Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Tekin:Kurultayı delegeler değil, milletvekili olamayanlar istiyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, kurultayı delegelerin değil, milletvekili olamayanların istediğini söyledi. Tekin, “CHP yoluna devam ediyor, hiçbir sorun yok. Sadece ve sadece ‘Niye vekil olamadım’ diyen arkadaşların mücadelesi var.” dedi.

Gürsel Tekin, Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde kurucu başkanı olduğu Cumhuriyet Halk Evleri’nin (CHE) yıl sonu şölenine katıldı. Tekin, çıkışta gazetecilerin sorularını cevapladı. Kurultayın parti içi demokrasi olduğunu söyleyen Tekin, “Elbette kurultay istenebilir. 650 delege getirirsiniz tartıştırmadan bu kurultay yapılabilir. Doğruluğu ne kadardır bilmiyorum ama gazete sayfalarına bakıtğımızda daha 8 ay içerisinde birbirlerini boğazlayanların tamanının bir ittifak üzerindeler. Gürsel Tekin üzerinde ittifak etmeleri beni sevindiriyor. Ben bu son 5 ay içerisinde genel başkanıma ve partime katkı sunmaktan başka bir şey yapmış değilim. Ne oldu da böyle oldu. Demek ki çok doğru şeyler yapıyormuşuz.” şeklinde konuştu.

“CHP’nin ekseni kaydı.” şeklindeki söylemlere katılmadığını dile getiren Tekin, “Salondaki insanları gördünüz. Bu insanlarla bütünleşmek eksen kaymasıysa buna sonun akadar devam edeceğiz. CHP bir çınar, geleceğine hiçbir şey olmaz. Nasıl ki bu zamana kadar devam etmişse bundan sonra da devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

CHP’de 1992’den bu yana 15 kurultay geçiridğini hatırlatan Tekin, “Bu kurultaylar keşke partideki bütün bu sorunları çözebilseydi. 16.’sı da olabilir. Fakat, kurultayın olacağını zannetmiyorum. Bu güne kadar kurultay talep etmesi gereken il başkanlarımızın böyle bir talebi olmadı. Sadece milletvekili olamayan arkadaşların talebi var. CHP’de hiçbir sorun yok sadece ve sadece ‘niye vekil olamadım’ diyen arkadaşların mücadelesi olabilir ona da saygı duyarız. Ama bunu televizyon kanallarında tartışmadan yaparlarsa daha çok saygı duyarız.” dedi.

Bir eksiklik varsa ise hesap vereceklerine de değinen Gürsel Tekin, 25 yıldır çözülmeyen sorunların 4 4aylık yönetime “Neden çözemediğiniz” şeklinde sorulmasını insafsızlık olarak değerlendirdi.

Yüzde 30’u aşamazzam istifa ederim sözlerinin de gerçeği yansıtmadığını aktaran Tekin sözlerini şöyle tamamladı: “Bu eleştiriler geliyor. Özellikle kendi arkadaşlarımdan bu konuda eleştiri almaktan beni üzüyor. Siyasi partilerin amacı iktidar olmaktır. Siyasi partiler maca çıkarken biz yenileceğiz diyen bir takım takım kaptanı düşünebilir misiniz? Bu eleştirilerin hiç biri doğru değildir. Yine aynı iddiaların arkasında olacağım. Önümüzdeki süreçtede büyüyen bir CHP olacak.”

İSTANBUL CHA

 

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]