Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

AB Tır’ı yolda… Van’da

Yayınlanma:
ABONE OL

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen “İllerimiz AB’ye Hazırlanıyor Programı” çerçevesinde destek almaya hak kazanan Van Valiliğinin Avrupa’nın Doğu Ucu: VAN” isimli projesinin Doğuda Avrupa Günleri Etkinlikleri 6 Ekim 2011 tarihinde AB TIR’ı yolculuğu ile başladı.

AB TIR’ının on üç gün sürecek yerel AB yolculuğu kapsamında, Van, Bitlis, Ağrı ve Muş illeri merkez ve ilçelerinde, “Hacivat Karagöz” gösterisi, meddah, gölge oyunu, AB konulu bilgi yarışmaları ve halk oyunları gösterileri etkinlikleri gerçekleştirilecek. Yolcuğuna 6 Ekim 2011 tarihinde Van Valiliğinin önünden başlayan AB TIR’ı 12 Ekim 2011 tarihi itibari ile Ağrı, Bitlis, Muş, Başkale, Bahçesaray, Edremit, Özalp-Saray, Gürpınar-Gevaş, Muradiye-Çaldıran ve Erciş’e uğrayacak ve doğuda AB rüzgârı 21 Ekim 2011 tarihinde Van Merkezde son bulacak.

Bakan Bağış: “AB TIR’ı yerelde Avrupa Birliği bilincini geliştirmek için yollarda…”

“Doğuda Avrupa Günleri” etkinlikleri çerçevesinde açıklama yapan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye’nin Avrupa Birliğine üyelik sürecinin yerelde bu denli desteklenmesinin, üyelik hedefinin artık yerelde de daha doğru algılandığının önemli bir göstergesi olduğuna dikkat çekti. Bakan Bağış: “AB TIR’ı yerelde Avrupa Birliği bilincini geliştirmek için yollarda. AB TIR’ının on üç gün sürecek yerel AB yolculuğu,Ankara’daki ruhu ve motivasyonu il il, ilçe ilçe çoğaltacak. AB TIR’ı, Avrupa Birliğini bize,  bizim insanımıza doğru şekilde anlatacak” dedi.

“Avrupa’nın Doğu Ucu: Van Projesi” Hakkında Bilgi

 “Avrupa’nın Doğu Ucu: Van” projesinin 5 ay sürecek olan faaliyetleri ile Avrupa Birliği’ne katılım sürecine yönelik sürdürülen çalışmalar ile ilgili Van ilinde idari kapasitenin artırılması, bölgede proje kültürünün geliştirilmesi ve Van’da kamuoyunun AB’yi doğru tanımasına katkı sağlanması hedefleniyor.  Proje için ayrılmış olan bütçe 85.000 TL. Proje kapsamında, Van ilinde AB mali yardımlarından daha etkin faydalanılmasını sağlamak amacıyla Van Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi personeline yönelik eğitimler de yer alıyor. Eğitim faaliyetleri çerçevesinde, illerde AB ile ilgili konuların konuşulacağı kamu-yerel-sivil-özel işbirliğinin sağlandığı demokratik bir platform olarak kurulmuş olan Avrupa Birliğine Uyum Danışma Yönlendirme Kurulu üyelerine yönelik programlar da var. 21 Haziran 2011 tarihinde başlatılan proje faaliyetleri içerisinde ilköğretim öğrencileri arasında  “Van’da AB Renkleri” adlı resim yarışması ve lise öğrencileri arasında “Liseli Gençlerden AB’ye Mektup Var” adlı mektup yarışmaları da tamamlandı ve ödüller sahiplerini buldu. Ayrıca ilk elliye girmeye hak kazanan öğrenciler, Toplum Destekli Polis Şubesi desteği ile uçurtma şenliği için Akdamar Adası’na götürülecek.

Avrupa Birliği’nin yerel yolcuğu Doğu’da Avrupa Günleri kapsamında 6 Ekim 2011 tarihinde Van Valiliği önünden uğurlanan ve 11 Ekim 2011’de Çatak’a uğrayan AB TIR’ı, 12 Ekim 2011 tarihi itibariyle Ağrı, Bitlis, Muş, Başkale, Bahçesaray, Edremit, Özalp-Saray, Gürpınar-Gevaş, Muradiye-Çaldıran ve Erciş’i  birer gün ziyaret edecek ve 21 Ekim 2011 tarihinde Van merkeze dönecek.

İllerimiz AB’ye Hazırlanıyor Programı Hakkında Bilgi

“İllerimiz AB’ye Hazırlanıyor Programı” valilik AB birimlerinin teknik ve idari kapasitesini artırmak amacıylaAvrupa Birliği Bakanlığı tarafından 2 Şubat 2011 tarihi itibarıyla uygulamaya konmuş bir program. Avrupa Birliği Bakanlığı’nın İçişleri Bakanlığı ile işbirliği içerisinde sürdürdüğü “Valiliklerin AB Sürecinde Etkinliğinin Artırılması Projesi” kapsamında başlatılan bu çok yıllı programla,  81 ilde valilikler bünyesinde aktif hale getirilmiş olan, “Valilik AB Birimleri”nin aşamalı olarak desteklenmesi amaçlanıyor. İllerimiz AB’ye Hazırlanıyor Programı–I çerçevesinde sunulan birbirinden iddialı 79 projenin idari ve teknik değerlendirmesi sonucu, 2011 yılı için ayrılan 1.250.000TL bütçe çerçevesinde 25 il faydalanmaya hak kazandı. Avrupa Birliği Bakanlığı’nın kendi bütçesinden finanse edilmekte olan “İllerimiz AB’ye Hazırlanıyor Programı“nın uygulama biçimi AB fonlarının kullanımına oldukça benzeyen ancak daha esnek bir modelde oluşturuldu. Bu metotla illerimizin AB fonlarının kullanımı konusundaki kapasitelerinin artırılması hedefleniyor.

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
07 Nisan 2024
MABEL MATİZ’DEN SABA TÜMER’E ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Saba Tümer’in yapımcılığını Hann Yapım’ın üstlendiği, Peyman’ın sponsorluğunda kendi kanalında yayınlanan “Saba Tümer’le” isimli YouTube programının bu haftaki konuğu Mabel Matiz oldu. Mabel Matiz, Hann Sahne’nin ev sahipliği yaptığı, Saba Tümer’in YouTube programı “Saba Tümer’le” de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aşk Aşeriyorum İLGİLİ HABER Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen görevine başladı Saba Tümer, programının […]