Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

İstanbul Üniversitesi deprem yardım ekibi teknik raporunu hazırladı

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul Üniversitesi deprem yardım ekibi teknik raporunu hazırladı, yardım kampanyası da bütün hızıyla devam ediyor

Van’da meydana gelen depremin hemen ardından yardım elini uzatan İstanbul Üniversitesi, deprem bölgesindeki çalışmalarına ve kampüslerindeki yardım toplama organizasyonuna hızla devam ediyor.

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü koordinasyonunda depremzede vatandaşlara yardım etmek amacıyla başlatılan kampanya tüm hızıyla sürüyor. İÜ akademik ve idari personeli ile öğrencileri, acil ihtiyaç olan battaniye, sıvı sabun, ıslak mendil, pil, bebek bezi, bebek maması ve kuru gıdadan oluşan yardım malzemelerini İÜ Rektörlüğü’nün Beyazıt Yerleşkesi Ana Binası’ndaki yardım masasına teslim ediyor. İstanbul Üniversitesi Öğrenci Konseyi ve İÜ Edebiyat Fakültesi Van Bölgesi Tarih ve Arkeoloji Araştırma Merkezi Kazı ekibi yardımların toplanması ve gönderilmesinde büyük bir özveriyle çalışıyor.

İLGİLİ HABER EZBERCİ EĞİTİM

Toplanan yardım malzemeleri ayrıştırıldıktan sonra Best Van,  Van Turizm firmaları  ve  İstanbul Üniversitesi’nin kiraladığı kamyonla Yrd. Doç. Dr. Erkan Konyar başkanlığındaki İÜ Edebiyat Fakültesi Van Bölgesi Tarih ve Arkeoloji Araştırma Merkezi’ne ulaştırılıyor. Bu merkezdeki İstanbul Üniversitesi Yardım Ekibi Van’ın köylerine bizzat kendisi giderek ihtiyaç sahiplerine bu yardımları teslim ediyor.

Van bölgesinde İstanbul Üniversitesi’nin çalışmaları

İÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Erdem Damcı ve İSÜDAK Ekip Lideri Memet Güngör başkanlığındaki 27 kişilik deneyimli kurtarma ekibi, İstanbul Üniversitesi öğrencileri ve personelinden oluşuyor.  Erciş’te çalışmalarına başlayan ekip, dünden itibaren Van’ın köylerine giderek çalışmalarını sürdürüyor.

Yanlarında sağlık malzemesi, enkaz dinleme cihazları ve enkaz kurtarma ekipmanları bulunan İSÜDAK ekibi, arama kurtarma çalışmaları bittikten sonra da bölgede kalmayı ve depremden sonra yapılacak iyileştirme çalışmalarına yardım etmeyi planlıyor.

İSÜDAK ilk teknik raporunu yayınladı. Yrd. Doç. Dr. Erdem Damcı, (İÜ Müh. Fak. İnşaat Mühendisliği Bölümü), Araş. Gör. Dr. Gebrail Bekdaş, (İÜ Müh. Fak. İnşaat Mühendisliği Bölümü) Araş. Gör. Rasim Temur, (İÜ Müh. Fak. İnşaat Mühendisliği Bölümü), ve Dr. Barış Sayın, (İÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı) hazırladığı teknik raporda:

Depremden etkilenen binalar üzerinde yapılan incelemeler sonucunda, hasarlı binaların genelinde beton kalitesinin düşük, betonarme donatı detaylarının hatalı ve işçilik kalitesinin kötü olduğu görülmüştür. Özellikle betonarme elemanlarda elenmemiş dere kumu kullanıldığı ve kullanılan agreganın nizami olmadığı tespit edilmiştir. Malzeme içerisinde bulunan agrega boyutlarının 10 cm’ye varan değerlere ulaştığı ve kabul edilen sınırının çok üzerinde olduğu görülmüştür.  Benzer kusurların 1 Mayıs 2003 Bingöl Depremi’nde hasar gören binalarda tespit edilen kusurlarla büyük oranda benzerlikler gösterdiği belirlenmiştir.

Özellikle hasarlı binalar, Vanyolu Caddesi, Kışla Caddesi ile ilçe merkezinde Alkanat, Tekevler, Tugay ve Zeylan caddelerinin bulunduğu bölgelerde yoğunlaşmaktadır. Yıkılan binaların önemli bir kısmı toptan göçme durumunda olup diğer ağır hasarlı binalarda ise genellikle zemin üstündeki ilk iki katın yıkılarak kısmen göçtüğü ve yüksek tehlike arz ettiği gözlenmiştir. Bazı binalarda ise ara katların yıkıldığı görülmüştür. Ağır hasar görmeyen bazı binalarda ise usulüne uygun inşa edilmeyen çatı kalkan duvarlarının devrilerek çevresine zarar verdiği, can ve mal güvenliğini tehdit ettiği bir kez daha saptanmıştır…” denmektedir.

İÜ Edebiyat Fakültesi Van Bölgesi Tarih ve Arkeoloji Araştırma Merkezi İstanbul’dan gelen yardımları düzenleyerek köylere ulaştırıyor. Van’ın Güveçli, Dağönü ve Alaköy’e giden ekip yardımları ihtiyaç sahiplerine teslim ediyor.

İstanbul Üniversitesi yardım kampanyası

Van’daki depremzede vatandaşlara yardım etmek amacıyla başlatılan kampanya İÜ akademik ve idari personeli ile öğrencilerinin İÜ’nin bütün kampüslerinde devam ediyor. Acil ihtiyaç olan battaniye, sıvı sabun, ıslak mendil, pil, bebek bezi, bebek maması, kuru gıda ve kışlık giysilerden oluşan yardım malzemeleri kampüslerdeki toplama noktalarına teslim ediliyor. Bu malzemeler İÜ Rektörlüğü’nün Beyazıt Yerleşkesi Ana Binası’ndaki yardım masasında ayrıştırılarak kolilere yerleştiriliyor. 24 Ekim günü Van’a ilk yardım malzemelerini gönderilmesiyle başlayan sevkiyat dün İÜ kamyonunun Van’a doğru yola çıkmasıyla devam etti. Yardım kampanyası bu hafta sona erecek.

Afet kültürü dersinin önemi

İstanbul Üniversitesi’nde öğrencilere 2009-2010 öğretim yılından bu yana seçmeli olarak Afet Kültürü dersi veriliyor. İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet’in desteği ve İÜ Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Yıldırım Güngör’ün koordinasyonuyla başlatılan ders,  Üniversite öğrencilerine afetleri ve afetlerden korunma yollarının anlatan ilk ders olma özelliğini de taşıyor.

Afet Uzmanı Yard. Doç. Dr. Yıldırım Güngör, dersin amacının afet riskleri konusunda gençleri bilinçlendirmek ve afetlerden korunma yollarını öğretmek olduğunu dile getirdi. Yard. Doç. Dr. Güngör, “Van depreminde bir kez daha görüyoruz ki halkımız bu tür afetlerde elinden geleni sonuna kadar yapma çabası içine giriyor. Eğer nasıl organize olacağımızı, organize olanlara nasıl katkı sağlayabileceğimizi bilirsek, afet yönetimiyle ilgili bilgi ve becerimizi artırırsak bu tür afetlerle çok daha hızlı ve kolay başa çıkabiliriz. Gençlerimizin bu coğrafya üzerinde daha sağlıklı, daha güvenlikli yaşamalarını sağlamak istiyoruz. Afetlerden göreceğimiz zararı en aza indirebiliriz.” diyor.


İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]