Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Dursun Karaca, CKM’de “Anılar ve müzik” konuğu oldu

Yayınlanma:
ABONE OL

Kadköy Belediyesi Müzik Gönüllüleri ev sahipliğinde, 4 Mayıs 2011’de CKM’de düzenlenen “Anılar ve Müzik – 53”’ programının konuğu Sarıyer Eski Belediye Başkan Yardımcısı Bestekar Dursun Karaca oldu.

 

Yapım ve yönetimi Nesibe Müsevitoğlu tarafından yapılan belgesel konserde, bestecinin sanatı ve hayatı ile ilgili bir sohbet gerçekleştirilirken,  yaşam belgeseli de barkovizyonda izleyicilere gösterildi.

Sayısız beste sahibi olan Karaca’nın eserlerini; Necla Yıldırım, Cevat Kondakçı, Şeyda Sevinçli, Ümit Öcal, Canan Koca, Vecdet Gürçay, Esra Turan, Gültekin Çilekar, Ali Rıza Göcen, Gürsel Mercanlı ve Gaye Aksu gibi çok sayıda ses sanatçısı yorumladı.

Geceye konuk olarak katılan Türk Sanat Müziğinin unutulmaz sesi Yaşar Özel, bestecinin iki eserini yorumlayarak büyük bir sürpriz yaptı.

Dursun Karaca’nın tango olarak bestelediği bir eserinde, Yaşar Özel ve Nesibe Müsevitoğlu sahnede dans ettiler.

Tanınmış sanatçılar; Ud’da Osman Nuri Özpekel, Keman’da Aziz Şükrü Özoğuz, Klarnet’de Şükrü Kabacı, Kanun’da Onur Asım Şenocak, Ritm’de Serdar Pişiren saz ekibinde yer aldılar.

 

Şefliğini yaptığı “ÇAYDEF TSM Korosu, Çayeli Vakfı Başkanı A. Fuat Albayrak, Çayeli Dernekler Federasyonu (ÇAYDEF) Başkanı Yılmaz HÜSREV, ÇAYDEF Yönetim Kurulu Üyeleri de besteciyi bu önemli gecesinde yalnız bırakmadılar.

 

ÇAYDEF’in yanı sıra; Edebiyatçı Tekin Gönenç, Besteci+ söz yazarı Sami Derintuna, Besteci Zeynettin Maraş, Besteci Gündoğdu Duran; Ses Sanatçıları Selma Hepgül, Kartal Kaan, Tiyatrocu Bora Ayanoğlu, Film  Yönetmeni  Yusuf Kurçenli, Besteci Sinan Sipahi, Söz Yazarı Münire Aksaray, Sunucu Özer Öztekin gibi ünlüler de konuk olarak katıldılar.

Kadıköy Belediyesi Gönüllü Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi ve Kültür Sanat Sorumlusu Nesibe Müsevitoğlu tarafından, sanatçıya Belediye başkanı adına bir teşekkür plaketi verildi.

İzleyicilerin büyük beğenisini kazanan gece,  tüm sanatçıların birlikte söyledikleri şarkılar ile sona erdi.

 

İlgili Haberler

Büyükşehir
23 Mart 2024
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi & Wagner” Gala Konser

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, “Giuseppe Verdi & Richard Wagner” Gala Konseri ile, 30 Mart 2024 günü Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverle buluşuyor… İtalyan operasının babası olarak bilinen Giuseppe Verdi ve Alman opera literatürünün en büyük bestecisi olarak anılan Richard Wagner’in tezatlıkları ve ortak noktalarının buluştuğu konserde, bu iki bestecinin şan […]

Etkinlikler
14 Mart 2024
AHMET ŞAFAK İMZA GÜNÜNDE OKURLARIYLA BULUŞTU

Sanatçı ve Yazar Ahmet Şafak, son iki romanı Araf Oteli ve Mefkure için düzenlenen imza gününde okurlarıyla buluştu. Turkuaz İsem Akademi tarafından düzenlenen etkinlikte Ahmet Şafak, imza gününe yoğun ilgi gösteren sevenleriyle bol bol sohbet etti. Sanatçı ve Yazar Ahmet Şafak, son iki romanı Araf Oteli ve Mefkure için düzenlenen imza gününde okurlarıyla bir araya […]

Usta sanatçı Müjdat Gezen, 71. sanat yılını Kadıköy’de kutlayacak

Müjdat Gezen Belgeseli ve Söyleşisi 14 Mart’ta Caddebostan Kültür Merkezi’nde Kadıköy Belediyesi, usta sanatçı Müjdat Gezen’in 71. sanat yılını özel bir programla kutlayacak. Müjdat Gezen Belgeseli gösterimi ve söyleşisinin gerçekleştirileceği etkinlikte usta sanatçının ailesi, arkadaşları, öğrencileri de yer alacak. Ücretsiz etkinlik 14 Mart Perşembe günü saat 20.00’de Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. 10 yaşında çıktığı sahneye […]

EFSANEVİ BAROK ORKESTRASI ACCADEMIA BIZANTINA, İSTANBUL VE ANKARA’DA 40.YILINI KUTLAYACAK!

Barok müziğin öncüsü Accademia Bizantina, 40 yıllık bir müzikal yolculuğunun gururunu özel konserlerle kutluyor. Grammy adaylığı ve sayısız prestijli ödülle taçlanmış uluslararası efsanevi topluluk, İstanbul ve Ankara’daki müzikseverleri unutulmaz bir geceye davet ediyor. Barok müzik geleneğine bağlı kalarak eski enstrümanların orijinal seslerine vurgu yapan dünyaca ünlü barok orkestrası Accademia Bizantina, Mart ayında İstanbul ve Ankara’da […]