Slot Giriş

Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

CHP İstanbul yeni İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı…

Yayınlanma:
ABONE OL

CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda görev deşimi!

CHP Merkez Yönetim Kurulu tarafından İstanbul İl Başkanlığı’na atanan Oğuz Kaan Salıcı, CHP İstanbul İl Merkezi’nde düzenlenen törenle görevi, mart ayından bu yana iş başında bulunan Bahri Şahin’den teslim aldı. Törene, Milletvekilleri Süleyman Çelebi, Oktay Ekşi, Sedef Küçük ve Ferit Mevlüt Arslanoğlu da eşlik etti.

 

Devir teslim töreninde konuşan Bahri Şahin, CHP İstanbul İl Başkanlığı görevini 1980’den bu yana devralmış en genç il başkanı olduğunu ifade ederek, “Şimdi bu görevi, daha genç olan pırıl pırıl, parlak, aydınlık bir siyasi kariyeri olan, partimizi ve İstanbul il örgütümüzü çok daha iyi noktalara taşıyacak olan arkadaşım Oğuz Kaan Salıcı’ya devretmekten onur ve şeref duyuyorum” dedi.

 

Şahin, CHP’lilerin iktidar olmak için var güçleriyle çalışmalarının son derece önemli olduğunu belirterek, “Herkes bu anlayış ve bu bilinçle yeni başkanımız ve ekip arkadaşlarının etrafında kenetlenmesi, onlardan gelecek her türlü görevi eksiksiz yerine getirmesi şarttır, sorumluluktur. Tüm ekip arkadaşlarımızdan bu konuda özenli ve dengeli davranış bekleriz” diye konuştu.

 

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, “Hedefimiz, 2014’teki belediye seçimlerinde başarı göstermek. Herkesi kucaklayan bir anlayışla, İstanbul’u yönetmeye talip olabilirsek, İstanbul’u alırız, Türkiye’yi Genel Başkanımıza hediye ederiz, Sayın Genel Başkanımızı başbakan yaparız” dedi.

 

Oğuz Kaan Salıcı, CHP’de her zaman iyi şeylerin yapıldığını, fakat bunların bazen iyi şekilde anlatılamadığını ifade ederek, “Bunlar olabilir. Önemli olan CHP’nin hep birlikte ortaya koyacağı başarıdır. Bu başarıyı ölçmenin de bir tane kriteri vardır. Siyasi partilerin başarıları sandıkta ölçülür” diye konuştu.

 

Ortaya bir hedef koyacağını kaydeden Salıcı, “Bu hedef belli. Önümüzdeki ilk seçim belediye başkanlığı seçimi. Hedefimiz İstanbul İl Örgütü olarak, 2014’teki belediye seçimlerinde başarı göstermek. Bu başarıyı ben tek başıma gösteremem. İstanbul’da 200 bin üyemiz var. Bu üyeler çalışırsa, İstanbul’u da alırız, Türkiye’yi de alırız. Bu 200 bin üyeyi motive edebilirsek, alırız. 200 bin kişilik bu büyük aileyi bir arada tutabilirsek, herkesi kapsayan, herkesi kucaklayan bir anlayışla İstanbul’u yönetmeye talip olabilirsek ve bunun kadrolarını ortaya koyabilirsek, İstanbul’u alırız, Türkiye’yi Genel Başkanımıza hediye ederiz, Sayın Genel Başkanımızı da başbakan yaparız. Benim buna inancım tam” dedi.

 

“Muhalefet etmek CHP için makus bir talih değildir” diyen Oğuz Kaan Salıcı, “Artık muhalefette hizmet etme dönemi CHP için kapanmalıdır. Demokrasilerde, muhalefet önemlidir. Dolayısıyla bundan sonra bizim de Türkiye Cumhuriyeti demokrasisinde muhalefet etmek gibi büyük bir görevi AKP hükümetine devretmek istiyoruz. Artık onlar muhalefet etme şerefine nail olsunlar. Biz o şerefe yeterince sahip olduk” diye konuştu.

