Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

İSİMLERİ İLE DEVLEŞEN MA®KALAR

Yayınlanma:
ABONE OL

 

İSİMLERİ İLE DEVLEŞEN MA®KALAR

Ticari itibarımız ve geleceğimizin garantisi olan markalar artık firma sahiplerinin isimleri ile büyüyor.

Konu hakkında bilgi veren Genel Müdür Yardımcısı Cumhur AKBULUT, “Ülkemizde son zamanlarda markalaşma ve markalı ürünlerle ticaret yapma konusunda artan bilinçle birlikte markaların değeri, konumlandırılması, marka isimlerinin önemi ve bununla birlikte tescil süreçlerinde sıkıntı yaşamadan markalaşmak en önemli hususlardan biri haline geldi.

Rekabetin her alanda kıyasıya yaşandığı bu dönemde firmalar zamanla mücadele edip bir yandan ürünlerin tescil süreçlerini beklerken diğer taraftan da ürünlerin demode olması, taklit edilmesi gibi önemli sorunlarla da uğraşmak durumunda kalıyorlar.

Ticari açıdan bu riskleri en aza indirmek veya ortadan kaldırmak yine ticari bir beceri veya öngörü gerektirmektedir. Ülkemizde bu konu ile ilgili olarak son zamanlarda gözle görülür bir şekilde artış gözlenmektedir. Firma sahipleri ürünlerini piyasaya sürmeden önce ürünlerini çağrıştıracak veya akılda kalıcı jenerik isimler bulma konusunda olduğu kadar taklitle mücadele konusunda da son derece titiz ve üretken davranış sergiliyorlar.

Bununla birlikte kendi isimleri ile markalaşma konusunda son zamanlarda ciddi bir emek ve yatırım sarf eden Celal Birsen; Sabri Özel; Ramazan Bingöl; Faruk Saraç; Adil Işık; Kemal Tanca gibi bilinen isimlerin yanı sıra dört binden fazla firma marka ismi olarak kendi isim ve soyadlarını kullanıyor. Firma sahiplerinin markalaşma ve tescil sürecinde yaşanabilecek benzerlik, itirazlar veya süreçlerin uzamasından doğacak ticari kayıpları ortadan kaldırma için isim soy isimlerini tescil ettirme kararlarındaki en büyük etken; Türk Patent Enstitüsünün tescil süreçlerinde ki karar verme kriterlerinin başında kişinin nüfus cüzdanında yazan adını soyadını marka olarak alabilme öncelik hakkına sahip olması tabii ki çok büyük önem taşımaktadır.

 

Her gün başvurusu yapılan 3 marka’ dan 1 ‘i tescil edilemiyor.

Başarı ve istikrarı yakalayan firmaları izlediğimizde, yapılan çalışmaların başında marka oluşturma stratejisinin yer aldığını görürüz. Firmaların oluşturdukları markaları yasal olarak koruyabilmeleri ve bu işlemlerini doğru iş ortakları ile yapmaları, ticari gelecekleri için çok önemlidir…

İşletme sahiplerinin ticari beklentileri doğrultusunda yaptıkları reklam ve pazarlama giderlerine bakıldığında; tüm bu yatırımlar için harcanan paralara, emeğe ve zamana karşın, markalarını yasal olarak koruyabilme konusunda aynı duyarlılığı ve özeni gösteremediklerini görüyoruz.

Birçok firma sahibinin bilinçsizlik ya da, yalnızca maliyetleri göz önünde bulundurarak iş yaptırma düşünceleri ile ehliyetsiz ellere teslim ettikleri tescil işlemlerinde sağlıklı bir araştırma sürecinin gerçekleştirilmesi veya belge alabilecek bir marka için başvuruya yönlendirilmediklerinden dolayı neticede zarara uğradıklarını ve belge alamadıklarını görüyoruz.

