Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Arınç’tan İnternet Medyasına Müjde…

Yayınlanma:
ABONE OL

Başbakan Yardımcısı Arınç, internet medyasına müjde verdi yasal düzenlemelerin yapılacağını söyledi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’tan internet medyasına müjde! İnternet medyasının şikayetçi olduğu TCK’nın 3 ve 4. maddeleriyle ilgili yeni düzenlemeler yapacaklarını söyleyen Arınç, ilan ve reklam girdileriyle ilgili de gerekli adımların atılacağını duyurdu. Gazetecilerin gri pasaportlarını almalarını isteyen Arınç, bu düzenlemeyle vizesiz seyahatin müjdesini verdi.

Bülent Arınç, internet medyasına Balıkesir’den müjde verdi. Arınç, internet medyasıyla ilgili düzenlemeleri yapacaklarını söyleyerek bu konudaki düşüncelerini açıkladı. İşte Arınç’ın o sözleri:

“Özellikle haber portallarını, Basın Kanunu içerisine almak suretiyle o arkadaşlarımızın da Sarı Basın Kartı almasını, ilan ve reklam girdilerinden istifade etmelerini sağlayacağız. 2004′te özgürlükçü bir basın kanunu olarak çıkarttık. Bu güne kadar da bir şikayet gelmedi. 1994 yılından bu yana 16 yıldan bu yana değiştirilmeyi bekliyordu. Onu tamamen yeniledik. İnternet medyası ve basın çalışanlarının özellikle şikayet ettikleri TCK’nın 3 ve 4. maddesi ile ilgili yeni bir düzenleme yapacağız. Bunlar haberleşmenin gizliliğini ihlalden tutunuz, adli soruşturmanın gizliliğini ihlalinden, adli yargılamayı etkilemeyi teşebbüsten, haklarında dava açılan ve çok sayıda gazeteci arkadaşımızın şikayetlerine asgariye indirecek, özgürlükçü ve daha ileri demokrasi anlayışı içinde meclis kapanmadan çıkaramadığımız değişiklikleri bu kez Ekim ayını takiben hemen ele alıp çıkarmak istiyoruz. ”

“BASIN SANSÜR EDİLEMEZ, EDİLMEMELİ”

Basının özgür olması gerektiğini ifade eden Arınç, cezaevindeki gazetecilerle ilgili konuştu ve bu sayının 30 civarında olduğunu söyledi. İşte o açıklamalar:

“Halkın gözü kulağı ve dili basındır. Basını engellemek, görev yapmasına mani olmak, onları basın mesleği ile ilgili konularda gazetecilik yaparken ceza yada tutuklanmasını hiçbir zaman ön görmüyoruz. Ancak tartışmalar sürerken de bugün cezaevinde hükümlü olarak bulunan sıfatı gazeteci olarak 30 civarında insan var. Bunların çoğu Terörle Mücadele Kanunu’na göre hüküm giymişlerdir. Bunlar terör örgütünün propagandasını yapmak, eylemlerine karışmak, örgütün bir takım lojistik desteğini sağlamak gibi suçlamaları içeriyor. Bağımsız Türk Mahkemeleri karar vermiş ve bunlar gazeteci sıfatını taşımalarına rağmen Terörle Mücadele Kanunu’na ayı hareket ettiklerinden dolayı ceza almışlardır. Burada dürüst olmamız lazım. Türkiye terörle mücadele eden bir ülke. 30-40 yıldır bu acıyı içimizde hissediyoruz. En sonda bildiğiniz gibi 13 tane kardeşimiz kahpece, kalleşçe şehit edildi. Bazen sokak ortasında uzman çavuşları katlediyorlar, molotofkokteyli atıyorlar, bir başka yerde de çeşitli terör eylemi yapabiliyorlar. Bu kanun bu nedenle terör örgütünün propagandasının yapılmasını, onun desteklenmesini, ona eylemlerinde kahraman muamelesi yapılmasını yasaklıyor. Dolayısıyla gazeteci arkadaşlarımızın görevlerini yaparken bu kanun hükümlerine uygun davranması gerekir. Hepimizin kalemi var. Kalemi silah olarak kullanmayacağız. Hepimiz görevimizi yapacağız, ama terör örgütüne destek olabilecek, ne bir yazı, ne bir haber, ne bir manifesto içinde olamayacaklar. Terörü kalemimize alet etmeyeceğiz” dedi.

“GRİ PASAPORTUNUZU HEMEN ALIN”

Gazetecilere seslenen Arınç, “Ulusal medya gibi yerel medyada çalışan gazetecilerimizde gri pasaport (görev pasaportu) almaları konusunda İçİşleri Bakanlığı ile anlaştık. Görev dönüşü iade etmemek koşulu ile pasaportlarınızı iki yıl kullanabilirsiniz. Benim dediğime bakın, başka bir şeye bakmayın. O yüzden şimdi hepiniz gri renkli pasaportlarınızı alın, gideceğiniz yere gidin, vize çilesinden kurtulun beyefendi gibi karşılanın o ülkelerde. Başka neler neler yapacağız ama, bütün bombalarımızı buradan patlatmayalım” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Büyükşehir
23 Mart 2024
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi & Wagner” Gala Konser

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, “Giuseppe Verdi & Richard Wagner” Gala Konseri ile, 30 Mart 2024 günü Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverle buluşuyor… İtalyan operasının babası olarak bilinen Giuseppe Verdi ve Alman opera literatürünün en büyük bestecisi olarak anılan Richard Wagner’in tezatlıkları ve ortak noktalarının buluştuğu konserde, bu iki bestecinin şan […]