Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Vergisini ödedi, plaketini aldı.

Yayınlanma:
ABONE OL
Vergisini ödedi, plaketini aldı.

Teknik Yapı, Vergi Listesinde İlk 10’a Girdi
İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı, ödediği vergilerle ülkesine katma değer yarattığı için Anadolu Kurumlar Vergi Dairesi’nin Kurumlar Vergisi mükellefleri arasında yer alan Teknik Yapı’ya şükran plaketi verdi.
Anadolu Kurumlar Vergi Dairesi’ne bağlı yaklaşık 5 bin kurumlar vergisi mükellefli içinde ilk 10’a giren Teknik Yapı, küresel ekonomik krizin etkilerini hissettirdiği bugünlerde kurumsal görevini vergisini ödeyerek gerçekleştirdi.
İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı’nın değişik vergi türlerinden toplam 3.892.533 mükellefi bulunduğuna dikkat çeken İstanbul Vergi Dairesi Başkanı Mehmet Koç, bağlı bulunduğu vergi dairesi mükellefleri arasında dereceye giren Teknik Yapı’nın ülke kalkınmasına önemli bir katkıda bulunduğunu açıkladı. Mehmet Koç “küresel ekonomik krizin etkilerini hissettirdiği bugünlerde ülke kalkınmasına katkıda bulunan mükelleflerimize birer şükran plaketi takdim etmekten büyük mutluluk duymaktayız. Çalışan, üreten, kazanan ve vergisini ödeyerek 70 milyon vatandaşımızın hakkını da gözetmiş olan tüm mükelleflerimize, teşkilatımız adına teşekkür ediyor ve vergi idaresi olarak bu mükelleflerimizin işlerini kolaylaştıracak her şeyi derhal yerine getirmeyi bir borç biliyoruz” açıklamasında bulundu.
Şükran plaketini İstanbul Vergi Dairesi Grup Müdürü Mustafa Dakın’dan alan Teknik Yapı Başkanı Nazmi Durbakayım inşaat sektöründe faaliyet göstermenin sadece dört duvar yapmaktan ibaret olmadığını ‘Teknik Yapı amblemi altında yükselen her binanın ülke ekonomisine de katkı sağladığını’ belirtti. Teknik Yapı’nın gittiği her bölge spor, sanat, kültür eğitim ve istihdam bakımından da kalkındırmayı amaçladığına dikkat çeken Başkan Durbakayım, “Devlete olan ekonomik yükümlülüğümüzü yerine getirerek, daha geniş kitlelerin yol, su elektrik, sağlık gibi kamusal ihtiyaçlarının karşılanmasında pay sahibi olmaktan gurur duyuyorum” dedi.
Şükran plaketini veren Anadolu Uygulama Grup Müdürü Mustafa Dakın ise Teknik Yapı’nın 2008 yılında beyan ettiği gelire bağlı olarak tahakkuk eden vergi miktarı ile Anadolu kurumlar Vergi Dairesi’nin en seçkin mükellefleri arasında yer aldığını ifade etti.
Teknik Yapı’nın elde ettiği geliri her zaman işbirliği yaptığı kurum veya kişilerle paylaştığını söyleyen Başkan Durbakayım, devlete olan ekonomik yükümlülüğün ise ödenen vergi ile yerine getirildiğini belirtti.

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI Türkiye’de özellikle son yıllarda […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Çocuk
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]