Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Bağış: yine CHP’ye yüklendi…

Yayınlanma:
ABONE OL

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış, saçı sakalı birbirine karışmış bir Türkiye’yi aldıklarını, sonra berber ustalığı ve titizliği ile damat tıraşı yapar gibi ince ince fazlalıkları kesip atmaya başladıklarını belirterek, ”Bu Devlet Bey ile Kemal Bey’i yanınıza çırak alsanız, omzuna havlu koymayı beceremez, dükkanınızı batırırlar” dedi.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış, Ataşehir Barbaros Mahallesi’nde berberler ve kuaförlerle bir araya geldiği toplantıda, 1 Mayıs’ın daha önceden zulüm, bugün ise bayram olduğunu, Türkiye’nin gerçek bayramları da AK Parti’yle birlikte yaşamaya başladığını söyledi.

AK Parti iktidarında Meclisin aldığı bir kararla 1 Mayıs’ın artık bayram olduğunu yineleyen Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış, ”Eskiden Taksim’e gitmeye kalkanı, ne yapıyorlardı siz daha iyi biliyorsunuz. Bugün iktidarı, muhalefeti, siyasetçisi, işçisi, iş adamı hep birlikte Taksim’e gidip 1 Mayıs’ı kutluyoruz” dedi.

Bu ülkeyi korkularla, vesveselerle yönetmediklerini anlatan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış, şunları söyledi:

”Yıllarca sosyal demokrat geçinen iktidarlar geldi geçti, ama Türkçemizi güzel kullanan, siyasi olarak fikirlerine katılmasak da edebiyatı açısından  önemli olan Nazım Hikmet’in vatandaşlığını iade etmek AK Parti’ye nasip oldu, 1 Mayıs’ı tatil yapmak AK Parti’ye nasip oldu. İlk defa Alevilikle ilgili bilgilerin ders kitaplarına girmesini sağlamak AK Parti’ye nasip oldu. Halbuki insan bekler ki sosyal demokrat partiler CHP, SHP, DSP gibi iktidarlar bu işleri halletmiş olsun. Bize kalmamış olması gerekir. Ama bunların hepsini biz hallettik.”

Berberlerin, en iyi dost, en iyi sırdaş olduğunu, berberlerin en iyi insan esnafı olduğunu, berberleri diğer mesleklerden ayrı tuttuklarını dile getiren Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış, ”Hep takılırız berberlere, geleceği en sağlam sizin mesleğiniz diye. Çünkü insanların saçı sakalı uzadıkça size ekmek parası var. Ama arkadaşlar şaka bir yana bu toplumun nabzını en iyi ölçen meslek grubu vardır: Gazeteci kardeşlerimiz, berber ve kuaförler. Gerçekten bu ülkenin nereden nereye geldiğini çok iyi bilirler” dedi.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış, 9 yıl öncesine bakıldığında Türkiye’nin dünyanın 26. ekonomisi iken bu gün 16. ekonomisine yükseldiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

”Berber ve kuaför arkadaşlarım çok iyi bilirler ki; biz saçı sakalı birbirine karışmış bir Türkiye devraldık. Ama adeta damat tıraşı yapar gibi çok ince, çok hassas bir şekilde bu ülkenin sorunlarını teker teker kesip attık. Bu ülkenin çok daha yaşanabilir, çok daha müreffeh, zengin, çağdaş, şeffaf, demokratik bir ülke olması için 9 yıldır çaba sarf ediyoruz.”

Bunları gerçekleştirirken, milletten, halktan korkmadıklarını, millete başkalarının dediği gibi ‘bidon kafalı’, ‘bunlar göbeğini kaşır’, ‘benim oyumla onun oyu nasıl aynı olur’ demediklerini, milletin içinden çıkıp millete hizmet ettiklerini ve millet için siyaset yaptıklarını söyledi.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış, her berberin bu mesleği icra etmeye karar verdiğinde, önce çırak olarak işe başladığını, sonra kalfa olduğunu, daha sonra da berberlerin usta olduklarını kaydeden Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış, ”Sizlerin sayesinde biz de 3 Kasım’da bu milletin çırağı olduk, sonra işi hemen öğrendik 22 Temmuz’da kalfalık belgemizi aldık. Şimdi de Allah’ın izniyle ustalık belgemizi milletimizden almak istiyoruz. Duvara asıp onun hakkını vermek istiyoruz. Peki, milletle alay eden, millete kem gözle bakan bu muhalefetin ense tıraşını göstermeye var mıyız?” diye konuştu.

