Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Lıonlar’dan Hatice Ayten Eti’ye hizmet ödülü

Yayınlanma:
ABONE OL

Kadıköy’ün annesi, yaşamın her alanında başarılı bir Cumhuriyet Kadını, Türkiye’nin ilk banka genel müdürü, şair, yazar, ressam, gönüllü hizmet abidesi Ln. Hatice Ayten Eti’ye, 10 Mart Perşembe günü, Barış Manço Kültür Merkezinde düzenlenen onur programı ile muhteşem bir jübile yapıldı.

Uluslar arası Lions Dernekleri 118-Y İstanbul Anadolu Yakası Yönetim Çevresi Federasyonu tarafından düzenlenen Ln. Nesibe Müsevitoğlu’nun hazırlayıp sunduğu program, Eti’nin yaşam belgeselinin sunumu ile başladı.  Hatice Ayten Eti, Müsevitoğlu’nun  sorduğu bir çok soruya verdiği cevaplar ile yaşamı ve hizmetlerini, anılarını izleyicilere anlattı.

Hatice Ayten Eti’yi bu anlamlı gününde halen üyesi olduğu Haydarpaşa Lions Kulübü Başkanı, Lions yönetiminden geçmiş dönem genel yönetmenleri Reha Uzel, Ln.Ender Canıtez, geçmiş dönem konsey başkanlarından Ln.Metin Taşkent, Genel Yönetmen yardımcıları Ln.Leman Taşkın, Ln.Ercüment Yüceler ve dönem genel yönetmeni Av. Ln.Rıdvan Eyüboğlu ile  Lionlar, Kadıköylüler, kurucusu olduğu Kasev Vakfı, sanat ve sanatseverler Derneği , gibi birçok dernek üyesi, Ankara Kız Lisesi arkadaşları, Emekli  Sandığı Genel Müdürü Mehmet Emin Yelkovan, yönetim kurulu,  Garanti Bankası Genel Müdürü Adnan Memiş ve  Garanti Bankası Yönetim Kurulu  üyeleri yalnız bırakmadılar.

Ayrıca programa katılan ilkokul arkadaşı  Şerife Önsipahioğlu, doktoru İlhan Gürün, Prof. Betül Tosun, spiker ve yazar  Özcan Atamer,  Prof, Av. Doğudan Bayülgen, Lions geçmiş dönem  Genel Yönetmeni Ln. Ender Canıtez, geçmiş dönem konsey başkanı Ln. Metin Taşkent’de  yaptıkları konuşmalarda Hatice Ayten Eti ile ilgili övgü dolu sözler söylediler.
Eti’nin yazdığı üç kadın şiirini okuyan Av. Doğudan Bayülgen’in “Dünya Emekçi Kadınlar Günü” nedeni ile yaptığı duyarlı konuşma  büyük bir beğeni kazandı .

Programda söz alan 118-Y İstanbul Anadolu Yakası Yönetim Çevresi Federasyonu Genel Yönetmeni Av. Rıdvan Eyüboğlu, “- Öncelikle ben de kadınlarımızın dünya emekçi kadınlar gününü kutlarım. Bu vesile ile başarılı bir iş kadını, yaşamını insanlığa adamış, Kadıköy’ün annesi olmuş, Lions’da aldığı görevler  ile üstün hizmetlerde bulunmuş, içimizden biri  Cumhuriyetimizin aydın Türk kadını Ln.Hatice Ayten Eti’ye Fahrettin Kerim Gökay Hizmet Ödül’nü vermek istiyorum. Lions’un bu en büyük hizmet ödülüne fazlasıyla layık olan Hatice Ayten Etiye daha nice uzun hizmet dolu bir yaşam diliyorum.” dedi.

Kar yağışına ve kötü hava koşullarına rağmen sevenlerinin yalnız bırakmadığı Ln.Hatice Ayten  Eti Onur programı, Haydarpaşa Lions Kulübü katkıları ile, onun şiirlerinden oluşan bestelerin yer aldığı mini konser ile sona erdi.

Hatice Ayten Eti:  Rodoslu Mustafa Hikmet bey ile öğretmen Remziye hanımın kızı olup, Ankara’da doğdu.Atatürk İlkokulu, Ankara Kız Lisesi, Dil Tarih Coğrafya Fakültesi, İstanbul  İktisat Fakültelerinde öğrenimini tamamladı.

Merkez Bankasında başladığı iş hayatı, Garanti Bankası’nda devam etti, Türkiye’nin ilk banka genel müdürü kadın ünvanını aldığı Garanti Bankasından emekli oldu. Türkiye’de 400 civarında banka şubesi kurdu, on yedi bin kişiyi yönetti.

Dış ülkelerde de şube faaliyetlerinde çalıştı. Envintisman Sanayi ve Türkiye Banka İşverenler Sendikası yönetim kurulu üyeliği, bankacılar derneği başkanlığı ve başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Yaşamı eğitim ve eğitmek üzerine kurulan Eti, birçok kurs ve seminerden mezun oldu ve  kendisi de kurs ve seminerde eğitmen oldu.
Sayısız dernek ve vakıfta kurucu oldu ya da yönetim kurulu üyeliklerinde bulundu.1998’de Kadıköy’ün annesi seçildi.Halen Kadıköy’ün annesidir.
Ders kitabı olarak kabul edilmiş “Banka ve Banka muemelatı”, “Bankacılıkta istihbarat” isimli 2 meslek kitabı ile çeşitli şiir ve ”25.Yılında Lions” olmak üzere  9 adet kitabı bulunmaktadır.

Çeşitli dergilerde ve gazetelerde yayınlanmış makaleleri, yazıları, “Gönül çağlayanları” isimli sesli şiir antolojisi, bestelenmiş üç adet marşı, 12 şarkısı bulunmaktadır.

Amerika başkanı Kennedy’in başkanlık resepsiyonuna, Hollanda kraliçesinin düğününe davet edilmiş, eski İran Kraliçesi Ferah Diba tarafından değerli bir hediye ile onurlandırılmıştır.

Şahsen ve karma çok sayıda sergi açmış, sayısız ödüller almıştır.
Liones olarak başladığı Lions yaşamını Haydarpaşa Lions Kulübünde sürdüren Ln.Hatice Ayten Eti, Lions’da da Genel Yönetmen onursal danışmanlığına kadar uzanan çok sayıda görevde bulunmuş, kulüp kurmuş, başkanlıklar yapmıştır.

Bu güne kadar 80 adet Atatürk kütüphanesi, kimya laboratuvarı, Atatürk köşeleri açmış, paneller düzenlemiş, Çamlıca Tepesinde bir “ Türk Büyükleri Ormanı” meydana getirmiş, cadde ve meydanlara ağaçlar diktirmiştir.  .
Banka bünyesinde kurduğu Yonca Derneği’nde 3000 çocuğu sünnet ettirdi, 5000 çiftin düğünlerini yaptırdı, pek çocuğu okutmuş, çocuklara gençlere üstün başarı ödülleri dağıtarak onları okumaya teşvik etmiştir
Ln. Hatice Ayten Eti, vatanını çok seven ve vatanına hizmet etmekten başka hiçbir iddiası olmayan, Atatürk ilkelerine sahip, Cumhuriyetçi, laik ve demokrat bir Türk kadınıdır.

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]