Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Güler Sabancı:“Türkiye’nin AB üyeliği kaçınılmazdır”

Yayınlanma:
ABONE OL

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler  Sabancı DİE PRESSE’ ye konuştu.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Avusturyalı ünlü ekonomist Joseph A. Schumpeter anısına verilen Schumpeter Ödülü’nün almasının ardından Avusturya’nın önde gelen gazetelerinden Die Presse’ye konuştu. Sabancı, “Türkiye, Avrupa’nın Kaderi” başlığı ile yayınlanan röportajda Avrupa Birliği ve Türkiye’de kadınının konumuna ilişkin görüşlerini paylaştı.

Sabancı, röportajda yöneltilen “Fransa ve Avusturya, Türkiye’nin AB üyeliğine çok karşı.  İyimserliğinizi yitirmiyor musunuz?” sorusuna ilişkin olarak “Önemli olan varılacak yer değil, alınan mesafe.  Süreç, sonuçtan daha önemli.  Demokratikleşme ve insan hakları noktasında bu süreç önemli.

Ama AB’ye demokrasi ve rol model olması açısından halen inanıyoruz.  Her ülkenin kısa vadeli iç politikaları olduğunu kabul etmemiz gerekir. Seçimler çok şeyi değiştirebilir. Fransa’da Sarkozy seçildi ve ilişkiler soğudu. Ama yine seçim olacak. Demokrasilerde, sabır gerekir ve iyimser olmak da hepimizin görevidir” yanıtını verdi.

Türkiye’nin ekonomik durumu açısından Avrupa Birliği konusunu değerlendiren Sabancı,  “Avrupa’ da halen bir finansal kriz yaşanıyor. Ulusal borç ile ilgili sorunlar bu krizin bir sonucudur. Ancak Türkiye krizi iyi atlattı. Türkiye’nin gösterdiği büyüme çok cesaret vericidir. Ve demografik gerçekler bizim için açık. 2050 yılında AB’de 70 milyon daha az işçi olacak. AB’ye girme bizim kendi kaderimiz. Bu da AB’nin daha fazla entegrasyona, daha fazla çeşitliliğe, daha fazla enerjiye ve taze kana ihtiyacı var demektir. Aksi takdirde, Avrupa Birliği statik bir müze olur. Türkiye’nin AB üyeliği kaçınılmazdır” dedi.

Avrupa’da Türklere karşı olan bakış açısına ilişkin olarak da Sabancı “Ben, Türkler’in çoğunluğu gibi kendimi bir Avrupa vatandaşı olarak görüyorum.  Bizim Avrupa’da, 700 yıllık bir geçmişimiz var.  Birlikte çalışırsak, hem Avrupa’nın, hem de Türkiye’nin bunun faydalarının yararlanacağı çok açık.  Avrupa şirketleri Türkiye’de yoğun yatırım yapıyor. Bu ilişki örnek bir bağdır” dedi.

Röportajın sonunda ise Güler Sabancı Türkiye’de kadının konumuna ilişkin olarak da görüşlerini şöyle dile getirdi: “Kadınlar için global iş dünyasında çok büyük zorluklar var.  Ama üst düzey yönetici konumundaki kadınlara ilişkin istatistiklerine bakınca, Türkiye’de bu oran yüzde 26, dünyada ise yüzde 20.  Ayrıca Türkiye’nin sahip olduğu bu oran, İngiltere, Almanya ve Fransa’dan da yüksek.  Ama genel olarak, bizim kadınlarımızın sadece yüzde 27’si; Avusturya’da, ise kadınların neredeyse yüzde 70’i çalışıyor. İstanbul ve İzmir’de kişi başına düşen gelir yüksek, farklı. Biz ne zamanki Avusturya’daki kişi başına düşen GSYİH’ya ulaşırız, kadınların işgücüne katılım oranı da o zaman daha gelişir.”

 

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]