”BUNLARIN ELİNE USTURA VERSENİZ, KAMERA ZANNEDERLER”

Türkiye’de son 9 yılda bir kriz yaşatmadıklarını ifade eden Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış, şöyle devam etti:

”Şimdi 12 Haziran’da bize ustalık belgesini vermeye hazır mısınız? Asıl günün sorusu ise şimdi, milletle alay eden, millete kem gözle bakan bu muhalefetin ense tıraşını göstermeye hazır mıyız? Biz bu muhalefet partisinin genel başkanını yanınıza çırak olarak alsanız dükkanınızı batırırlar. Sosyal Sigortalar Kurumuna, zamanında rahmetli Ecevit tutmuş genel müdür yapmış, o güne kadar tıkır tıkır işleyen kurum o günden sonra hep zarar eder olmuş. Bakın bu ‘Çakma Gandi’ var ya, bu genel müdürken SSK’lı kardeşlerim Türkiye genelinde 330 hastaneye gidebiliyordu. Bugün SSK’lı kardeşim 2 bin 700 hastaneye gidebiliyor. Ama inanın bana, bu Devlet Bey ile Kemal Bey’i yanınıza çırak alsanız, omzuna

havlu koymayı beceremez, dükkanınızı batırırlar. Bunların eline ustura verseniz, kamera zannederler. İşleri güçleri kamerayla çünkü. Ama bunlar usturaya jilet değil, kamera takarlar arkadaşlar.”

12 Haziran seçimimin Türkiye için çok önemli olduğunu, 12 Haziran’da artık Türkiye’nin demokratikleşme, şeffaflaşma, çağdaşlaşma konusunda çok farklı  bir boyuta geçeceğini belirten Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış, Türkiye’nin Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşması için Türkiye’nin karanlık günlere geri dönmemesi için, ileri demokrasi, güçlü toplum, güçlü ekonomi, lider ülke, çevre ve markalaşmış şehirler dediklerini söyledi.

”CUMHURİYETÇİ HAKARET PARTİSİ”

Cumhuriyet Halk Partisini, ”Cumhuriyet Çark Partisi” olarak ilan ettiğini hatırlatan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış, şunları kaydetti:

”Çünkü bir gün bir şey söylüyor, ertesi gün vazgeçiyor; bir gün ‘genel af’ diyor ertesi gün vazgeçiyor; bir gün ‘başörtüsüne özgürlük’ diyor, ertesi gün vazgeçiyor; bir gün Kağıthane’ye ‘Kağıttepe’ diyor. Devamlı çark ediyor. Ama artık Cumhuriyet Halk Partisinin ‘Cumhuriyet Çark Partisi’ olmasının ötesinde yeni bir isme kavuştuğunu görüyoruz. ‘Cumhuriyet Hakaret Partisi’ haline geldiler. Artık düpedüz hakaret etmeye başladılar, moralleri bozuldu. Boyalarının döküldüğünün farkındalar, bunlar boyamayı da beceremiyorlar ve vatandaşa çatmaya başladılar. İnsanlara hakaret etmeye başladılar. Ağza alınmaması gereken sözleri ağza almaya başladılar. Yakışıyor mu Türkiye’nin demokrasisine? Yakışmadığı için onlara ne diyeceğiz? Yürü ense tıraşını görelim.”

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış, daha sonra Palladium Alışveriş Merkezi’nde esnafı ziyaret etti.

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Belediye
06 Nisan 2024
Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen görevine başladı

Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen mazbatasını aldıktan sonra gerçekleştirilen devir teslim töreninin ardından görevine başladı. Törende görevini güvenli ellerden teslim aldığını vurgulayan Başkan Özmen, “Benim size çok özel bir teşekkürüm var, bu süreç başladığından beri çok güzel, barış içerisinde, saygı içerisinde, çok huzurlu, çok medeni bir süreç oldu. Bundan sonra da böyle olacağından […]

Ataşehir
06 Nisan 2024
Ataşehir’de yeni belediye başkanı Onursal Adıgüzel göreve başladı..

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde, Ataşehirli seçmenlerin yüzde 56.39 oranında oyunu alan Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı Onursal Adıgüzel, Ataşehir Belediyesi’nin yeni Başkanı oldu. 2009 yılında kurulan ilçenin 4. dönem Belediye Başkanı olarak görevini yapacak olan Onursal Adıgüzel, Ataşehir’deki seçimi en yakın rakibinden 52 bin 722 oy fazla alarak kazandı. 139 bin 009 oy alarak […]