Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Taşyürek, sandıkta kazanılan seçimi masada kaybedemeyiz

Yayınlanma:
ABONE OL

12 Haziran’da yapılan milletvekilliği genel seçimlerinin ardından İl Seçim Kurulu, İstanbul’daki üç seçim bölgesine ilişkin milletvekilliğine seçilenleri gösterir tutanakları açıkladı. 1.Bölgede siyasi partilerin milletvekilliği sayılarında bir değişiklik olmadı.

Özellikle MHP’nin 1.bölgede yaptığı bazı itirazlar sonucunda bazı maddi hatalar düzeltilmesine rağmen sonuç değişmedi. AK Partinin 16.sıra adayı 1984 doğumlu Muhammed Bilal Macit, milletvekili seçilenleri gösterir tutanakta yer alarak milletvekilliği kesinleşti.

Hem bu konuda hem de 1.Bölge seçim sonuçları hakkında görüşlerine başvurduğumuz AK Parti 1.Bölge Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Abubekir TAŞYÜREK, AK Parti Milletvekillerinin mazbatalarının 21 Haziran Salı günü, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda aldıklarını belirterek “Böyle bir tartışma aslında başından beri anlamsızdı.

 Biz 12 Haziran gecesi elimizdeki verilere göre yaptığımız hesaplarda 16 milletvekilini kazandığımızı hesaplamıştık” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal’ın, “ilçe seçim kurullarına yaptıkları itirazların kabul edildiğini, partisinin İstanbul 1. Bölge’den bir vekil daha çıkardığı” şeklindeki iddialarını da “hayretle ve yönlendirme amaçlı” olarak gördüğünü ifade eden Abubekir TAŞYÜREK,  “Biz belge ve bilgilere dayalı olarak konuşur ve hakkımızı savunuruz. Sandıkta kazandığımız seçimi, masada kaybetmeye niyetimiz yoktu” şeklinde görüşlerini açıkladı.

“Gümrük kapılarında geçerli 120 bin oyun yüzde 61’ini AK Partinin aldığını, bunun da 74 bin oy demek olduğunu” belirten Abubekir TAŞYÜREK, “CHP’ye 31 bin, MHP’ye de 9 bin oy çıktığı” söyledi. Gümrük oyları dağıtımında AK Partiye İstanbul 1. Bölgede 5 bin 100, MHP’ye ise 480 civarında oy geleceğinin hesabını bu işin taraflarının rahatlıkla yapması gerektiğini ifade etti.

            Birinci bölgede seçim sonuçları hakkında da görüşlerini de açıklayan AK Parti 1.Bölge Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı ve İBB Meclis Üyesi Abubekir TAŞYÜREK şunları söyledi.Bölgemizde tüm birimlerimizle dinamiklerimizi harekete geçirerek yaptığımız çalışmalar sonucunda, milletimizin de teveccühüyle 2009 yerel seçimlerinde % 44,2 olan oy oranımız, 12 Haziran 2011 Genel Seçimlerinde % 48,3 ‘e yükselmiş, Kadıköy ve Adalar İlçeleri dışında bütün ilçelerimizde CHP’nin önünde seçimi tamamlama başarısı göstermiş bulunuyoruz.

Bu başarımızın baş mimarı hiç şüphesiz Sayın Başbakanımızdır. Siyasetin de bir erdem mücadelesi olabildiğini herkese gösteren sayın İl Başkanımızın başkanlığındaki il teşkilatımızın, İlçe teşkilatlarımızın, bölge ve ilçe SKM birimlerimizin ve her yönüyle donanımlı kişilerden oluşan sayın adaylarımızın çalışmalarının başarımızdaki önemli payı da herkesçe bilinen bir gerçektir” dedi.

12 Haziran 2011 Milletvekili Genel Seçimlerinde; “kendisine tevdi edilen 1. Bölge SKM Başkanlığı görevinin öneminin şuuruyla, kardeşlik, işbirliği ve dayanışma anlayışıyla, teşkilatlarının ve adaylarının üst düzey moral ve motivasyonla çalışmalarını sağlayarak, bütün bölgesel dinamiklerin harekete geçirildiğini” vurgulayan Abubekir Taşyürek, “şahsıma inanarak ve güvenerek tevdi edilen bu görevin, başarıyla tamamlanmasından dolayı 1.Bölge SKM Başkanı olarak onur ve gurur duyduğunu da “ belirtti.

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Belediye
06 Nisan 2024
Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen görevine başladı

Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen mazbatasını aldıktan sonra gerçekleştirilen devir teslim töreninin ardından görevine başladı. Törende görevini güvenli ellerden teslim aldığını vurgulayan Başkan Özmen, “Benim size çok özel bir teşekkürüm var, bu süreç başladığından beri çok güzel, barış içerisinde, saygı içerisinde, çok huzurlu, çok medeni bir süreç oldu. Bundan sonra da böyle olacağından […]

Ataşehir
06 Nisan 2024
Ataşehir’de yeni belediye başkanı Onursal Adıgüzel göreve başladı..

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde, Ataşehirli seçmenlerin yüzde 56.39 oranında oyunu alan Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı Onursal Adıgüzel, Ataşehir Belediyesi’nin yeni Başkanı oldu. 2009 yılında kurulan ilçenin 4. dönem Belediye Başkanı olarak görevini yapacak olan Onursal Adıgüzel, Ataşehir’deki seçimi en yakın rakibinden 52 bin 722 oy fazla alarak kazandı. 139 bin 009 oy alarak […]