Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel

CHP’li kadınlar terörist saldırıyı kınadı

Yayınlanma:
ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Kadın Kolu, Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda gerçekleştirdiği protesto eylemi ile 24 güvenlik görevlisinin şehit düştüğü terörist saldırıları kınadı.

CHP İstanbul İl Kadın Kolu üyeleri, Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda protesto eylemi yaptı. Son dönemde gittikçe aratarak bir vahşet haline gelen kadına yönelik şiddeti protesto etmek amacıyla sabah erken saatlerde Özgürlük Meydanı’nda bir araya gelen CHP İstanbul İl Kadın Kolu üyeleri, Hakkari’den gelen 24 şehit haberiyle sarsıldı.

CHP’li kadınlar Özgürlük Meydanı’nda gerçekleştirdikleri basın açıklamasıyla terörist saldırıyı protesto etti. CHP İstanbul İl Kadın Kolu Başkanı Fevziye Pehlivan burada yaptığı açıklamada, “Şiddetin en vahşi, en gözü dönmüş haliyle karşı karşıyayız. Hepimiz anneyiz, terör örgütü evlat acısı yaşatarak annelere de şiddet uyguluyor” dedi.

Saldırıda şehit düşenlere rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilediklerini kaydeden Pehlivan, “Bugün yalnızca 24 şehit evine değil, tüm Türkiye’ye, yüreğimize ateş düştü. Bugün bu ülkede anneler bir kez daha ağladı. Bu korkunç saldırıyı protesto ediyoruz. Bizler de anneyiz, şehit annelerinin yüreğimizde hissediyoruz, onların acısı bizim acımızdır” diye konuştu.

 

Son dönemde gittikçe yoğunlaşan terörist saldırılar ve verilen şehitler sebebiyle hükümeti de sert bir dille eleştiren Fevziye Pehlivan, “Elinizde her türlü olanak varken, getireceğiniz gerçekçi ve kalıcı bir çözüm önerisine Cumhuriyet Halk Partisi olarak açık destek vereceğimizi ilan etmişken, toplum çözüm isterken, Kürt sorununun çözümünü elinize yüzüne bulaştırdınız. Beceriksizliğinizin bedelini bugün yalnız 24 anne değil, tüm Türkiye ödüyor. Bu hükümet derhal istifa etmelidir” dedi.

 

Kan dökerek bir yere varmanın mümkün olmadığını kaydeden Pehlivan sözlerini Büyük Usta Nazım’ın, “Analardır adam eden adamı / Aydınlıklar önümüzde gider / Sizi de bir ana doğurmadı mı? / Analara kıymayın efendiler” dizeleriyle bitirdi.

Şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunan CHP’li kadınlar, daha sonra meydanda kurdukları masada “Kadına Yönelik Şiddete Hayır” imza kampanyasına start verdi.


 

İlgili Haberler

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Büyükşehir
23 Mart 2024
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi & Wagner” Gala Konser

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, “Giuseppe Verdi & Richard Wagner” Gala Konseri ile, 30 Mart 2024 günü Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverle buluşuyor… İtalyan operasının babası olarak bilinen Giuseppe Verdi ve Alman opera literatürünün en büyük bestecisi olarak anılan Richard Wagner’in tezatlıkları ve ortak noktalarının buluştuğu konserde, bu iki bestecinin şan […]