Bu düşünce ve söylemlerimizi doğrulayan enstitüsün kayıtlarına baktığımızda; Yapılan araştırmalar çok açık bir şekilde gösteriyor ki Türk Patent Enstitüsüne yapılan başvuruların ortalama % 40 ‘ı gerek yanlış başvurudan gerekse takipsizlikten dolayı belge alamıyor.

Uzun bir süreci kapsayan marka tescili işlemlerindeki takip ve bilgilendirmelerin yanı sıra markaların, tescil başvurularının yapılmadan evvel uzman kişiler tarafından değerlendirilerek ve araştırılarak tescil kriterlerine uygunluğunun onaylanması ve sonrasında işlemlerin başlatılması daha da önemli bir husustur.

naî Mülkiyet Haklarınızın tescili ve korunması konusunda mutlaka, konusunda uzman marka ve patent vekilleriyle çalışın”dedi..

 

 

 

VELİ YILDIZ; DURSUN MERMER; MUSTAFA KIR; KADİR AKÇİÇEK; NİHAT BALCI; EKMEL DAĞLI; MİRZA KAYA; MEHMET MUTLU; CENGİZ BESLER; HAMZA TAN, MUSTAFA RUA; MUAMMER PULAT; RAMAZAN BUĞUR; TALAT ÇAĞDAŞ; CELAL KARAŞAHİN; HÜSEYİN GEDİZ; YAŞAR ÖZDEN; OSMAN KARACA; REMZİ TAMER; HAYDAR BOZ;

 

ŞEVKİ ALTUNTAŞ; NAZMİ ÖĞÜT; AHMET UYAN; ERDAL OĞUZ; AHMET KONUK; SERMET ASLAN; MUSTAFA ŞAHİN; NEVZAT KIRMIZIGÜL; İHSAN ÖZÇELİK; FARUK KARACA; TEVFİK SAĞLAM; BURHAN TARLABAŞI; FARUK ÇAM; DURSUN ÇAKIRCI; YUSUF DİRİL; HASAN ÖZCAN; FEHMİ DÖNMEZ; ABDİL ÜNLÜ; ALİ AKÇAL; SELAHATTİN OBUT; YUSUF GÜZEL; CEMİL İŞCAN; GÜLER YILMAZ; FAHRETTİN SIRLIBAŞ; MUSA KOYUNCULAR; MEHMET AKTAŞ; İBRAHİM AKIN; KAMİL ALTINBAŞ; TURGAY ARIĞ; RAĞIP ASLAN; MÜNİR ASLAN; ŞEREF AŞÇI; VEYSEL ÇETİNLER; HASAN TEZVARAN; HALUK KILIÇARSLAN; HÜDAVER PAKİŞ; ÖZCAN KARAUSTA; CANER ALTINLI; MEHMET AKBURAK; ATİLLA İREN; RAMAZAN ÖZEL; MEHMET FATİH BAL; İRFAN HAMZA ALPDAĞ; SELÇUK AYANOĞLU; CELAL KÖROĞLU; ALİ ÖZMEN; ATİLLA YILMAZER; SEVİNÇ ÖZEN; BAHRİ RENDECİ; ZEKİ NAYKI; TEVFİK TEZCAN; KEMAL DERE; İBRAHİM ER; ALİ BIYIK; YILMAZ SERTBARUT; İRFAN SARI; BURHAN COŞKUN; MUSTAFA GÜLLAÇ; HALİS ALTUN; ALİ OĞAN; MAHMUT BARIŞ MOLA; ÖZDEMİR YILDIRIM; OSMAN MUTLU; İBRAHİM KÖKÇELİK; ERGÜN ATICI; İSMAİL YİĞİT

; VEYİS ŞANLI; RAMAZAN TÜRKHAN; RUŞEN TEKİN; NİYAZİ MANAV; SUAT SABUNCU; NEVZAT ONAY; MUSTAFA SERPİL; SEFER YILDIRIM; BÜLENT GÜLEN; ……….. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]