Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Türkiye, en az 10 Boksörle Londra Olimpiyatları’nı hedefliyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’na en az 10 boksörle katılmayı amaçladıklarını söyledi. Gözgeç, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın milli takımı ziyaretinin ise büyük moral kaynağı oluduğunun altını çizdi.

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de 26 Eylül – 8 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan Dünya Büyükler Boks Şampiyonası için iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini ifade eden Gözgeç, “Kendi evimizde başarıyla düzenlediğimiz Avrupa Şampiyonası’nın ardından ilk olarak Mersin’de bir kamp yaptık. Daha sonra ise 2 bin 500 rakımlı Erzurum’da güç ve kondüsyona yönelik çalışmalar gerçekleştirdik. Son çalışmalarımızı Ankara’da yaptık ve şampiyonadan 16 gün önce Bakü’ye gittik. Bu şekilde sporcularımız, şampiyona havasını hem erkenden girecek hem de ortama çabuk ayak uyduracak.” dedi.

“10 boksör ile Londra’ya”

Türkiye Boks Federasyonu olarak, en az 10 sporcularının 2012 Londra Olimpiyat Oyunları vizesi alacağına inanadığını belirten Başkan Gözgeç, şöyle konuştu:
“Takım olarak çok iyi durumdayız. Moraller yerinde. Bir tek +91 kiloda mücadele edecek Denizcan Gökkaya’nın biraz sıkıntısı var. Bakü’de en yoğun katılımlı şampiyona olacak. 127 ülkeden 800’e yakın boksör katılacak. Bakü’den 5-6 olimpiyat kotası almak istiyoruz.

Nisan ayında Türkiye’de düzenlenecek son bir kalifikasyon şampiyonası olacak. Buradan da 3-4 kota alabiliriz diye düşünüyoruz. Bayanlarda ise son derece iddialıyız. 3 kotayı da dolduracağımızı düşünüyorum. Londra’ya en az 10 sporcu göndermeyi planlıyoruz.”
Günümüzde sporda elde edilen derecelerin ülkelerin prestiji için çok önemli olduğunu vurgulayan Eyüp Gözgeç, zengin kaynakları bulunan ülkelerin bile en büyük önemi spora verdiğini ve olimpiyatta okutulan ülke marşı için yoğun çaba gösterdiklerini belirtti.
Gözgeç, Türkiye’yi olimpiyatlarda en iyi şekilde temsil etmek için çalışacaklarını söyledi.

 “Bakanımız büyük moral verdi”

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın milli takımın kampını ziyaret etmesinin kendilerine büyük moral olduğunun altını çizen Gözgeç, “Ben 15 yıldır bu federasyonun içindeyim. İlk kez bir bakanımız milli takım kampını ziyaret etti. Çok derin bir konuşma yaptı. Bir spor adamı ancak bu kadar güzel bir konuşma yapabilir. Bizlere moral verdi, motive etti. Avrupa Şampiyonası’nda madalya alan sporcularımız için gerekli ödül talimatının işleme konulması için işlemlerin hızlandırılmasını istedi.” Dedi.

Spor Genel Müdürlüğü’nden de büyük destek gördüklerinin altını çizen Gözgeç, “Genel müdürümüz de yeni atandı. Avrupa elemelerini ülkemize almıştık, anlaşmasını geçen günlerde Kazakistan’da imzalamıştık. Ama parasının dün itibariyle yatması gerekiyordu. Sağ olsunlar, henüz yapılanma bitmeden bu konuyu hallettik. Onların da çok büyük desteği var. Yeter ki olimpiyatlarda ülkemizi en iyi şekilde temsil edelim. Biz de onların desteğini boşa çıkarmamak için çok ciddi bir hazırlık süreci içindeyiz.” şeklinde konuştu.
Başarıların geçici değil, kalıcı olması için çalışmak gerektiğine dikkat çeken Gözgeç, “1-2 madalya kazanarak günü kurtarma döneminin son bulması gerek. Kalıcı başarıları elde etmek için çalışmalıyız. Bunun için devletin bir spor politikası olması gerekiyor. Kaliteli sporcular için branş okulları devreye girmeli.” ifadelerini kullandı.

 “Kalifikasyon maçları Anadolu’ya..”

Başkan Gözgeç, Bakü’de düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası’nın ardından olimpiyatlar için son seçme olacak olan kalifikasyon maçlarını planlananın aksine İstanbul yerine başka bir şehirde yapmayı düşündüklerini söyledi.
Gözgeç, “Malesef İstanbul’da spora beklenen ilgi gösterilmiyor. Konaklama masrafları da çok fazla. Biz, daha çok seyircinin geleceği bir şehirde bu şampiyonayı yapmak istiyoruz. Bu şehir Samsun, Erzurum ya da Trabzon olabilir.” diye konuştu.
Eyüp Gözgeç, son olarak Türkiye’nin boksta ağırsıklette başarılı olamadığını ifade ederek, “Malesef ülkemizde ağırsıklette boksör yetişmiyor. Bunda en büyük etken biyolojik ve anatomik.” ifadelerini kullandı.

 

CİHAN

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER Perinçek, Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır! Türkiye […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Büyükşehir
23 Mart 2024
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi & Wagner” Gala Konser

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, “Giuseppe Verdi & Richard Wagner” Gala Konseri ile, 30 Mart 2024 günü Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverle buluşuyor… İtalyan operasının babası olarak bilinen Giuseppe Verdi ve Alman opera literatürünün en büyük bestecisi olarak anılan Richard Wagner’in tezatlıkları ve ortak noktalarının buluştuğu konserde, bu iki bestecinin şan […]