurumlu çocuklarına burs veriyor o bursu bu vakıf aracılığıyla versinler ki gençlerimiz bursu alma bahanesiyle de olsa vakfa gelmiş olurlar. Burada kendilerini bağlayacak bir şeyler bulsunlar ve bizim kültürümüzden bizim inancımızdan korkmalarına böylece destek olalım. Bunu da özellikle sizden istirham ediyorum. Hepinize saygılar sunuyorum. İyi ki varsınız iyi ki geldiniz teşekkür ediyorum” dedi.

Haber: Kenan Gülerci

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]