Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Uçaksavar Sakinleri, Teknik Yapı’yı tercih etti

Yayınlanma:
ABONE OL

Uçaksavar Sakinleri müteahhidini seçti. Uçaksavar Sitesi’nin yenilenmesi için oylama yapan kat maliklerinin yüzde 82’si Teknik Yapı’dan yana tercihte bulundu. “Güçlü, sağlam, müşterisine önem veren ve konut deneyimi olan firma” kriterlerinin hepsini birden sağladığı için Teknik Yapı’nın tercih edildiği belirtildi.

Uçaksavar sitesindeki kat malikleri, geçtiğimiz hafta sonu yaptıkları olağan genel kurul toplantısında, 424 konutluk sitenin yenileştirilmesi yönünde karar aldı. Genel kurul toplantısına katılan kat maliklerinin tamamına yakını, Uçaksavar Sitesi’nin yenileştirilmesi için Teknik Yapı’yı tercih ettikleri yönünde oy kullandı.

Avrupa yakasının en nezih semtlerinden biri olan Etiler’de yer alan Uçaksavar Sitesi, kentsel dönüşüm kapsamında gerçekleştirilecek ilk sivil adım için önemli bir karar verdi. Geçtiğimiz haftalarda Japonya’da meydana gelen depremle birlikte güvenli bir konutta yaşamak için sahip oldukları konutların yenilenmesi ve depreme dayanıklı hale getirilmesi için genel kurul toplantısı gerçekleştirdi. Sitede daire sahibi olanların tamamına yakınının katıldığı toplantıda, ömrünü tamamlamış binaların yıkılarak yerlerine yenilerinin yapılması yönünde karar alındı.

Kat maliklerinin yüzde 82’si Teknik Yapı’yı istedi

Toplantının ikinci bölümünde ise yenileme inşaatını gerçekleştirilecek firmanın seçimi yapıldı. Genel kurulun devamında gerçekleştirilen oylamada ise toplantıya katılan kat maliklerinin yüzde 82’si, Uçaksavar Sitesi’nin yenileştirmesi için 37 yıllık konut deneyimi olan Teknik Yapı’yı seçti.

342 kat malikinin katıldığı toplantıda, finale kalan Teknik Yapı, Ağaoğlu, Varyap ve Tekfen arasında seçim yapıldı. Seçim için oy kullanan 337 kat malikinin 276’sı (yüzde 82) Uçaksavar Sitesi’nin yenilenmesi için Teknik Yapı’yı tercih etti.

Bu sonuçla Uçaksavar Sitesi Toplu Yapılar Yönetimi, uzun süren çalışmaları sonucunda ilk sivil kentsel dönüşüm projesinin hayata geçirilmesi konusunda bir ilke imza attı.

Güçlü ve sağlam firma talebi

Uçaksavar sakinlerinin Teknik Yapı’yı tercih etmesinden memnuniyet duygunu açıklayan Teknik Yapı Başkanı Nazmi Durbakayım, “Alınan karar, müşteri seçiciliğinde tam olarak cevap veren bir marka olmamızdır. Karardan çıkan bir diğer önemli nokta ise Uçaksavar Sitesi için yapmak istediklerimizi tam olarak anlatabildiğimizdir” açıklamasında bulundu.

Ocak ayında yapılan ve uçaksavar sitesinin yenilenmesi için seçilen dört firmanın tanıtım toplantısından sonra gazetelere açıklama yapan kat maliklerinin sözlerini hatırlatan Nazmi Durbakayım, “kamuoyuna açıklama yapan site sakinleri, sitelerini yenileyecek ekonomik koşullara karşın inşaatları yarıda bırakmayacak, güçlü, sağlam bir şirketle olması gerektiğini belirtiler. Alacakları kararın da bu kriterler çerçevesinde olacağının altını çizdiler. Nitekim Teknik Yapı’nın hiçbir zamandan yatırımdan çekinmediğini gördükleri için, müşteri memnuniyetini temel misyon kabul ettiğimizi bildikleri için bizden yana oy kullandılar. Bize güvendikleri için teşekkür ediyorum. Bugüne kadar bize güvenenleri hiç yanıltmadık ve yalnız bırakmadık” açıklamasını yaptı.

Hem kendimizi hem de Uçaksavar Sitesi için yapmak istediklerimizi anlatmak için bir ara geldiğimizde, görüştüğümde kat malikleri -sitemizi yapacak firmanın güçlü ve sağlam olmasını istiyoruz. Bizim için en önemli unsur, değişen ekonomik koşullara karşın inşaatları yarıda bırakmayacak, güçlü, sağlam bir şirketle anlaşmaktır – şeklinde konuştular” açıklamasında bulunmuştu.

Yüklenici firma seçiminin çok hassas bir süreçten sonra yapıldığına işaret eden Nazmi Durbakayım, kat maliklerinin dört firmayı çok sıkı ve dikkatli takip ettiklerini belirtti. Kat maliklerinin özellikle kriz dönemlerinde müşterisinin yanında duran, yatırım yapmaktan çekinmeyecek mali gücü ve bilgisi olan firmaya daha sıcak baktığının altını çizen Durbakayım “Uçaksavar Sitesi’ndeki kat malikleri kararlarını vermeden önce, geçtiğimiz 3-4 yılın özetine baktılar. Seçecekleri firmanın ne zamandan beri konut işinde olduğunu, yaptıkları binaların depreme karşı güvenli olup olmadığını, satış sonrası hizmetlerde ve müşteri memnuniyetinde ne kadar hassas olduğuna baktılar. Küresel kriz nedeniyle elini taşın altına koymaktan çekinmeyen firmayı aradılar. En önemlisi müşteri olarak kendilerine değer ve önem verecek anlayışa sahip olan bir firma istediler” dedi.

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]