Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

CHP’li belediyelerden Somali’ye yardım!

Yayınlanma:
ABONE OL

Kılıçtaroğlu’nun Somali ziyaretine destek amacıyla belediyeler organize yardım çalışması yaptılar.

Bayramda Somali’yi ziyaret edecek olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun beraberinde götüreceği gıda malzemelerine katkı amacı ile İstanbul’da bulunan 12 CHP’li belediyenin hazırladığı 75 ton gıda malzemesi CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, CHP İstanbul milletvekilleri ve kampanyayı yürüten belediye başkanlarının katıldığı törenle Kızılay yetkililerine teslim edildi.

 

75 TON YARDIM MALZEMESİ KIZILAY’A TESLİM EDİLDİ

Yardım kampanyasının koordinatörlüğünü üstlenen Kadıköy Belediye Başkanlığında yapılan teslim töreninde ev sahibi olarak konuşan Başkan Selami Öztürk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla harekete geçip Kızılay ile işbirliği yaparak kısa sürede yardım malzemelerini topladıklarını belirterek, Kızılay ve CHP’li belediyelere teşekkür etti.

Kızılay Kadıköy Şube Müdürü Şeref Ekşi de Birleşmiş Milletlerin, Afrika Kıtası ve Somali’yi “kıtlık bölgesi” ilan ettiğini hatırlatarak, uzanan yardım ellerinin insanlık için önemli olduğunu söyledi. CHP’li belediyelerin topladığı yardım malzemelerinin 75 tonu bulduğunu ve bunların kısa sürede yola çıkarılarak ihtiyaç sahiplerine Kızılay eliyle ulaştırılacağını kaydeden Ekşi, CHP’li belediyelere ve yardım kampanyasına katılan vatandaşlara teşekkür etti.

 

Toprak “Bu projenin sahibi CHP’dir”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak da CHP olarak dünyanın bu özel coğrafyasında yaşanan drama sessiz kalmadıklarını belirterek Somali’ye dost eli uzattıklarını belirtti. Toprak şunları söyledi:

“Yardımlarımızı Kızılay aracılığıyla gönderiyoruz. Kızılay’ın başarılı geçmişi ortada, böyle bir yardımı Kızılay ile yapmanın altını özellikle çizmek istiyorum. Bu projenin ilk sahibi CHP’dir. Bu projeyi örnek alan iktidar partisine de teşekkür ediyorum. Önemli olan yardım elinin uzatılmasıdır. Yardımlarımız devam edecek. Bu ilk paketlerin tesliminden sonra da Somali’ye gıda malzemesi göndereceğiz. Ama asıl önemli olan yaşam hakları ortadan kalkma tehlikesinde olan Somali Halkına ve bölgeye Birleşmiş Milletlerin el uzatması, burada kalıcı barışı sağlamasıdır. Bu projeye destek veren Kızılay’a, Belediye Başkanlarımıza ve projenin koordinatörlüğünü başarıyla gerçekleştiren Kadıköy Belediye Başkanımız Selami Öztürk’e teşekkür ediyorum.”

 

Konuşmaların ardından ilk paketi sembolik olarak Kadıköy Kızılay Şube Başkanı Şeref Ekşi’ye teslim eden Toprak, CHP’li belediyeler ve milletvekilleri toplu fotoğraf çekildiler.

 

Teslim törenine, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, milletvekilleri Nur Serter, İhsan Özkes, Kadir Öğüt, Süleyman Çelebi, Mevlüt Aslanoğlu, Sedef Küçük ile Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Sarıyer  Belediye Başkanı Şükrü Genç, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Kadıköy Belediyesi Mahalle Gönüllü Başkanları, Kadıköy Kızılay Kadın Kolları Başkanı Neşe Canyurt da katıldı.

 

Kızılay’ın belirlediği standartlara göre hazırlanan gıda paketlerinde pirinç, toz şeker, un, makarna, bulgur, mercimek, buğday, tuz ve sıvı yağ bulunuyor.

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]