Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Memurluktan milletvekili adaylığına

Yayınlanma:
ABONE OL

CHP İstanbul Birinci Bölge’den adaylığını açıklayan Birgül Karadeniz, 1967 doğumlu ve üç çocuk annesi. İlköğretimini Sakarya Mithapaşa İlköğretim Okulu’nda tamamladıktan sonra 1980 yılında ortaöğretim ve lise eğitimi için İstanbul’a geldi.

İki yıl Kadıköy Kız Lisesi’nde eğitimine devam eden Karadeniz 1982’de Sakarya’ya dönerek lise eğitimini Sakarya Atatürk Lisesi’nde tamamladı. 1987 yılında Maliye Bakanlığı, Sakarya Defterdarlığı, Sapanca Mal Müdürlüğü emrinde Yoklama Memuru olarak çalışmaya başladı.

1990’da Anadolu Üniversitesi, Açık Öğretim Fakültesi, İktisat Bölümü’nde üniversite eğitimine başladı ve 1994 yılında mezun oldu. Karadeniz 23 yıllık memuriyet hayatı boyunca Kocaeli, İstanbul, Şırnak, Tekirdağ ve Sinop illerinin de aralarında bulunduğu birçok yerde görev yaptı. Karadeniz, Kartal Belediye’nde devlet memuru statüsünde çalışırken emekliliğini isteyip milletvekilliğine soyundu.

Milletvekili adaylığını açıkladıktan sonra medeni cesaretinden ötürü çok olumlu tepkiler aldığını belirten Karadeniz “Bu ülkenin mihenk taşı kadınlardır. Tekirdağ’dan Habur’a,  Sinop’tan İstanbul’a kadar devletin beni görevlendirdiği her yerde görev yaptım. En büyük desteği de bu topraklarda canla başla çalışan kadınlarımızdan aldım. Kadınlarımız en az erkeklerimiz kadar güçlüdür. Bu yüzden onlar için Meclis’teki ses olmaya karar verdim ve siyasete soyundum” diye konuştu.

Adayların seçimlerde kendisinden çok daha güçlü bir propaganda dönemi yürütebileceklerini de belirten Karadeniz ancak kendisinin bulunduğu yer bakımından halkın içinde yer aldığını ve tüm sıkıntıları yaşayarak sorunlardan uzak kalmadığını bu nedenle halkın sıkıntılarını herkesten çok iyi bildiğini belirtti.

Başvuru yaptığı partisinin kadınlara erkekle yan yana siyaset hakkı veren, kadınlara pozitif ayrımcılık yapan parti olduğunu da hatırlatan Karadeniz “İş bitiren milletvekili değil, iş gören kadın milletvekili” olmak istediğini sözlerine ekledi.

İlgili Haberler

Dünyadan
23 Mart 2024
Perinçek, Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır!

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), başkent Moskova’daki konser salonuna düzenlenen silahlı saldırıda en az 40 kişinin öldüğünü, 100’den fazla kişinin ise yaralandığı olayla alakalı Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek geniş bir açıklama yaparak;  “Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır” dedi. Perinçek açıklamasında;   Moskova’daki terörün arkasında bir tek Biden’ı görebiliyoruz. Üç nedenle: Birincisi, Avrupa’yı Ukrayna savaş […]

İBB Başkan Adayı Murat Kurum Tersane İşçileri İle Bir Araya Geldi
Belediye
22 Mart 2024
İBB Başkan Adayı Murat Kurum Tersane İşçileri İle Bir Araya Geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Tuzla’da Kuzey Star tersanesini ziyaret etti, işçilere seslendi. Konuşmasına “Verilen vaatlerin hatırlanmadığı bir sürece hep birlikte şahitlik ediyoruz.” Diyerek başlayan Kurum, “bu ülke büyüyecekse, bu şehrin sorunları halledilecekse eğer, bu şehre, aziz İstanbul’a ilgi göstermeniz lazım. İstanbul’a sevgi göstermeniz lazım.” sözleriyle devam etti. Kurum, daha sonra birlik ve […]

İBB Başkan Adayı Murat Kurum: Biz Yeniden Refah Partili seçmenimizin oylarına da talibiz
Belediye
22 Mart 2024
İBB Başkan Adayı Murat Kurum: Biz Yeniden Refah Partili seçmenimizin oylarına da talibiz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beyaz TV’deki Gündem Özel programında gazetecilerin sorularını yanıtladı. İstanbul’un algıyla yönetilmeye çalışıldığını belirten Murat Kurum, “Onların umurunda olan balya balya paralar. Öbür tarafı dizayn etmek için, finans bulmak için çalışıyor. Televizyonlara çıkamıyorlar. Bu soruyu sormamaları kaydıyla çıkıyorlar. Çıkın anlatın insanımız aydınlansın. Çok çelişkili açıklamalar yapıyor.” dedi. Murat Kurum, […]

Belediye
19 Mart 2024
CHP Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Özmen: Gazetecilere projelerini anlattı

CHP Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı, Dr. Mithat Bülent Özmen, İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız ve üyeleriyle bir araya geldi. Alibeyköy’deki Seçim Koordinasyon Merkezinde habercilerle buluşan Belediye Başkan Adayı Özmen, projeleri ve Başkan seçildiği taktirde yapacağı icraatler hakkında bilgi verdi. Eyüpsultan Belediyesi’nin yıllardır iyi yönetilmediğini ve kaynakların iyi kullanılmadığını belirten CHP Belediye […]