 

Parti içerisinde yer alan kadınlara ve gençlere ciddi görevler düştüğünü kaydeden Salıcı, “Biz gençlerimizden liderler yaratmak için burada çalışacağız. 25 yaşında darağacına giden, ama hep 25 yaşında kalan Deniz Gezmiş gibi liderler çıkarmak için bu çalışmayı yapacağız. Bu partinin geçmişine de geleceğine de sahip çıkacağız. Tarihten gelen köklerimizi inkâr etmeyeceğiz. Ama artık 2011 yılında yaşıyoruz. Dünya başka bir yöne gidiyor. Geçmişimizle geleceğimizi harmanlayan bir yönetim anlayışı sergileyeceğiz” dedi.

 

CHP’de yeni bir tüzük hazırlığının olduğunu ve “Tüzük Çalışma Komisyonu” oluşturacağını belirten Salıcı, şunları söyledi: “İstanbul, parti için önemli bir yer. Bu tüzüğün daha demokratik olması için elimizden gelen bütün katkıyı vermemiz gerekiyor. Onun için arkadaşlarımızdan benim ricam, hızlı bir şekilde partinin daha demokratik bir rotaya gitmesi için, bundan sonra her tür seçimde ön seçim olabilmesi için, bizim partinin sosyal demokrat ideallerine yeniden dönebilmesi için elimizden gelen çalışmayı yapalım.”

 

İlgili Haberler

Dünyadan
23 Mart 2024
Perinçek, Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır!

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), başkent Moskova’daki konser salonuna düzenlenen silahlı saldırıda en az 40 kişinin öldüğünü, 100’den fazla kişinin ise yaralandığı olayla alakalı Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek geniş bir açıklama yaparak;  “Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır” dedi. Perinçek açıklamasında;   Moskova’daki terörün arkasında bir tek Biden’ı görebiliyoruz. Üç nedenle: Birincisi, Avrupa’yı Ukrayna savaş […]

İBB Başkan Adayı Murat Kurum Tersane İşçileri İle Bir Araya Geldi
Belediye
22 Mart 2024
İBB Başkan Adayı Murat Kurum Tersane İşçileri İle Bir Araya Geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Tuzla’da Kuzey Star tersanesini ziyaret etti, işçilere seslendi. Konuşmasına “Verilen vaatlerin hatırlanmadığı bir sürece hep birlikte şahitlik ediyoruz.” Diyerek başlayan Kurum, “bu ülke büyüyecekse, bu şehrin sorunları halledilecekse eğer, bu şehre, aziz İstanbul’a ilgi göstermeniz lazım. İstanbul’a sevgi göstermeniz lazım.” sözleriyle devam etti. Kurum, daha sonra birlik ve […]

İBB Başkan Adayı Murat Kurum: Biz Yeniden Refah Partili seçmenimizin oylarına da talibiz
Belediye
22 Mart 2024
İBB Başkan Adayı Murat Kurum: Biz Yeniden Refah Partili seçmenimizin oylarına da talibiz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beyaz TV’deki Gündem Özel programında gazetecilerin sorularını yanıtladı. İstanbul’un algıyla yönetilmeye çalışıldığını belirten Murat Kurum, “Onların umurunda olan balya balya paralar. Öbür tarafı dizayn etmek için, finans bulmak için çalışıyor. Televizyonlara çıkamıyorlar. Bu soruyu sormamaları kaydıyla çıkıyorlar. Çıkın anlatın insanımız aydınlansın. Çok çelişkili açıklamalar yapıyor.” dedi. Murat Kurum, […]

Belediye
19 Mart 2024
CHP Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Özmen: Gazetecilere projelerini anlattı

CHP Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı, Dr. Mithat Bülent Özmen, İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız ve üyeleriyle bir araya geldi. Alibeyköy’deki Seçim Koordinasyon Merkezinde habercilerle buluşan Belediye Başkan Adayı Özmen, projeleri ve Başkan seçildiği taktirde yapacağı icraatler hakkında bilgi verdi. Eyüpsultan Belediyesi’nin yıllardır iyi yönetilmediğini ve kaynakların iyi kullanılmadığını belirten CHP Belediye […]