Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kırtasiye malzemelerinde kanserojen bulguları

Yayınlanma:
ABONE OL

Değerli Tüketiciler

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı piyasada satılan kırtasiye malzemeleri ve deri ürünlerinde izin verilen limitlerin üzerinde Fitalat ve Azo Boya bulunduğunu, bu maddelerin sağlığa zararlı olduğunu ve Kırtasiye malzemelerinin % 53’ünün, deri ürünlerin de % 77 güvensiz olduğunu açıklamıştır.

Yıllardır piyasa denetimlerinin yetersiz olduğunu, tüketicilerin sağlığı ile oynayanlara uygulanan cezaların çok hafif kaldığını, bu nedenle de piyasada sahtekârların kol gezdiğini, bunların tüketicilerin sağlık ve güvenliğini tehdit eden her türlü malı piyasaya sürüp sattıklarını söylüyor ve Bakanlığı denetim görevini daha etkin yapmaya çağırıyoruz. Her yıl söylediklerimizi onaylar olaylar ortaya çıkmakta ve Bakanlık aynı açıklamaları tekrarlayıp durmaktadır.

Tüketicinin Sağlık ve Güvenliğinin Korunması Evrensel Tüketici haklarındandır. Anayasamızın 172. Maddesi uyarınca Devlet tüketicileri koruyucu ve aydınlatıcı tedbirleri almakla yükümlüdür. Gerek Anayasamız, gerekse 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun tüketicilerin sağlık ve güvenlik haklarının korunması için gerekli hükümleri içerirken uygulamada yapılan yanlışlar, ihmaller ve yetersizlikler maalesef ki tüketicilerin yeterince korunamadığını ortaya koymaktadır.

Özellikle yurtdışından ithal edilen ucuz ve kalitesiz mallar denetimsiz olarak ülkemize girmekte ve tüketicilere sunulmaktadır. Gelir düzeyinin düşük olduğu, ekonomik koşulların tüketicileri giderek yoksullaştırdığı ülkemizde tabiidir ki tüketiciler ucuz olan mallara yöneleceklerdir.

Yapılması gereken öncelikle tüketicilere sağlıklı, ucuz ve kaliteli mal ve hizmet satılması için gerekli önlemleri almak ve sağlığa zararlı malları ithal eden, üreten ve satanları tüketicilere teşhir etmektir. Bakanlık kamu sağlığının her türlü ticari kuralın önünde geldiğini unutmamalı ve tüketicilerin sağlığı ile oynayanları hemen teşhir etmelidir. Ayrıca Türk Ceza Kanununda Kamu Sağlığına karşı işlenen suçlar yer almakta ve kamu sağlığı ile oynayan suçlular cezalandırılmaktadır. Bakanlık tespit ettiği ithalatçı, üretici ve satıcılar hakkında mutlaka ceza davası da açmalıdır.

Sayın Bakan “bundan sonra sıfır tolerans göstereceklerini, bu malların gümrüklerden girişlerinde denetimden geçirileceğini “ belirtmektedir. Bu açıklamanın sadece iyi niyetli bir söylem olarak kalmamasını ümit ediyor ve bundan böyle Bakanlığın üzerine düşen görevleri ( özellikle de denetim görevini ) devamlı ve fasılasız sürdürerek tüketicilerin sağlık ve güvenliğinin korunmasını sağlamasını bekliyoruz.

Değerli tüketiciler mal veya hizmet satın alırken etiketleri okuyunuz, etiket koymayanları uyarınız ve Belediyelere şikâyet ediniz. Aldığınız mal veya hizmet kapsamlı ise Türkçe Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu isteyiniz. Ayrıca Bakanlığa yazılı başvurarak yapılan denetimlerin sonuçlarını isteyebilir ve bu malları satanların da bildirilmesini talep edebilirsiniz.

Haklarımızı bilerek ve kullanarak suiistimallerin önüne geçebilir, sağlığımızı koruyabilir ve görevlilerin gereğini yapmalarını sağlayabiliriz. Ancak bunları örgütlü ve birlikte yaparsak sesimizi duyurabilir, gücümüzü gösterebiliriz.

Sağlık ve Güvenliğimizin korunması, Tüketici Haklarının suiistimal edilmemesi ve tüketicilerin seslerine kulak verilmesi için sizleri 1990 yılından bu yana tüketici hakları ve tüketicilerin korunması için mücadele eden Derneğimize üye olmaya ve mücadeleye destek vermeye çağırıyoruz.

Saygılarımızla.

 

TÜKODER ( Tüketiciyi Koruma Derneği )

GENEL MERKEZ YÖNETİM KURULU

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
07 Nisan 2024
MABEL MATİZ’DEN SABA TÜMER’E ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Saba Tümer’in yapımcılığını Hann Yapım’ın üstlendiği, Peyman’ın sponsorluğunda kendi kanalında yayınlanan “Saba Tümer’le” isimli YouTube programının bu haftaki konuğu Mabel Matiz oldu. Mabel Matiz, Hann Sahne’nin ev sahipliği yaptığı, Saba Tümer’in YouTube programı “Saba Tümer’le” de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aşk Aşeriyorum İLGİLİ HABER Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen görevine başladı Saba Tümer, programının […]