Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

’33. Kıtalararası Avrasya Maratonu yenilikleri’ basın toplantısıyla tanıtıldı

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürü Osman Avcı ve Spor A.Ş Tanıtım ve Organizasyon Müdürü Veli Ozan Çakır’ın yaptığı basın toplantısında maratonla ilgili değişiklikler hakkında bilgi verildi. Spor basının yoğun katılımıyla gerçekleşen tanıtım toplantısı çeşitli televizyon kanallarından naklen yayınlandı.  Bu yıl 33. Kez düzenlenecek maratonla ilgili parkur bilgileri, değişiklikler ve yeniliklerin yanı sıra basın mensuplarının soruları da yanıtlandı. Bu yıl ki Avrasya Maratonu’nda yapılacak en büyük yenilik köprü güvenliği için Halk koşusuna kayıt yaptırmayan ve göğüs numarası almayanlar katılamayacak.

Organizasyonla ilgili bir sunum gerçekleştiren Spor A.Ş. Organizasyon Müdürü parkur ve güzergahla ilgili bilgiler verdi. İBB Gençlik ve Spor Müdürü Osman Avcı ise; 41.195 kmlik koşu hattıyla 15 km lik ödüllü koşumuz herhangi bir sıkıntı şu anda gözükmemektedir. Halk koşusundaki yoğun katılım ve geniş halk kitlesini organize etmek için yetkililerce yeniden toplantılar yapacağız. Pazartesi günü yeniden yetkili arkadaşlarımızla bir toplantı yaparak bu konuda bilgilendirme yapacağız. Avrasya Maratonunu Gümüş seviyeye çıkaran Spor A.Ş’ye teşekkür ederim. İnşallah bu maratonla seviyemiz Altın Kategori olacak diye konuştu.

Spor A.Ş. Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin ise basının geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda desteğini esirgemeyeceğini, bu organizasyonun önce İstanbul’un ardından ülkemizin katılımına büyük katkılar sağlayacağını ifade etti. Ertekin yenilikleri ise şöyle sıraladı:  “Bu yıl birinci ve en önemli yenilik fuarımızın yeri ve konsepti açısından olacak. Bu sene Fuarımızı 13-14-15 Ekim’de İstanbul Kongre Merkezi’nde yapacağız. Düzenleyeceğimiz bu fuar bir spor fuarı olacak. Dünyanın önde gelen spor markaları bu fuarda açacakları stantlarla orada yer alacaklar. Ayrıca ülkemizden ve dünyanın çeşitli ülkelerinden medya organları canlı yayınlar yapacak. Karşılıklı ikili sohbetler olacak. Ulusal ve uluslar arası spor organizasyonlarının tanıtımları da bu vesileyle burada yapılacak. O organizasyonların da stantları olacak. Ayrıca hayır koşuları için de stant kurulmasını sağlayacağız. Bu seneki en büyük kazanım elit maratonlar seviyesinde bir fuar yapmak olacak.

İkinci olarak geçen sene 230.000 katılımcının yaklaşık 110 bini kayıt oldu. Bu yıl buna bir sınırlama getireceğiz ve bu sayı 120 bin olacak. Kayıt olmayan hiç kimseyi koşturmayacağız. Göğüs numarası olmayan bu koşuya katılamayacak.
Üçüncü olarak ise halk koşusuyla ilgili insanların tamamını aynı noktadan başlatmayacağız. Aynı anda 120 bin kişi köprü üstünde olmayacak. 20 veya 25 binerli gruplar halinde alacağız yürüyüşe. 8 km ile halk koşusunu da birbirinden ayırdık,start noktaları da farklı olacak. Bu sene titiz ve özenli bir şekilde üst araması yapacağız. Geçen sene gördüğümüz sözde piknik tüpü, mangal tarzı görüntülere izin vermeyeceğiz. Sadece fotoğraf çekmek için bir iki dakika izin verebileceğiz. Çünkü bu organizasyon İstanbul’un en önemli markalarından bir tanesi. Bütün İstanbulluların sahip çıktığı bir marka. Bu markanın konuşulması ve yer bulması lazım. Başka hiçbir şeyin bu markanın önüne geçmesine izin vermeyeceğiz’ diyerek konuşmasını tamamladı.

Altunizade’den start alacak koşu 25 bin kişilik gruplar halinde başlayacak. Koşuya katılanların güvenlik tedbirleri açısından üstleri ve eşyaları aranacak, spor malzemelerinin dışında piknik malzemeleri gibi diğer eşyalara izin verilmeyecek. Koşuya katılanların köprü üzerinde sadece resim çektirmelerine izin verilecek. 16 Ekim günü Emniyet Müdürlüğü de tedbirleri artırıyor. Pazar Günü İstanbul’da süper lig maçları başka günlere kaydırıldı. Ayrıca Maraton günü Avrupa’dan Asya’ya yönüne geçiş yayalara engellenecektir.

Maraton için15 km ve8 km koşusuna kayıtlar internet üzerinden yapılacak. Halk yürüyüşü kayıtları için ise Spor AŞ tesislerinde, meydanlarda, metro istasyonları ve benzeri noktalarda kurulan 48 noktada yaptırılacak. Daha önce Dolmabahçe bitiş alanı önünde dağıtılan halk yürüyüşü t-shirtleri bundan sonra göğüs numarası karşılığında Spor A.Ş. tesislerinden dağıtılacak.

 

İSTANBUL (İHA)

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
07 Nisan 2024
MABEL MATİZ’DEN SABA TÜMER’E ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Saba Tümer’in yapımcılığını Hann Yapım’ın üstlendiği, Peyman’ın sponsorluğunda kendi kanalında yayınlanan “Saba Tümer’le” isimli YouTube programının bu haftaki konuğu Mabel Matiz oldu. Mabel Matiz, Hann Sahne’nin ev sahipliği yaptığı, Saba Tümer’in YouTube programı “Saba Tümer’le” de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aşk Aşeriyorum İLGİLİ HABER Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen görevine başladı Saba Tümer, programının […]