Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Mezunlar geleneksel pilav gününde buluştu

Yayınlanma:
ABONE OL

Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu ve Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunları  28 Mayıs 2011 günü  Fakültenin Acıbadem Kampüsünde Geleneksel Mezunlar Pilav Gününde biraraya geldiler.

Bine yakın mezunun buluştuğu başarılı organizasyonda Dekan Prof. Dr. Nazan Erkmen kurumun  sanatçı-idareci ve eğitmen olarak yıllar boyu görev yapan duayen  hocalarına ve kuruma sürekli katkıda bulunan mensuplarına şükran plaketlerini sundu.

Yıllar boyu süren başarılı   eğitimci-idareci- sanatçı nitelikleri ve sanata yaptıkları sürekli katkı ve üstün başarıları ile kurumun prestijini  yükselten duayen sanatçı öğretim üyeleri Prof. Dr. Mustafa Aslıer, Prof. Ergin İnan, Prof. Mustafa Pilevneli, Prof Erol Eti, Prof. Reyhan Kaya ve Prof. Kemal Şen’e şükran plaketleri sunuldu.

Ayrıca  “Tatbiki Sanat Galerisi” nin kurucusu,   1973 Dekoratif Resim Bölümü mezunu Mediha Gerez’e tüm mezunlara eserlerini sergilemek olanağı verdiği ve aynı çatı altında toplamayı başardığı için; Kurumun PR ve basın tanıtım faaliyetlerini gönüllü olarak yürüten  ve kurumun başarılarını  topluma  tanıtan 1968 mezunu Grafik Sanatçısı Erol Ünal’a ve basındaki haberleri ile sanatı ve sanatçıyı sürekli  destekleyen  “Kadıköy Life” Dergisi sahibi ve editörü Kadir Toprakkaya’ya  şükran plaketleri  verildi.

50 YIL ÖNCE MEZUN OLANLAR GELENEKSEL MEZUNLAR GÜNÜNDE BİR ARAYA GELDİ.

Ayrıca 1957 yılında kurulan, sanat alanında ülkesini yurt içinde ve yurtdışında temsil eden pek çok önemli sanatçı yetiştirmesi yanısıra,  endüstri sektörüne de ülkenin kalkınmasında büyük rolü olan  öncü  tasarımcıları  yetiştiren  kurumun ilk öğrencileri, bu yıl 50’nci mezuniyet yıllarını kutladılar.

Tekstil bölümünün   Aygül Evin, Güneş Eren,  Olcay Sorgun, Hatice Reyhan Küçük, Ozanay Çağtay, Tuna Şenyücel, Mubin Kırgız, Aydın Eroğlu,  Oğuz Şırvancı, Mehmet Bülbül, Rabia Mat, Günyüz Atamer, Utkan Mehmet Akay; Seramik Bölümü mezunları Elçin Bilgin, Belkis Çelikcan, Yüksel Güner, Teoman Tulga Ertan, Arif Erdoğan Erbert; İç mimarlık bölümü mezunu Uçkın Zıpkınkurt, Mehmet Öztürk; Grafik Bölümü Mezunları Hidayet Bahçeci, Namık Esen, Kemal Şen, Osman Kayhan Yorulmaz, Hüseyin Boylu, Ali Tunç Sokullu; Dekoratif Resim mezunları Adem Ruşen Şahin, Süleyman Tufan Sağlam,  Metin Şahinoğlu, Mustafa Pilavneli, Ercan Tam, İbrahim End Eti, Oğuz Arıburnu, Hatice Seval İskender,  Esin Pilten, Okan Soytürk adına fakülte tarafından  berat hazırlanmış olması takdir gördü.

MARMARA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 116’NCI OKULLA ANLAŞMA YAPTI.

Dekan Prof. Erkmen, bugün 116 uluslararası sanat ve tasarım kurumu ile yapılan anlaşmaların ve bu anlaşmaya bağlı  yapılan çalışmaların, 2006’dan bu yana pek çok gelişmenin öncüsü olduğunu ve 180 öğrencinin yurtdışında eğitim görmesine olanak sağladığını belirtti.

2006’da yapılan İkili Erasmus Socrates anlaşması neticesi  17nci asırda kurulan ve dünyanın en önemli sanat kurumlarından biri olan  Torino, Academia di Belle Arti di Albertina’nın öğretim üyesi ve uluslararası sanat direktörü olan Prof. Salvo Bitonti’nin 17 Ekim 2011’de Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde kurumun ünlü sanatçı öğretim üyeleri ve onların yetiştirdikleri  ünlü öğrencilerinin yapıtları ile bir sergi açacaklarını bildirdi.

Sergiye Resim Bölümü Başkanı ve İtalyan Cumhurbaşkanlığı madalyası sahibi Prof. Gianfranco Rizzi ve öğretim üyesi Prof. Claurio Pieroni, Sahne Tasarımı Bölümü Başkanı Prof. Elisabette Ajani, Prof. Massimo Voghere, Prof. Claudia Esposito, Özgün Baskı bölümü Başkanı Prof. Franco Fanelli, Prof. Daniele Gay, Heykel Bölümü Başkanı Prof. Gianni Busso, Prof. Paolo Serrau, Dekorasyon Bölümü Başkanı Prof. Francesco Preverino, Prof. Monica Saccotlandi, Anatomi Bölümü Başkanı Prof. Fernando Tartagluro, Prof. Roberta Tartaglino ve Rektör Yardımcısı, Ulusal Müze Direktörü Dott Roberto Sandri Giachimo.nun bizzat katılacaklarını bildirdi.

Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu ve Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunlarının büyük buluşması Tekstil bölümünün hazırladığı defile ve müzik bölümünün sunduğu konser ile çoşkulu bir şekilde sona erdi.

 

 

İlgili Haberler

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Büyükşehir
23 Mart 2024
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi & Wagner” Gala Konser

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, “Giuseppe Verdi & Richard Wagner” Gala Konseri ile, 30 Mart 2024 günü Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverle buluşuyor… İtalyan operasının babası olarak bilinen Giuseppe Verdi ve Alman opera literatürünün en büyük bestecisi olarak anılan Richard Wagner’in tezatlıkları ve ortak noktalarının buluştuğu konserde, bu iki bestecinin şan […]