Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

İstanbul CHP’den Balbay ve Haberal’a destek

Yayınlanma:
ABONE OL

CHP İstanbul İl Başkanlığı, tutuklu vekillerden Mustafa Balbay ile Mehmet Haberal’a destek olmak amacıyla basın toplantısı düzenledi. 39 ilçe başkanı, kadın kolları ve gençlik kolları ile partililerin katılımıyla CHP İstanbul İl Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında tutuklu vekillere destek açıklamasını CHP İstanbul İl Başkanı Bahri Şahin okudu.

İşte CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından yapılan o açıklama:

“Kamuoyuna…

12 Haziran 2011 genel seçimleri ile halkın iradesi sandığa yansımış ancak TBMM’ne yansımasının önüne geçilmiştir. Her şeyin üstünde olması gereken halkın iradesi ve hukukun üstünlüğü ilkeleri çiğnenerek, 8 milletvekilinin mazbataları verilmesine karşın özgürlükleri verilmemiştir.

Bu 8 kişiden ikisi, Cumhuriyet Halk Partisi’nden milletvekili seçilen arkadaşlarımız Prof. Dr. Mehmet Haberal ile gazeteci-yazar Mustafa Balbay’dır. CHP olarak süreci hep beraber yaşadık, biliyoruz. Savcılık makamı ve YSK onların adaylık başvurularının önünde bir engel bulunmadığı yönünde görüş belirtmiştir. Milletvekili olabileceklerine dair belge vermiştir.

Çünkü Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay hakkında alınmış bir mahkûmiyet kararı yok. Seçim sürecindeki yargılanmalarında da aksi yönde bir mahkeme kararı alınmadı. Ne zaman ki halkın iradesi sandığa yansıdı; üç satırlık gerekçelerle tutuklanan arkadaşlarımız dokuz sayfalık gerekçelerle özgürlüklerinden alıkonuldu.

Şu bilinmelidir ki CHP olarak bizim istediğimiz bir af değildir. Bizim, bu milletvekilleri yargılanmasın diye de bir talebimiz hiçbir zaman olmamıştır. Bizim istediğimiz sadece Haberal ve Balbay’ın kendilerini milletvekili seçen Zonguldaklı ve İzmirli seçmenleriyle buluşmasıdır. Onların beklentilerine yüce meclis çatısı altında yanıt vermesidir. Bu süreçte ilgili mahkemeler onları yargılamaya devam edebilir. Bizim adalete ve yargıya müdahale girişimimiz söz konusu değildir ve olamaz.

Şunu biliyoruz ki bu mahkeme sürecinde, tutukluluk halleri makul süreleri aşarak bir mahkûmiyete dönüşmüştür. Milletvekili seçilenlerin serbest bırakılmaması ise bu süreci bir tutsaklığa dönüştürmüştür.

Rehin alınan sadece Prof. Dr. Mehmet Haberal ve gazeteci-yazar Mustafa Balbay değil, doğrudan halkın iradesidir. Hiçbir demokratik ülke başbakanına yakışmayacak bir üslupla “ister gel ister gelme” diyen Başbakan hafızasını tazelesin ve şunu hatırlasın: Bugün milletvekilleri rehin alınan CHP, geçmişte aynı durumda olan kendisinin yolunu açmış, halkın iradesini meclise taşınmasına destek vermişti.

Başbakan Siirt seçimlerini enişte olduğu için değil demokrasinin gereği olarak kazanmıştı ve CHP bundan hiçbir zaman vazife çıkarmamıştı. CHP onlar gibi fırsatçılık yapmamıştı.  Başbakandan beklenen elbette ki bu demokrasi dersine karşılık bir diyet ödemesi değil halkın iradesine saygı duymasıdır.

Ancak Adalet Bakanının başkanlığını yaptığı HSYK eliyle dağıtılan adalete, adalet demek mümkün değildir. Kararlarını hukukun evrensel ilkelerine ya da anayasaya göre değil de iktidar sahiplerinin çıkarları doğrultusunda veren yargıçların görev yaptığı bir ülkede demokrasiden söz edilemez. Demokrasiyi, cumhuriyeti ve insan haklarını savunmayı ilke edinen Cumhuriyet Halk Partisi olarak, halkın seçtiği milletvekillerinin yemin etmesine izin vermeyen, antidemokratik ve hukuk dışı uygulamaların parçası olmamız beklenemez.

Halkın açık iradesine rağmen yemin etmeleri engellenen arkadaşlarımız için parti yönetimimiz tarafından alınan Meclis Grubunun yemin etmeme kararını destekliyoruz. Bu destek sadece İstanbul İl Örgütü olarak değil CHP’nin 81 il örgütü tarafından verilmektedir. Şu anda Türkiye’nin dört bir yanındaki il başkanlarımız da kentlerindeki medya karşısında bu anti-demokratik tavra karşı seslerini yükseltiyor.

Parti yönetimimizin her zeminde sivil diktaya gidiş ve bu sürecin birinci dereceden sorumlusu olan iktidar partisiyle de sürdürdüğü kararlı mücadeleyi destekliyoruz. Herkesin sorumluluğunu yerine getirmesini istiyor ve bekliyoruz. Partimizin aldığı bu onurlu ve saygın kararı, tüm İstanbul örgütümüzle birlikte desteklediğimizi kamuoyunun bilgisine sunuyoruz” şeklinde ifade edildi.

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Belediye
06 Nisan 2024
Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen görevine başladı

Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen mazbatasını aldıktan sonra gerçekleştirilen devir teslim töreninin ardından görevine başladı. Törende görevini güvenli ellerden teslim aldığını vurgulayan Başkan Özmen, “Benim size çok özel bir teşekkürüm var, bu süreç başladığından beri çok güzel, barış içerisinde, saygı içerisinde, çok huzurlu, çok medeni bir süreç oldu. Bundan sonra da böyle olacağından […]

Ataşehir
06 Nisan 2024
Ataşehir’de yeni belediye başkanı Onursal Adıgüzel göreve başladı..

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde, Ataşehirli seçmenlerin yüzde 56.39 oranında oyunu alan Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı Onursal Adıgüzel, Ataşehir Belediyesi’nin yeni Başkanı oldu. 2009 yılında kurulan ilçenin 4. dönem Belediye Başkanı olarak görevini yapacak olan Onursal Adıgüzel, Ataşehir’deki seçimi en yakın rakibinden 52 bin 722 oy fazla alarak kazandı. 139 bin 009 oy alarak […]