Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kariyerini kendi çizmek isteyene

Yayınlanma:
ABONE OL

Alternatif Eğitim Fırsatları…Üniversite sınavı nedeniyle geleceğini sadece birkaç saatlik testlerin sonucuna bağlamak istemeyen ve kendisine mutlu olacağı bir meslek seçmek isteyenler için Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarından Akademi İstanbul Moda Tasarımı, Sinema TV, İç Mimarlık ve Halkla İlişkiler ve Reklamcılık gibi potansiyeli yüksek mesleklere sahip olmak için fırsat sunuyor.

Doğru meslek seçimi mutlu bir iş hayatı geçirmek için en önemli ölçütlerden birisi. Ne yazık ki ülkemizde pek çok gencin kariyeri birkaç saatlik üniversite sınavları sonucunda belirleniyor.  Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarından olan Akademi İstanbul, güçlü eğitmen kadrosu ile gençlerin içine girdikleri kısır döngüden çıkmalarına yardımcı oluyor.

İki yıllık Moda Tasarımı, Sinema TV, İç Mimarlık ve Halkla İlişkiler ve Reklamcılık sertifika programları ile gençler tarafından çok rağbet gören bu meslekleri seçme imkanı sunan Akademi İstanbul, bugüne kadar Hayko Cepkin, Ezgi Mola, Gökçe Bahadır, Gökhan Özen, Paşhan Yılmazel, Sinan Çalışkanoğlu ve Emrah Elçiboğa gibi pek çok tanınan oyuncu ve sanatçının yanı sıra Didem Gerdanerli gibi Dolce Gabbana’nın  tasarım bölümünde çalışan mezunlara sahip.

İstanbul Beyoğlu’nda bulunan eğitim binasında tam zamanlı olarak yürütülen eğitim programları çerçevesinde alanında uzman eğitmen kadrosu ile hizmet veren Akademi İstanbul’un Genel Müdürü Artun Balcıoğlu “Biz öğrencilerimize mutlu olacakları mesleklere hayattan kopmadan sahip olmaları için çalışıyoruz. İstiklal Caddesi’nde bulunan eğitim merkezimiz sayesinde öğrencilerimiz alanında uzman eğitmenlerimizin verdiği derslerle kendileri iş hayatına hazırlayabiliyorlar” diye konuştu.

Akademi İstanbul’un eğitim kadrosunda Dondurmam Gaymak Filmi ile dikkat çeken Yüksel Aksu, ödüllü kurgucu Ayhan Ergürsel, Ödüllü yazar Mario Levi,  İç Mimarlar Odası Genel Sekreteri Sema İşbilir ve modacı Enci Velidedoğlu gibi mesleğinde başarılı ve tanınmış pek çok kişi bulunuyor.

 

Kendinizi de Unutmayın!

Yoğun sınav temposundan bunalan ve yaz aylarını kendi özel zevkleri doğrultusunda değerlendirmek isteyen öğrencilerimize ortalama 1-2 aylık Fotoğrafçılık, Konuşma Sanatı ve Diksiyon, İnsan Kaynakları, İspanyolca ve Fransızca gibi hobi kurslarımızı öneriyoruz. Fotoğrafçılık kurslarımıza katılan kursiyerlerimiz oluşturdukları sosyal grupları ile çıktıkları dış mekan çekimleri ve katıldıkları portre çekimlerinin sonunda profesyonel fotoğrafçılık kursumuza da devam ediyorlar.

 

 

Günümüzde kurumsal firmalar seçeceği elemanlarını akademik donanımlarının yanı sıra kişisel gelişimleri için neler yaptıklarını boş vakitlerini nasıl değerlendirdiklerini hobileri aracılığı ile tanımlamaya çalışıyorlar. Sosyal ve gelişime açık olan kişiler kurumlar tarafından daha çok tercih ediliyor. Akademi İstanbul gerek eğitimleri gerekse etkinlikleri ile bu anlamda gençlere eğitimin yanı sıra sosyal ve dinamik bir ortam sağlamaktadır.

İlgili Haberler

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Çocuk
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Eğitim
26 Mart 2024
EZBERCİ EĞİTİM

İsterseniz önce “Eğitim nedir?” onun bir tanımını yapalım. Eğitim: Bir insanın; duygusal, bedensel, zihinsel olarak sahip olduğu yeteneklerini belirlenen amaç doğrultusunda geliştirmektir. Kısacası eğitim, ülke insanını en iyi şekilde yetiştirmektir. Eğitim, hayat boyu devam eder, ömür boyudur. Eğitim, sürekli devam eden bir süreçtir. Ne kadar eğitim, o kadar gelişmişliktir. Bir ülke, eğitimi kadardır. Bu kadar […]

Eğitim
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]