Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Ataşehir Belediye ihalesinde tesadüfün böylesi!

Yayınlanma:
ABONE OL

Star Gazetesi yazarı Ekrem Okutan Ataşehir Belediyesi hakkında iddiaları kaleme aldı.

İşte o yazı…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu birkaç gün önce Ataşehir’de idi. CHP’li Ataşehir Belediyesi’nin yaptığı hizmet noktalarına start vermiş. Açılış yapmış hayırlısı ile. Yaptığı açılışlardan biri de Türkan Saylan Tıp Merkezi. Merkez hakkında brifing de alıyor sayın Kılıçdaroğlu. Brifingi veren kim tahmin edin.

Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin eşi, Sağlık müdiresi Gamze Akkuş İlgezdi.

İlginç değil mi? Eşi belediye başkanı olduktan sonra koltuğa oturan kişi o. Hem bu arada brifingi, belediye başkanının vermesi daha makul değil mi idi?

Ne ise geçelim bunu. Gelelim asıl meseleye.

Konu, Kılıçdaroğlu’nun ziyaret ettiği Ataşehir Belediyesi ile ilgili. Belediye, hizmet binası yapımı için ihaleye çıkıyor. Belediye, Hizmet Binası’nın ihale yetkisini 09.06.2010 tarihinde belediye meclisinden oy çokluğu ile alıyor.

TOKİ tarafından taşınmazın devrinin ise 22.06.2010 tarihinde yapıldığı görülüyor.

Belediye adına tescil edilmeden ihale yetkisi alınması usul açısından ciddi bir eksiklik.

Bu bir. İhaleye kimler katılıyor?

Sadece 2 firma. İhaleyi alan K Yapı Gay.Gel.A.Ş. İkinci firma Metal Yapı. Ltd.Şti.

Söz konusu projenin yapım işi prestijli ve karlı bir iş iken sadece 2 firmanın ihaleye girmesi sizce tuhaf değil mi?

İhaleye giren 2 firmanın arasında organik bağ olabilir mi? Hım, pekâlâ olabilir.

Yapılan araştırmalar zaten bu iki firmanın ihale tarihinden hemen önce yani 29.09.2010 tarihinde bir Konsorsiyum ile Emlak Konut Gayri Menkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından, İstanbul, Şişli Ayazağa 1. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesine ortak olarak girdiklerini gösteriyor.

Bu ihaleyi söz konusu firmaların ortağı olduğu konsorsiyum kazanıyor, iyi mi?

Bu hali ile iki ortak firmanın belediyece yapılan ihaleye iştiraki rekabetin sağlanması açısından inandırıcı geliyor mu?

Yani yeterli rekabet oluşuyor mu?

Gelelim ikinci hadiseye.

Belediye, Ataşehir’in en değerli yerlerinden biri olan Palladium Alışveriş Merkezi’nin karşısında bulunan ve Ataşehir Belediyesi’ne ait 1211 m2’lik açık otopark alanını sadece 4 bin TL’ye kiraya veriyor.

Hadi bu fiyatı tartışmayalım.

Peki, ihaleyi alan firmayı da masaya yatırmayalım mı

Yatıralım.

Otoparkı kiralayan Üçyıldız Elektrik Ltd.Şti.

Bu şirketten, 25.12.2009 tarihinde aylık sadece 2.000 TL bedelle ecrimisil tahakkuk ettiriliyor. 01.11.2010 tarihli kiralama işlemi ile sadece aylık 4.000 TL’ye kiraya veriliyor.

Otopark belediye mülkiyetinde olup 1.211 m2 alana sahip.

Otoparkın kiraya verildiği şirket, İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına göre 2007 yılında tasfiyeye girmiş.

Nasıl olduysa 05.11.2009 tarihinde tasfiyeden çıkılması kararı alınmış, 22.12.2009 tarihinde ise iştigal konusu arasına otopark işletmeciliği ile ilgili bölüm eklenmiş.

Yani? Tasfiye halindeki şirket faal hale getirilmiş, ana sözleşmesine 22.12.2009 tarihinde otopark işletmeciliği ile ilgili maddeler ekletilerek, hemen 3 gün sonra 25.12.2009 ise kendine ilk olarak ecrimisil tahakkuk ettirilmiş.

Otoparkın aylık 25.000-30.000. TL ye kiraya verilebileceği söyleniyor.

Bir kamu zararı hadisesi.

Allah’tan Ataşehir’in genç AK Parti İlçe Başkanı Nimetullah Topu var da, belediyeyi topa tutunca bütün bunları öğrenebiliyoruz.

Başkan Battal İlgezdi’ye de bu arada köşemizin açık olduğunu hatırlatıyoruz.

Ekrem Okutan

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]