Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Şiirli konser: “Telin Dili Olsa”

Yayınlanma:
ABONE OL

Caddebostan Kültür Merkezi, 30 Aralık 2009 Çarşamba saat 20:30

İNSAN KADAR ESKİ O ESRARLI ÖZ;  “MAYA”

İsmail H. Demircioğlu – Sabri Ejder Öziç ( Kaptan ) – Sinan Cem Eroğlu

 

 

İçimizdeki o derin fırtınaların, ürkütücü yolculukların kayıp anahtarını aramaya çıkma vakti işte bu vakit…

Omuz omuza duran iki yoldaş fotoğrafı artık ne kadar “nostaljik!”…

Bütün zamanların en derin, en hüzünlü, en yoğun saldırılarıyla karşı karşıya insanlık…

Gizli de değil üstelik, açık seçik…

İnsanlığın bakışlarında darmadağın bir tarihin tüm kayıp işaretlerini görmek, tüm düş kırıklıklarını, umutsuzluklarını görmek, neredeyse mümkün…

Sevgisizliğin, bencilliğin, vahşetin iktidarı gün be gün kendini dayatmakta, sınırlarını genişletmek için en gizli yerlerimize saldırmakta…

İnsanın “maya” sına saldırmakta…

 

 “Hamura maya gerek, hamur, hamur olsun!

   İnsana sevgi gerek, insan, insan olsun…”

 

Toparlanmak için; şiirler okuyacağız…

Toparlanmak için; türküler söyleyeceğiz…

 

İSMAİL H. DEMİRCİOĞLU

1957’de Rize / Pazar’da doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi Pazar’da okudu. 1980 yılında İ.T.Ü Türk Müziği Devlet Konservatuarı, Temel Bilimler Bölümü’ne girdi, 1984’te mezun oldu. 1984-86 yılları arasında Ruhi Ayangil’in Türk Müziği Orkestra ve Korusu’nda bas olarak çalıştı. 1987’de Ruhi Su Dostlar Korosu’nda, Timur Selçuk ve Sarper Özsan’ın çalıştırdığı dönemde, yine bas olarak çalışmalara katıldı.

Bu dönemde “Türkülerimiz” ve “Sırdaş Türküsü” isimli iki albüm çıkardı. 1998’de “Gülün Kokusu Vardı” ve 2000’de “Anadolu Beşik” adlı albümleri Erkan Oğur’la birlikte yaptı.Son albümü “Nasibolsa” 2004 yılında yayınlandı…

 

SABRİ EJDER ÖZİÇ ( KAPTAN )

1972’ de Adana’da doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi Adana’da okudu. Üniversiteyi Isparta’da S.D.Ü’de okudu.Adana ve Mersin’de yerel radyolarda “Kaptanın Seyir Defteri” adlı şiir programını 1997 yılında yapmaya başladı. Yerel radyolarda ve “Mevsimlik Edebiyat Dergisi’nde” genel yayın yönetmenliği yaptı.

İlk şiiri Ortaokulda okudu.

Son şiirini henüz okumadı…

 

SİNAN CEM EROĞLU

 

1986 yılında Ankara’da doğdu.1997 yılında İ.T.Ü. Türk Müziği Devlet Konservatuarı Çalgı Eğitim Bölümü’ne Ortaokuldan girmeye hak kazandı. 1997 yılında ilk konserine İ.T.Ü. T.M.D.K. Orkestrası ile birlikte Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda çıktı. 2004 yılında Ortaokul ve Liseyi birincilikle bitirip, aynı bölümün lisans devresine geçti. Aynı yıl TRT İstanbul Radyosu THM Gençlik Korosu’na kaval icracısı olarak girdi ve 2 yıl görev yaptı. 2008 yılında İrfan TÖZÜM’ün yönettiği ve Nebil ÖZGENTÜRK’ün yapımcılığını üstlendiği Türkiye’nin Hatıra Defteri adlı belgeselin içinde yer alan “Beyaz Sayfa” adlı filmin müziklerini yaptı. 2008 yılında Cenk ERDOĞAN ile oluşturdukları düo projesi ile çeşitli kayıtlar ve konserler gerçekleştirdi. Yinon MUALLEM ile İstanbul’da çeşitli mekanlarda ve Kudüs’te Yinon Muallem Ensemble ile konserler verdi. Yurt içi ve yurt dışında bir çok konserlere, albümlere, sinema filmine, dizi filmlere ve televizyon programlarına kaval, gitar, perdesiz gitar, kopuz, oğur sazı ve vokal ile katıldı. Çeşitli single ve albümlere düzenlemeleri ile katkıda bulundu.  Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı’nda öğretim görevlisidir.

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]