Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Örgüt fuhuş için küçük yaşta kadınları kullandı

Yayınlanma:
ABONE OL

Askeri casusluk iddianamesinde emekli Albay İbrahim Sezer’in fuhuş amaçlı yapılanmayı yönettiği, elde edilen belgelerin Sezer’e ulaştırıldığı belirtildi.

Fuhuş amaçlı kullanılan kadınlardan hamile kalanlara kürtaj yaptıran çetenin, 18 yaşından küçük kadınları da amaçları doğrultusunda kullandıkları anlatıldı. 16’sı tutuklu 56 sanığın yer aldığı iddinamade 68 kişi de müşteki olarak yer alıyor.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından bugün kabul edilen Askeri casusluk iddianamesinde emekli Tuğamiral Türker Ertürk, Tümamiral Mücahit Şişlioğlu, Balyoz davası kapsamında tutuklanan Kurmay Albay Muharrem Nuri Alacalı, Tümamiral Fikret Güneş’in eşi Manolya Güneş’in de aralarında olduğu 68 müşteki bulunuyor.

İddianamedeki 16 tutuklu sanık şunlar: İbrahim Sezer, Tamer Zorlubaş, Zeki Mesten, Mehmet Seyfettin Alevcan, Yücel Çipli, Mehmet Emrah Küçükakça, Mehmet Emre Sezenler, Alper Eylem Ersoy, Merdan Metin, Yiğit Ali Adlığ, Burak Çetin, Deniz Mehmet Irak, Ali Haydar Eser, Erem Saltuk Baysal, Esin Tolga Uçar ve Necmi Yıldırım.

Tutuksuz sanıklar ise: Kubilay Şükrü Özdemir, Ahmet Yasin Erdoğan, Engin Turan, Özcan Erdemir, Alpay Aksu, Erkan Demir, Ebru Nilhan Bozkurt, Hakan Çetinkaya, Yekdane Ebru Ercüment, Cem Ciran, Tamer Karslıoğlu, Fırat Güner Harman, Hakan Özergün, Tuna Erol, Yankı Bağcıoğlu, Aysam Akses, Ahmet Lütfi Varoğlu, Halil Hanbal, Hatice Senay Sarıgöz, Fatih Alpoğan, Murat Önder, Cüneyt Hakan Bağcıoğulları, Selin Topal, Bahattin Şen, Mehmet Bahri Toper, Fahri Yavuz Uras, Cemhan Katar, Mehmet Koray Eryaşa, Tamer Çetin, Hüseyin Akın, Metin Ölmez, Şafak Yürekli, Fahri Can Yıldırım, Adnan Yılmaz, Mehmet Kutlu, Ali Sabri Şanal, Mehmet Aygün, Birdem Amoutzopoulos, Erdem Kaya ve Gölcük’te yapılan aramalar sonucu tutuklanan Binbaşı Kemalettin Yakar.

Savcı Fikret Seçen tarafından hazırlanan iddianamede, 28 Nisan 2010’da emniyet birimlerine gelen bir mail ihbarında, “Vika, Dilara ve Gül isimli kadınların liderliğinde bir fuhuş çetesinin yurt dışından bayan getirerek zorla fuhuş yaptırdığı, bu çete içerisinde 18 yaşından küçük bayanların da bulunduğu ve fuhuş yaptırılan bayanların uyuşturucu bağımlısı yapılarak kullandığı.” şeklinde bilgiler yer aldığı anlatıldı.

Bu örgüte yönelik olarak başlatılan soruşturma kapsamında örgüt ile irtibatı tespit edilen şüphelilerin kullandıkları telefonların dinlemeye alındığı belirtilen iddianamede, şüpheliler İbrahim Sezer ve Zeki Mesten’in TSK mensubu oldukları ve özellikle Sezer’in fuhuş çetesinden sık sık fuhuş amaçlı kadın temin ettiği ifade edildi. Sezer’in Kadıköy’de bulunan ikametini fuhuş amaçlı kullandırdığı kaydedildi. Şüpheli Zeki Mesten’in de başka bir fuhuş örgütü ile irtibatlı olduğu ve çetenin fuhuş yaptırdığı kadınları Mesten’e tedavi ettirdiği, hamile kalan kadınlara kürtaj yaptırdığı öne sürüldü.
Fuhuş amaçlı yer temin ettikleri ve fuhuş organizasyonları ile irtibatlı oldukları ileri sürülen şüpheliler Aykut Çağatay Tekerek, Fatih Alpoğan, İbrahim Sezer ve Zeki Mesten’in evlerinde arama yapıldığı, çok sayıda bilgi, belge ve dijital veri bulunduğu anlatıldı.

Emniyete 4 Ağustos 2010’da gelen bir ihbarda TSK içerisindeki bir fuhuş çetesinin özel olarak kiraladığı evlerde, temin ettikleri kadınlarla üst düzey komutanların, subayların ve hatta öğrencilerin fuhuş yapmasını sağladıkları belirtildi. Bu çete içerisinde Burak Çetin, Mehmet Irak, Emrah Karaca, Yahya Sezer ve Alpay Aksu isimli şahısların bulunduğu, bu kişilerin fuhuş amaçlı kadınları, kadın satıcılarından temin ettikleri ve bu kişilere ait Kocaeli’de 3 ayrı adres olduğu anlatıldı. İbrahim Sezer’in evinde yapılan aramada çok sayıda bilgi ve belgenin yanı sıra delil poşeti şeklinde poşetlere konulmuş üst rütbeli komutanlara ait olduğu belirtilen kirli iç çamaşırları ve benzer eşyaların ele geçirildiği kaydedildi.

Şüpheliler İbrahim Sezer, Zeki Metsen, Tamer Zorlubaş, Mehmet Seyfettin Alevcan ve Yücel Çipli’in yöneticiliğinde fuhuş, şantaj ve tehdit amaçlı bir suç örgütü oluşturulduğu, bu suç örgütünün devlet güvenliğine ilişkin belge temin etmek ve saklamak, casusluk faaliyetlerinde bulunmak, özel hayatın gizliliğini ihlal etmek, haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek, kişilerin sesini gizlice kayda almak ve kişisel verileri hukuka aykırı olarak kaydetme eylemlerini gerçekleştirdikleri de iddia edildi.

İSTANBUL (CİHAN)

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]