Slot Giriş

Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

TÜSİAD Başkanı: Piyasalarda görülen dalgalanma dünyadaki gelişmelere paralel

Yayınlanma:
ABONE OL

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Ümit Boyner, piyasalarda ve emtia fiyatlarında görülen dalgalanmaların dünyadaki gelişmelere paralel olduğunu belirtti. Boyner, bu durumun piyasaların öngörüleri ölçüsünde olduğunu vurguladı.

TÜSİAD CEO Forumu, Merkez Bankası (MB) Başkanı Erdem Başçı’yı konuk etti. Basına kapalı yapılan toplantıda dünya ekonomisi masaya yatırıldı. Forumun ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Boyner, “Yararlı bir buluşma oldu. Bir araya gelip dünyanın içinden geçtiği dalgalı dilimde merkez bankalarının rolünü ele aldık.” dedi.
Dünyanın yönetişim bunalımını aşmasının önemli olduğunu dile getiren Boyner, şunları ifade etti:  ”Burada merkez bankalarına, fiyat istikrarını ve finansal istikrarı temin etmenin ötesinde görevler yüklendi. Son kredi mercii olma konusunda bir beklenti dünyada arttı. Bu konuyu Erdem Başçı ile tartışma imkânı bulduk. Özel sektör olarak dünya ekonomik bunalımından ve karar alma süreçlerinden hepimiz etkileneceği için 21 Temmuzda alınan kararların hayata geçirilmesini ümit ediyoruz. Bu konuda Avrupa parlamentolarında hareketlenme başladı. Bunun önemli olduğuna kanaat getiriyoruz.”

G20’nin çok önemli bir platform olduğunu, kasım ayında Cannes’te önemli bir toplantı yapacağını aktaran TÜSİAD Başkanı, ”Biz de dernek olarak G20’nin iş dünyasını ilgilendiren kısmında, B20 platformunda Küresel Yönetişim Çalışma Grubu’nun yöneticisiyiz. Bu minvalde Sayın Başkandan merkez banklarının buradaki rolü ve politikaları konusunda da fikir alabildik. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunabildik. Bizim için çok yararlı bir toplantı oldu.” ifadelerini kullandı.

Ümit Boyner, gazetecilerin elektrik ve doğalgaz fiyatlarına gelen zammın maliyetlere etkisi ile ilgili sorusuna da şu cevabı verdi: ”Piyasalarda görülen dalgalanmaların veya emtia fiyatlarında görülen dalgalanmaların dünyadaki gelişmelere çok paralel olduğuna kanaat getiriyorum. Bu fiyat mekanizmaları yerine oturdukça hepimiz buna göre beklentilerimizi düzenliyoruz. Burada çok ciddi bir yeniden düzenleme gerekmeyecek. Bunlar hep piyasanın beklentileri ölçüsünde oluyor.”

MB Başkanı Başçı: Türkiye’de çok ciddi bir sorun görünmüyor

MB Başkanı Erdem Başçı ise toplantının faydalı geçtiğini, burada CEO’lar ile kimi bilgileri paylaşma fırsatı bulduğunu kaydetti. Kamu borcu problemlerinin artık konuşulur olmaktan çıkması gerektiğini vurgulayan Erdem Başçı, bunun için 21 Temmuz’da Avrupa’da Liderler Zirvesinde alınan kararların bir an önce hayata geçmesi ve Avrupa Merkez Bankasının mümkün olduğu kadar kısa bir süre içinde devreden çıkmasını talep etti. Bu görüşlerin IMF ve Dünya Bankası toplantılarında da benimsendiğini anlatan Başçı, şöyle devam etti: ”Özel sektörümüzün de işlerini daha rahat, daha emin, geleceğe güvenle bakarak yapabilmeleri için şu anda bir numara öncelik budur. Onun dışında Türkiye ile ilgili benim görebildiğim kadarıyla çok ciddi bir sorun şu an itibariyle görünmüyor. Özel sektörümüz de oldukça kendinden emin görünüyor. Değişen şartlara uyum yeteneği çok önemli. Türkiye’de özel sektörde değişen şartlara uyum yeteneği son derece fazla. Biz de Merkez Bankası olarak zaten ne yapabileceğimizi, hangi durumda hangi politika aracıyla gereken desteği ekonomiye verebileceğimizi daha önceden açıklamıştık. Bu doğrultuda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Onları paylaşmış olduk.”

 

CİHAN

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]